Şiran Eğitim ve Kalkınma Vakfı'ndan İşgal ve Darbeye Kınama

Şiran Eğitim ve Kalkınma Vakfı, İşgal ve Darbeye Kınama mesajı yayınladı.

Dernek 22.07.2016, 19:50 22.07.2016, 19:57
Şiran Eğitim ve Kalkınma Vakfı'ndan İşgal ve Darbeye Kınama

 15 Temmuz 2016 akşamı büyük Türk milletinin yüreğine hançer saplayan  tarihimizde benzeri görülmemiş bir ihanet  yaşanmış, demokrasimize kastetmek için milletimizin göz bebeği şerefli Türk ordusu mehmetciğin içine sızmış bir avuç ihanet çetesi vatan haini tarafından  Türk ordusunun komutanları esir alınarak millete  silah sıkılmış, İstiklal savaşında bile açık kalan ve dokunulamayan Türkiye Büyük Millet  Meclisi bombalanmış, milletin seçtiği hükümet devrilmek istenmiştir.



Demokrasiyi bütün ruhu ile benimsemiş olan büyük Türk milleti bu çetenin beyni başkasının kumandasındaki satılmış hainlere ülkeyi ve meydanları teslim etmemek için canı pahasına sokağa dökülmüş, Türk Ordusunun ve emniyet güçlerinin üstün gayreti ve iş birliği ile oyun bozulmuş demokrasi ve milletin geleceği kurtarılmıştır. Bu şerefli millet darbecilere en güzel cevabı verdi.



Demokrasi mücadelesi için canını ortaya koyan, katkı sunan basın kuruluşları ile  güvenlik görevlilerine, kamu görevlilerini, kahraman milletimize, dirayetli yöneticilerimize ve demokrasi kahramanı  siyasal partilerimize ve Sivil Toplum  Kuruluşlarına şukranlarımı sunuyorum.



Peygamber ocağı olan bu ocağın hiç bir şeyden haberi olmayan Mehmetçiği emelleri için  sokaklara çıkaranlar, ardından da linç edilmelerinin önünü açanlar, dahası insanımızı birbirine düşürmeyi planlayanlar işledikleri suçların son zerresine kadar hesabını vermelidir. Masum vatandaşlarımıza kurşun sıkan, tanklarla masun insanları ezen,milli kurum ve kuruluşları bombalayan; yüzlerce evladımızın şehadetine neden olan darbecileri  şiddetle lanetliyoruz.



Milletimiz milli idareye yönelen elleri kırmayı bilmiş, birlikteliğini meydanlara yansıtarak iç ve dış mihraklara  tam bir demokrasi dersi vermiştir. Milli iradeyi hiçe sayan, millete silah doğrultarak ateş açan, TBMM’ni defalarca bombalayan darbeciler milli birlik ve beraberlik karşısında tam bir bozguna uğramış ve milletten derslerini almıştır. Demokrasi kültürünün yerleştiği ülkemizde sorunların demokratik yollarla çözülmesi gerektiği gerçeği bir kez daha gözler önüne serilirken milletimizin dik duruşu, siyasi partilerimizin ve millet vekillerimizin tek ses oluşu yaşanan darbe girişimine karşı Ordumuzun Başkomutanı Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan ve Başbakanımız Binali Yıldırım‘ın ülke genelinde darbe girişiminin önlenmesi için olayların üzerine hayatları pahasına büyük bir soğuk kanlılıkla gidişi, milletin iradesine sahip çıkmak için kendisine yöneltilen namluların önünde dimdik duruşu Türkiye‘yi büyük bir felaketin eşiğinden çevirmiştir. Bundan sonraki süreçte milletimiz aynı heyecan ve birliktelik içerisinde ortak paydalarını korumaya, ortak değerleri için kenetlenmeye devam edecektir. Milletçe yazılan bu destanın kahramanlarını yürekten kutlarken canlarını hiçe sayarak demokrasimizin korunması için insanüstü çaba gösteren Türk Polis Teşkilatımızı, Türk Silahlı Kuvvetlerimizi, tankların önüne yatan, namluların tehdidini hiçe sayan vatandaşlarımızı kutluyoruz. Bu ülke milli birlik ve beraberliğimiz bozulmadığı sürece dünya milletleri arasındaki gücünü her geçen gün daha çok arttıracak, bölgedeki liderliğini sürdürmeye devam ederken dünyaya dersler vermeyi sürdürecektir. Milletimiz büyüklüğüne yaraşır ve yakışır şekilde demokrasiye sahip çıktı. Vatanına kast eden hainlere karşı tek yürek olan aziz milletimiz  darbe teşebbüsüne en güzel cevabı vermiştir.



Halkı karşısına alan anti-demokratik güçlerin hayal kırıklığına uğrayacağına inancımız tamdır. Ülkemizin demokrasi ve istiklal mücadelesinde, her türlü katkıyı sağlamayı asli görevi olarak addediyor, demokrasinin kesintiye uğratılması yolundaki her girişime tepkimizi koymaya devam edeceğimizi kararlılıkla bildiriyor, gecenin karanlığında yaşanan ve toplumumuzun hafızasında her daim yer edecek bu tarz üzücü olayların bir daha yaşanmamasını temenni ediyoruz. Bu vatan hainleri derhal türk vatandaşlığından çıkarılmalı ve dünyada örneği görülmemiş ve dünya durdukça tarih kitaplarında okunacak bir ceza verilmeli’ki bir daha türk milletine kimse diz çöktürmeye cesaret edememeli.



Çağdaş, demokratik, parlamenter sisteme ve demokrasiye olan inancımızın daha da güçleneceği bu günlerde bir kez daha karanlık güçlerin karşısına dikilen Ordumuzun Başkomutanı Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan ve Başbakanımız Binali  Yıldırım‘a halkımıza  ve güvenlik güçlerimize şükranlarımızı sunuyoruz.Demokrasimize karşı yapılan ihanetin  bastırılması esnasında yaşamını yitiren şehitlerimize de Allah’tan rahmet, ailelerine başsağlığı diliyor.


Bağımsızlığımızın sembolü, Ulu Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün milletimize emaneti TBMM’ne bomba atıp, peygamber ocağına ihanet eden,  vatandaşına ateş açanları şiddetle ve nefretle kınıyoruz.



Şiran Eğitim ve Kalkınma Vakfı adına

Genel Sekreter Ramazan Kahveci

Yorumlar (0)
2
az bulutlu
Namaz Vakti 24 Nisan 2024
İmsak 03:49
Güneş 05:23
Öğle 12:25
İkindi 16:12
Akşam 19:17
Yatsı 20:45