banner333

banner309

Tuncay Kesler: Köse'ye Yatırım Gelmiyor

Gümüşhane ili Köse İlçesi ve Köyleri Kültür Yardımlaşma Dayanışma Derneği Başkanı ve Köse Sağlık Eğitim Vakfı (KÖSEV) Başkan Yardımcısı Tuncay Kesler, Köselilerin ihtiyaç ve devletten beklentilerini, Köse köy olmasın diyerek Haber 29 gazetesi ile paylaştı.

Dernek 29.06.2014, 15:37 29.06.2014, 15:49
Tuncay Kesler: Köse'ye Yatırım Gelmiyor
banner400
Gümüşhane ili Köse İlçesi ve Köyleri Kültür Yardımlaşma Dayanışma Derneği Başkanı ve Köse Sağlık Eğitim Vakfı (KÖSEV) Başkan Yardımcısı Tuncay Kesler, Köselilerin ihtiyaç ve devletten beklentilerini, Köse köy olmasın ifadesiyle Haber 29 gazetesi ile paylaştı.


Kesler Açıklamasında;

1-Köse- Erzincan Kervan Yolu
Kelkit-Erzincan yolu yapılmadan ve araçların olmadığı dönemlerde Erzincan'a ulaşımı sağlayan Kervan Yolu'nun yeniden yapılmasını istiyoruz.

Güzergâh Gümüşhane-Köse-Havcuş- Kılıçcı- Sadak-Barduz-Serçeburnu-Vasket şeklinde. Tamamlandığında ekonomik ve mesafe açısından büyük avantaj sağlayacak Kervan Yolu’nun unutulmaya yüz tutmuş Köse ilçesini yeniden cazip hale getirecek. Oldukça ucuz maliyetle tamamlanabilecek Kervan Yolu, uzun vadede hem milli ekonomiye hem de vatandaşa olumlu katkılar sağlayacaktır.
2-Meslek Yüksek Okuluna Lojman Ve Yurt
Yurt sorunu yüzünden Mustafa Can Meslek Yüksek Okulumuza kapasitesi olan 600 öğrenci sayısının çok altında kaldık. Devlet tarafından yurt ve lojman sorunu giderilmeden okulların plansız olarak yapılması öğrencileri mağdur etmektedir. 5-6 yıldır dile getiriyoruz Şuan itibariyle ilçemizin 300 kişilik yurda acilen ihtiyaç vardır. MYO da görevli personelimizin bir kısmı lojman yüzünden Kelkit’te ikamet etmektedirler. Yine bilinmektedir ki ihtiyaca cevap veremeyen MYO lar kapatılmaktadır. Kapanması halinde Köse ilçemizin durumunu düşünün…
 
3-Köse- Gümüşhane Yoluna Tünel
Gümüşhane’den Torul, Kürtün ve Trabzon güzergahında 15’e yakın tünel var. Gümüşhane - Kelkit’e de Pekün tüneli vuruluyor. Tarihi Köse Yolunda ihtiyacımız olan tünelle ilgili hiçbir çalışma yoktur.

4-Seçim Zamanlarında Söz Verilen Acemi Birliği
Seçim zamanında Milletvekilimiz Sn. Feramuz Üstün tarafından dile getirilen ve büyük heyecan yaratan Acemi Birliği gündemden düştü. Kamuoyu son durumu merak ediyor. Köse ilçemizde acemi birliği ile birlikte havaalanının faaliyete geçeceğine inanmıştık fakat ümitlerimiz azalıyor.

5- 20 Yıldır Beklenen, Üzerinde Söz Verilen Gümüşhane-Bayburt Hava Alanı
İlçemize yapılacak havaalanının yatırım programına alındığı söylense de keşif ve incelemeler ile geçen süreç dışında hiçbir şey tamamlanamadı. Yatırım programında olmayan birçok şehrin havaalanı çalışmaları başladı. Olmayacaksa da gündemden düşsün demeye başladık.

6-İçme Suyu Projesinin Başlatılması
Gümüşhane’nin Köse ve Kelkit ilçelerinin 35 yıllık su sorununu çözecek olan grup içme suyu ihalesi yapıldı, denildi. Onaylanan bu projenin ihalesi ne zaman tamamlanıp çalışmalara başlanacak. İçme suyu sorunumuz var. Bir an önce bitirilmesi gerekiyor.

7-İlçemiz Giriş Yollarının Genişletilmesi
İlçemize Trabzon, Bayburt, Gümüşhane ve Erzincan’dan giriş yolları var. Fakat yollarımız çok dar. Peyzaj yapılmamış. Karayolları tarafından gerekli çalışmalar yapılacaktı ama hala yapılmış değil. İlçe girişleri köy girişi gibi olmamalı. İlçe görünümü almalı.

8-Köy Yollarımızın Genişletilmesi ve Meydan Yerlerinin Kurulması
İlimizi ziyaret eden ve Köse ve ilçelerimizi gezen İstanbul Milletvekili Metin Külünk ifadesinde Köse ilçesi ve köyleri yaşanabilir bir şehir gözüyle bakıldığında bakımsızdır. Yatırıma ihtiyaç vardır. Bu çağda bu yaşam uygun değildir. Bunun içinde ilçe halkının köyleriyle birlikte hareket edere, devlet yapmıyorsa halk imece usulu bir yerden başlamalıdır, demiştir.
Köse halkımızın da birlik ve beraberlik içerisinde bu taleplerin cevaplanması konusunda takipçi ve destekleyici olması gerekmektedir. Birliğin olmadığı yerde gelişme ve kalkınma olmaz, Köseliler bu talepleri takip etmelidir.
Söylediğimiz yatırımlar çok önemli olduğu gibi beklenen hizmetler birer birer siyasilerimize iletildi. Biz STK temsilcileri olarak fırsat bulduğumuz her platformda yıllardır dile getirmemize rağmen bu hizmetlerden bugüne kadar arzuladığımız gibi adım atılmamıştır.
İstanbul’daki Köseliler olarak ilçemizin sorunlarına bu kadar detaylı yaklaşırken Köse’de yaşayanlar bizlerin yarısı kadar duyarlı olmuyorlar. Maalesef bu anlayış tüm ilimizde mevcuttur.

Köse Belediyesi görev alanı içindeki talepler hariçtir.

Kaynak: Haber29.NET
Yorumlar (0)
2
az bulutlu
Namaz Vakti 19 Mart 2024
İmsak 04:56
Güneş 06:20
Öğle 12:35
İkindi 15:58
Akşam 18:40
Yatsı 19:59