banner333

banner309

ŞEKAV'ın Organize Ettiği STK Toplantısı Eyüp Sultan’da Yapıldı

Şiran Eğitim ve Kalkınma Vakfı, İstanbul’un Eyüp Sultan ilçesinde sivil toplum kuruluşlarıyla bir araya geldi. Gümüşhane’nin sorunları için çalıştay yapılması fikrinde uzlaşıldı.

Dernek 29.12.2014, 09:32 29.12.2014, 09:34
ŞEKAV'ın Organize Ettiği STK Toplantısı Eyüp Sultan’da Yapıldı
banner400

27 Aralık Cumartesi günü sabah namazı sonrası kahvaltıda biraraya gelen STK temsilcileri, Gümüşhane meseleleri konuştu. Eyüp Sultan Cami hocalarının da toplantıya katılmaları ve güzel Kur'an ziyafeti oldu. 

Toplantıya GÜSİAD,  GÜDEF, GÜMÜP, KÖSE VAKFI temsilcileri katıldı.

ŞEKAV Başkanı Ali Beyaz, GÜSİAD Başkanı Prof. Dr. Kenan Aydın, GÜDEF Başkanı Tahsin Söğüt, GÜMÜP Başkanı Yüksel Hamzaoğlu, KÖSEV Vakfı yönetim kurulu üyesi  ve Köse Derneği Başkanı Tuncay Kesler, ŞEKAV yönetim kurulu üyeleri  Av. Alaattin Kara, Abdullah Canan, Ramazan Kahveci katıldı.

ŞEKAV Genel Sekreteri Ramazan Kahveci; davete icabet edenlere teşekkür etti.

Kahveci konuşmasında mübarek bir mekanda sabah seherinde biraraya gelmişken, memleketimiz Gümüşhane ile ilgili meselelerinde değerlendirilmesini yapalım.  Bir Hadis ile konuya bağlama yapan Kahveci birlik beraberlik ve samimiyet için dua etti.

“Bir adam Re­sû­lul­lah’a gelerek, ‘Yâ Re­sû­lal­lah, bana veciz şekilde nasihat eder misin?’ dedi. Bunun üzerine Re­sû­lul­lah (a.s.m.), nasihat isteyen o adama şöyle dedi: ‘Namazını kıldığın zaman, sanki dünyaya veda ediyormuşsun gibi ol, yarın özür dileyeceğin bir sözü söyleme, insanların elindekinden ümidini kes…’”[10]

Daha öncede gündeme gelen STK ların genel sorunları ile bir çalıştay oluşturulması konusu gündem oldu. Sıra ile programa katılanlar söz aldılar.

Yüksel Hamzaoğlu; İstanbul dışındaki sivil toplum kuruluşları da bu işin içinde olmalı. Olabildiğince geniş katılımlı çalışmalar yapmalıyız. İstanbul’da yapılan toplantılar çok verimli olup, bu toplantıların Gümüşhane'de de, Ankara'da da yapılması gerekir. Oradaki insanların da bu çalışmalara katılması, bu konsensiyumun sağlanması gerekir. Gümüşhane’nin hepsini ilgilendiren konularda herkesin fikrini almak gerekir, dedi.

Avukat Alaattin Kara; Çalıştay bir çalışma biçimidir. İnsanların sorunlarını tespit etmek ve kısa sürede çözüm üretmek için yapılan çalışmalardır. Üç unsur var. Birincisi moderatör, ikincisi katılımcılar ve üçüncüsü de sonuç bildirisi. Sonuç almak için yapılacak çalıştayların tekrar edilmesinde fayda vardır, dedi.

Prof. Dr. Kenan Aydın; 20 Yıldır siyasetten uzak durduk ve tarafsız olduk. Ben çalıştay fikrine katılıyorum. Somut olarak Gümüşhane'nin sorunlarının kısa sürede tespit edilip, çözülmesinde etkili bir yoldur. Ancak bu hususun yeterince tartışılması ve olgunlaştırılması gerekir. Gümüşhane'nin her sorunu bir çalıştay konusudur. Demiryolu, İkisu yolu, Köse Havaalanı, organik tarım v.s. projelerinin hepsi bir çalışma konusudur.

 

Tuncay Kesler; Benim önerim her ilçe, her belde öncelikle sorunlarını kendi içerisinde tartışmalı ve sorunlarını tespit etmeli. Daha sonra tespit edilen sorunlar oluşturulacak üst kurulda tartışılmalı. Örneğin Köse Havaalanı 30 yıldır gündemde olan ancak şimdiye kadar gerçekleşmeyen bir projedir. Bu proje neden gerçekleşmiyor, gerekli problemi tespit edip çalışma yapılmalıdır.

Ali Beyaz;  Her işte olduğu gibi, memleketimizin sorunları ile hasbihal olan gönüllü insanlarımızın biraraya gelmesi gerekir. Allah rızası için, sivil toplum Örgütleri olarak memleketimizin sorunları çözmeliyiz. En önemli sorun yıkıcılıktır. Öncelikli amacımız insanımızı bir araya getirmek olmalı. Aramızdaki güven ve samimiyet ortamını tesis etmeliyiz.

 

Tahsin Söğüt; Yapılacak Çalışmalara ve toplantılara en geniş manada sivil toplum örgütlerinin katılması gerekir. Bu konuyu vekillerimizle, belediye başkanlarımızda, valimizde ve STK’larımıza da istişare ederek, GÜMÜŞHANE de toplantı yapılması gerektiğini düşünüyorum.

Toplantı sonucunda; Gümüşhane’nin sorunlarının tespit edilmesi için gerekirse arama, tarama konferansı ve anket çalışması da dahil daha çok insanımıza ulaşarak çalışmalara devam edilmesi istişare edildi. Gümüşhane'de de toplantı yapılması ve sorunların konuşulduğu Kent Konseyi yapılması konusunda görüş birliğine varıldı. Gümüşhane’nin sorunlarının tespit edilmesi ve en uygun çalışma yönteminin yapılması ve tespit edilmesi konusunda mutabakata varıldı.

Yorumlar (0)
2
az bulutlu
Namaz Vakti 05 Mayıs 2024
İmsak 03:30
Güneş 05:09
Öğle 12:24
İkindi 16:15
Akşam 19:28
Yatsı 21:01