banner333

banner309

Gümüşhaneliler Derneği’nden Yoğun Katılımlı Piknik Şöleni

Çerkezköy Gümüşhaneliler Derneği’nin ilkini organize ettiği piknik şöleni Saray Laladere Piknik Alanında düzenlendi. Yaklaşık 500 Gümüşhanelinin katıldığı piknik şöleninde bir araya gelen Gümüşhaneliler gün boyu devam eden etkinlikle kendi yörelerine özgü oyunlarıyla izleyenleri kendilerine hayran bıraktılar.

Dernek 18.06.2014, 09:47 18.06.2014, 10:12
Gümüşhaneliler Derneği’nden Yoğun Katılımlı Piknik Şöleni
banner400
 Çerkezköy Gümüşhaneliler Derneği’nin ilkini organize ettiği piknik şöleni Saray Laladere Piknik Alanında düzenlendi. Yaklaşık 500 Gümüşhanelinin katıldığı piknik şöleninde bir araya gelen Gümüşhaneliler gün boyu devam eden etkinlikle kendi yörelerine özgü oyunlarıyla izleyenleri kendilerine hayran bıraktılar.

İLK PİKNİK ŞÖLENİNE KATILIM YOĞUN OLDU
2006 yılında kurulan Çerkezköy Gümüşhaneliler Derneği geleneksel hale getirecekleri piknik şölenini Saray Laladere Piknik Alanı’nda düzenledi. Pazar günü ilki düzenlenen piknik şölenine Çerkezköy kaymakamı Metin Kubilay, Saray Kaymakamı Hüseyin Öner, Saray Jandarma Komutanı Üsteğmen Yasin Keskin, Gümüşhaneli iş adamları ile yaklaşık 500 Gümüşhaneli vatandaş katıldı. Davul zurna eşliğinde yöresel oyunların oynandığı piknik şöleninde dernek tarafından oluşturulan takımlar turnuva maçı yaparken, turnuvanın galibi Akınspor Takımı oldu. 
DERNEKLER SİVİL TOPLUM KURULUŞLARININ  İLK BASAMAĞIDIR
Gümüşhaneliler dernek Başkanı Hasan Hatipoğlu, turnuva sonunda şampiyon olan takımı tebrik ederek kendilerine çeşitli hediyeleri olacağını ifade etti. Piknik esnasında Saray Kaymakamı Hüseyin Öner, Gümüşhaneliler Dernek Başkanı Hasan Hatipoğlu ve Tuncay Yegin ile birlikte pikniğe katılan hemşerilerini ziyaret ederek kendileriyle yakında ilgilendi. İlki organize edilen piknik şöleninin açılış konuşmasını gerçekleştiren Gümüşhaneliler Dernek Başkanı Hasan Hatipoğlu, Derneklerin sivil toplum kuruluşlarının ilk basamağı olduğunu ifade ederek, “Birlikteliği, dayanışmayı ve yardımlaşmayı kültürel varlıkları ortaya çıkararak yaşatmayı ve geliştirmeyi amaçlar. Üyeler ve hemşeriler arasında iletişim kurulmasını sağlar” diye konuştu. 

ESKİ DERNEK BAŞKANLARINA TEŞEKKÜR ETTİ
Çerkezköy Gümüşhaneliler Derneğinin 2006 yılında kurulduğunu sözlerine ekleyen Hatipoğlu, “Derneğimiz 2006 yılında Salih Akın Başkanlığında Mümin Kendigelen, Hicabi Erdoğan, Ziver Macit, Murat Gök ve Resul Baki kurucu üyeleri tarafından kuruldu. Bu derneğin kurulmasında ismini sayamadığımız herkese teşekkür ediyorum. Birçok büyüğümüz tarafından birlik beraberlik, örf ve ananelerimizi yaşatmak ve bizden sonraki nesillere aktarmak adına kurulan derneğimiz ilk başkanlığını yapan Salih Akın’a sonrasında da Tuncay Yeğin’e, Cemil Cahit Şeker’e ve yönetimindeki bütün arkadaşlara teşekkür ediyorum. Dernekçilik biraz zor ve fedakarlık isteyen bir iştir. Taşın altına elini koyan herkese teşekkür ediyorum” açıklamasında bulundu. 

TÜRKİYE’NİN EN FAZLA HEMŞERİ DERNEKLERİNE SAHİP BİR ŞEHİRİZ
Dernek Başkanı Hasan Hatipoğlu’nun ardından konuşan Saray Kaymakamı Hüseyin Öner ise, Türkiye’nin en fazla göç veren şehri olduklarını belirterek, “Göç vermesinin kaderi de 1914 yılında Rus işgalinde bölgemizden iç kesimlere doğru gitmişler ve bir kısmı geriye dönmemiş. Cumhuriyetle birlikte makus kaderi maalesef devam etmiş. Şehrimiz coğrafi ve sosyo-ekonomik şartları gereği geçmişten dolayı göç veriyor. Türkiye’nin değişik yerlerinde hemşerilerimiz var. Türkiye’nin en fazla hemşeri derneklerine sahip şehir bizim şehrimizdir. Bir çok yerde derneklerimiz var. Çok fazla bir göç verdiğimiz için bir araya gelme ve kültürümüzü yaşatma adına hemşerilerimiz dernek kurmuşlar” dedi.


