banner333

banner309

Şiran’ın eski nikah kayıtları kitaplaştırıldı

Tokat Gaziosmanpaşa Üniversitesi öğretim üyesi hemşehrimiz Prof. Dr. Alpaslan Demir’in akademik çalışması olan “Şiran Kazası Nikah Kayıtları (1885-1911)” Şiran Dernekler Federasyonu’nun (ŞİDEF) katkılarıyla kitaplaştırıldı.

Dernek 09.01.2022, 14:29
Şiran’ın eski nikah kayıtları kitaplaştırıldı
banner400

“Şiran Kazası Nikah Kayıtları” eseri gibi tarihi-kültürel çalışmanın piyasaya çıkmasından ve katkı vermelerinden mutlu olduklarını dile getiren ŞİDEF Genel Başkanı Serkan Kaya, “Geçmişimizi bilmek, geleceğimize en iyi şekilde ışık tutmaktır. Bir toplumun, milletin var oluşu, yaşam şekli, sosyal hayatı ve toplumun en çekirdek yapı taşı olan aile yapısının temellerini bilmek o yer hakkında birçok şey bilmemize sebep olur. Gümüşhane’mizin en eski ilçesi olan Şiran’ımızın 1885-1911 yılları arası nikâh kayıtlarını kaleme alan hemşerimiz akademisyen Prof.Dr.Alpaslan Demir bu eserinde Şiran ve köylerimizdeki aile oluşumunun ilk akdini, yeni öğrenebileceğimiz akrabalık bağlarını bize sunmaktadır” dedi.

Tarihimizin her bir satır bilgisinin önem arz ettiği bu dönemde bu tip değerli eserlerin oluşumuna destek vermenin ŞİDEF olarak önemsedikleri konulardan birisi olduğunu vurgulayan Kaya, “Özellikle geleceğimiz olan gençlerimize sunacağımız böyle eserler özellikle gurbette doğup büyüyen yeni nesil için ata topraklarına karşı aidiyet uyandıracağı unutulmaz bir gerçektir. Bu eserin oluşumu için büyük emek sarf eden Gümüşhane’mizin önemli değeri Prof. Dr. Alpaslan Demir hocama, bu eserin kitap olarak basımına katkı sunan ŞİDEF Danışma Kurulu başkanımız Mutlu İnşaat Yönetim Kurulu Başkanı Yüksel Hamzaoğlu’na, birlikte yol yürümekten onur duyduğum yol arkadaşlarım ŞİDEF Yönetim kuruluna teşekkürü borç bilirim” diye konuştu.

Kaya ayrıca kitabın tanıtımı ve Prof.Dr. Alpaslan Demir’in hemşehrilerimizle buluşturulması için bir etkinlik yapacaklarını da sözlerine ekledi.

Yorumlar (0)
2
az bulutlu
Namaz Vakti 23 Nisan 2024
İmsak 03:51
Güneş 05:25
Öğle 12:25
İkindi 16:12
Akşam 19:16
Yatsı 20:44