banner333

banner309

ŞİDEF’ten Kültür Ve Kaynaşma Programı

Şiran Dernekler Federasyonu Gençlik Kolları farklı bir projeye daha başlangıç verdi.

Dernek 04.03.2020, 14:05 04.03.2020, 12:31
ŞİDEF’ten Kültür Ve Kaynaşma Programı
banner400

Sivil toplum örgütlerinde genç nüfus yoğunluğu her geçen gün azalmakta özellikle de memleket derneklerinde ve federasyonlarda. Çözüm olarak Şiran Dernekler Federasyonu Gençlik Kolları toplumun bu sorununa çözüm üretebilmek adına “KÜLTÜR ve KAYNAŞMA PROGRAMI” isimli bir proje geliştirdi. Hem soruna çözüm getiriyor hem de bir amaç içeriyor. Programın amacı memleket özlemi çeken gençler ve memleketini tanıma fırsatı bulamayan gençlere bir araya getirmek. Programın ilkini Ataşehir’de bulunan Sadık Köyünde gerçekleştirdiler.

Birazda projenin içeriğinden bahsedelim. İki farklı köy derneği gençlik kolları başkanlarının öncülüğüyle gençler bir araya geliyor.  Memleketlerine dair sunum gerçekleştiriliyor. Samimi ortam içerisinde bütün gençler hem dinliyor hem de anılarını paylaşıyor. Böylelikle gençler kültürlerini öğreniyor ve birbirine kaynaşıyor. Dernek ve vakıf ortamları sevdirilerek genç nüfus yoğunluğunun buraya gelmesine alt yapı hazırlanılıyor.

İlk programın ev sahibi Sadık Köyü Gençlik Kolları Başkanı Muhammet DEMİR idi. Program kapsamında “Gümüşhane’nin tarihi ve turistik yerleri” konusunu katılımcılara sunan ise Beydere Köyü Gençlik Kolları Başkanı Abdulkadir KUTUN idi.

Programa her iki köy derneğinin gençleri ile Şiran Dernekler Federasyonu Kurucu Gençlik Kolları Başkanı Burhan GÜL ve Gençlik Kolları Başkan Yardımcısı Akın KAŞIKÇI eşlik ettiler.

Gençlik Kolları Başkanı Burhan GÜL STK’cılık anlayışına farklı bakış açısı kazanmalı birbirinin aynı programları yapmayı vazgeçilmesi gerektiğini dile getirdi. Görevi yol arkadaşlarımla beraber aldığımızda 2019 da “Bir Kitap 1001 Gönül” Sosyal sorumluluk projesini hayata geçirmiştik şimdi 2020 yılında ise Kültür ve Kaynaşma Programlarını hayata geçiriyoruz, dedi. Bakıyoruz ki STK’larda ve toplumlarda aynı döngüde dolanıyor. Bizler toplumu oluşturan bireyler olarak projeler geliştirmeliyiz ortada var olan sorunlara çözüm üretmek adına. Bu programlarımız devam edecektir. Gümüşhaneli bütün genç kardeşlerimiz sorunlara çözüm üretecek projeleri varsa Şiran Dernekler Federasyonu ve Gençlik Kolları olarak gelsinler beraber yol yürüyelim, dedi.

Yorumlar (0)
2
az bulutlu
Namaz Vakti 19 Nisan 2024
İmsak 03:58
Güneş 05:31
Öğle 12:26
İkindi 16:11
Akşam 19:12
Yatsı 20:38