BİZİM EN BÜYÜK ZENGİNLİĞİMİZ  İNSANIMIZDIR
Hemşerilik müessesesinin kendileri için önemli olduğunun altını çizen Öner, “Burada da Çerkezköy derneğimiz önemli bir boşluğu doldurmuş. Hemşeri dernekleri hem bir araya gelme hem dayanışma, sadece bölgeci milliyetçi duyguların tatminiyle değil kaynaşma adına önemli bir fonksiyonu ifade ediyor derneklerimiz. Çerkezköy derneğimiz bu fonksiyonu başarıyla ifa ediyor. Aynı zamanda yaşadığımız bölgelerde sivil toplumla yöneticilerle iyi ilişkiler tesis etme ve sempati geliştirme adına da derneklerimiz faaliyetleri önemlidir. Bu anlamda da kendilerini kutluyorum. İnşallah önümüzdeki yıllarda bu tür etkinliklerde bir araya geliriz. Bugün organize edilen piknik şölenine Kaymakam sıfatıyla değil bir hemşeri sıfatıyla geldim. Katılan herkese teşekkür ediyorum. Bizim en büyük zenginliğimiz insanımızdır. Her yerde insanımızın güzelliğiyle övünüyoruz. Memleketimin değerli hemşerileriyle buluşup bir araya gelmekten büyük bir keyif aldım ve mutlu oldum” ifadelerini kullandı. 


GÜMÜŞHANE BENİM VE AİLEM İÇİN RÜYA ŞEHİR OLMUŞTUR

Piknik Şöleninde son olarak konuşan Çerkezköy Kaymakamı Metin Kubilay’da Babalar Gününde organize edilen  piknikte dolayı dernek yönetimine teşekkür ederek tüm babaların Babalar Gününü kutladı. Gümüşhane’de 3 yıl görev yaptığını ifade eden Kaymakam Kubilay, “Gümüşhane benim ve ailem için tabiri caizse rüya şehir olmuştur. Doğal güzellikleri, insanlarının sıcak kanlılığı, samimiyeti desteği, ilgisi, sevgi ve saygısı bizler için Gümüşhane’yi rüya şehir konumuna getirmiştir. Orada görev yapmaktan dolayı çok mutluyum ve orada görev yapmanın bir ayrıcalık olduğunu düşünüyorum. Dernekler özellikle vatandaşlarımız ve hemşerilerimiz arasında birlik ve beraberlik duygularını perçinleştiren, özellikle sıkıntıların ve sevinçlerin paylaşılması noktasında önemli bir görev ifa ediyorlar” dedi.
YAPACAKLARI FAALİYETLERDE TAM DESTEK VERECEĞİZ

Göreve geldiği günden buyana Çerkezköy Gümüşhaneliler Derneği’nin önemli çalışmalar içinde olduklarına şahit olduğunu sözlerine ekleyen Kaymakam Metin Kubilay, “Hem Derneği ziyaret ettiğimiz de hem de kaymakamlığa geldiklerinde yapmış olduğumuz sohbetlerde ciddi çalışmalar içinde olduklarını bilmekten mutlu olduğumu ifade etmek istiyorum. Özellikle eğitim alanında yapacakları tüm çalışmalarda Kaymakamlık olarak desteği verip arkanızda duracağız. Özellikle başlatmış olduğumuz Halk eğitim kampanyası vesilesiyle Çerkezköy Gümüşhaneliler derneğinin de yapacağı her türlü faaliyet ve etkinliklerde tam desteği vereceğiz. Babalar gününde bizleri bir araya getiren Derneğin Başkanı ve yönetimine bu güzel organizasyonu yaptıkları için teşekkür ediyorum” diye konuştu.


ÖZEL OLARAK YAPTIRILAN KALEMLERİ HEDİYE ETTİLER
Yapılan konuşmaların ardından yemek ikramı yapılırken, Gümüşhaneliler Derneği Üyeleri de davul zurna eşliğinde kendi yörelerine ait oyunlar oynayarak hünerlerini sergilediler. Gümüşhaneli olan Saray Kaymakamı Hüseyin Öner’de zaman zaman yerinden kalkarak hemşerilerine eşlik etmeyi ihmal etmedi. Çerkezköy Gümüşhaneliler Derneği Başkanı Hasan Hatipoğlu ve Dernek Başkan Yardımcısı Gürbüz Şeker, organize edilen birinci piknik şölenine katılan Çerkezköy Kaymakamı Metin Kubilay, Saray Kaymakamı Hüseyin Öner ve Cumhuriyet Başsavcısı Ali Ulvi Yılmaz’a özel olarak yaptırılan ve üzerinde Gümüşhane ismi yazan kalemlerden hediye etti.
DERNEĞE KATKI AMAÇLI PARA BAĞIŞINDA BULUNDULAR
Gün boyu devam eden piknik şöleninde, derneğe katkı amaçlı üzerinde ayetel kürsü yer alan çerçeveler işadamlarına satılırken, birçok Gümüşhaneli işadamı da derneğe katkı amaçlı para bağışında bulundular.

Kaynak: http://www.cerkezkoy.com.tr

Yorumlar (0)
2
az bulutlu
Namaz Vakti 26 Nisan 2024
İmsak 03:45
Güneş 05:21
Öğle 12:25
İkindi 16:13
Akşam 19:19
Yatsı 20:48