banner333

banner309

ŞİDEF Danışma Kurulu Başkanı, Hamzaoğlu Oldu

Şiran Dernekler Federasyonu (ŞİDEF) Danışma Kurulu Başkanlığına GÜMÜP Onursal Başkanı, ŞEKAV Kurucu üyesi Yüksel Hamzaoğlu getirildi.

Dernek 19.12.2018, 13:42 21.12.2018, 18:10
ŞİDEF Danışma Kurulu Başkanı, Hamzaoğlu Oldu
banner400

Şiran Dernekler Federasyonu (ŞİDEF)’nun yeni yapılan genel kurulu sonrası toplanan yeni yönetim kurulu, federasyonun karar organlarını belirledi.Federasyonun yeni seçilen Genel Başkanı Serkan Kaya başkanlığında toplanan yönetim kurulu toplantısında alınan kararlardan biri de Danışma Kurulu Başkanlığına Gümüşhane Mühendis ve Mimarlar Platformu (GÜMÜP) Onursal Başkanı, Şiran Eğitim ve Kalkınma Vakfı (ŞEKAV) Kurucu üyesi Yüksel Hamzaoğlu'nun atanması oldu.

Görevin takdimi sonrası görüşlerini sorduğumuz Danışma Kurulu Başkanı Hamzaoğlu şunları söyledi; “ŞİDEF, yeni ümitlerle kurulmuş, Şiran'ın neredeyse tüm köylerini içine alan bir geniş mutabakatlı sivil inisiyatifinin gönül köprüsü oldu. Bu geniş katılım, tabanda beklentileride olumlu yönde büyütüyor. Öncelikle, federasyonun kuruluşunda kısa zamanda yoğun mesailer ortaya koymuş yönetimi, federasyonun kurucu emektarlarını ve Serkan Kaya başkanı tebrik ve takdir ediyorum. Şahsıma da böyle bir görevi tevdi etmelerindeki nazik kanaatlerinden dolayı kendilerine en içten teşekkürlerimi ifade ediyorum. Bu ümit dolu yolculuğun başında, sistematik bir çalışma sistemi ortaya koyarsak iş planlarımızı kurumsal bir usulle hedeflerimizi gözlemleyeceğimiz, başarılarımızı ölçebileceğimiz bir yapıya dönüştürürüz. Bunun içinde, rutin sosyal etkinliklerden önce hemşerilerimizin federasyondan beklentilerini alıp, önceliklerimizi belirlememiz çok önemlidir. Aslında, sosyal izleyici olarak bile bu konuda yorum yapmak mümkün ama başta dernek başkanlarıyla bir arama konferansı ile başlayıp, Şiran için 3 yıllık STK Stratejik İş Planının hazırlanmasını sağlamalıyız. Bu planda, Şiran’ın öncelikli yatırımları, İş Dünyası Programları, Sağlık Programları, Tarım ve Zİraat Konusunda Yapılabilecekler, Turizm ve Konaklama Hizmetleri, MYO ve Üniversite STK İş Birliği Programları, Gurbetteki Üniversite Öğrencilerimizin Eğitim Eko Sistemi, Kent Gelişim Projeleri, başta olmak üzere kapsamlı bir çalıştay ile ortaya koyabilirsek, bunu ilçemizin yetkin birimlerine başta belediye ve Kaymakamlık olmak üzere İlçe Müdürlükleri ile paylaşabiliriz. Böylelikle, kentin yönetsel karar organlarına katkı sağlayan bir iş modeli oluşturabiliriz. Geniş Katılımlı mutabakat bildirgesine dönüşecek bu program diğer STK’larımız için de model olabilir. Dolayısıyla, ilk adım diyeceğimiz bu girişimi uzman bir komite ile yürütülmesi hususunu Sayın Genel Başkan ve yönetimi de uygun görürse, süreç planlamasını danışma kurulu ve yönetim kurulu ile birlikte çalışarak planlayabiliriz. Şiran için hakikaten yapılacak çok iş var. Bunları yapabilecek de iş zekası güçlü, eğitimli ve donanımlı, en önemlisi memleketlerine sevdalı yüzlerce göreve talip hemşerimiz var. Aslında bize düşen, sistematik yapıyı kurup idame ettirmek ki, ziyadesiyle başarabilecek ekip ve kurmay kadrolarımız var. İnanıyorsak başarırız, inanıyoruz başaracağız ,tekraren hayırlı uğurlu olsun” dedi.

Yorumlar (0)
2
az bulutlu
Namaz Vakti 26 Nisan 2024
İmsak 03:45
Güneş 05:21
Öğle 12:25
İkindi 16:13
Akşam 19:19
Yatsı 20:48