banner333

banner309

Gümüşhaneli Bürokratlar Derneği'nden M.Oltan Sungurlu ve Lütfi Doğan'a vefa programı

Gümüşhaneli Bürokratlar Derneği (GÜBDER), IV. Büyük İstişare Kurul Toplantısı'nı Ankara'da yaptı. Pandemi ve deprem nedeniyle üç yıldır yapılamayan toplantı, TCDD Genel Müdürü Hasan Pezük'ün ev sahipliğinde Kule Salon Sosyal Tesislerinde gerçekleştirildi.

Dernek 23.10.2023, 08:49 23.10.2023, 09:03
Gümüşhaneli Bürokratlar Derneği'nden M.Oltan Sungurlu ve Lütfi Doğan'a vefa programı
banner400

Gümüşhaneli Bürokratlar Derneği (GÜBDER), IV. Büyük İstişare Kurul Toplantısı'nı Ankara'da yaptı. Pandemi ve deprem nedeniyle üç yıldır yapılamayan toplantı, TCDD Genel Müdürü Hasan Pezük'ün ev sahipliğinde Kule Salon Sosyal Tesislerinde gerçekleştirildi.

Yaşanan Pandemi ve Deprem nedeniyle üç yıldır yapılamayan toplantı 22 Ekim Pazar Günü TCDD Genel Müdürü Hasan Pezük’ün ev sahipliğinde Kule Salon Soyal Tesislerinde yapıldı. 


Sabah kahvaltı ile başlayan program açılış ve protokol konuşmaları ile devam etti. 


Açılış konuşmalarında hoş geldin konuşması yapan GÜBDER Başkanı Erol Tekçe, bu gün Gümüşhanen kalemiye sınıfının ekseriyetinin yer aldığı gecede iki tarihi şahsiyetin onuruna bir programla toplantımıza başladık. Medarı iftiharlarımız Lütfi Doğan Hocamız ve M.Oltan Sungurlu Bakanımızı ağırlıyoruz. Her ikisine de “Asırlık Çınar Vefa Nişanesi” takdimi hazırladık. Kendilerinden yöneticiler için devlet adabı ve islam akaidine göre yönetici sorumluluğu bahsinde nasihatler alacağız. İki güzide şahsiyetimiz ile birebir özel hasbihalde bulunacağız. 
Allah her iki tarihi şahsiyetimize sağlıklı ve uzun ömürler versin,dedi. 


Programa ev sahipliği yapan TCDD Genel Müdürü Hasan Pezük ise, bu güzel programı organize eden GÜBDER Başkanı ve Yönetimine bizleri bir araya getirdiği için teşekkür ediyorum. Gümüşhane ailesinin aydın kesiminin büyük bölümünün bu gün bu çatıda güzel bir buluşma gerçekleştirdiğini söyledi. Genel Müdür Pezük, üç neslin bir arada yer aldığı bu güzel programı onurlandıran tüm bürokrat ve STK Başkanlarımızla neler yapabileceğimiz için fikir alışverişinde bulunacağız, gelecek için neler yapabileceğimizi değerlendireceğiz. Geçmişin tecrübesini Sayın Bakanımız Oltan Bey ve Lütfi Hocamızdan, bu günün temsilcileri Sayın Vekillerimizden ve yarınla ilgili hedefler açısındanda GGA öğrencilerini dinleyeceğiz. Bu güzel buluşmadan çok güzel sonuçlar çıkacaktır. Buna vesile olduğumuz içinde bizlerde çok mutlu olduk, dedi.

Genel Müdür Pezük bende eski bir STK kimliği olan kardeşinizim, büyükşehirlerde organizasyon yapmak çok zordur, bu anlamda Bürokratlar Dernek Başkanımıza bu anlamda arkadaşlarım adına çok teşekkür esiyorum.Tabi topun çalışmalarımızda bu tür bir araya gelmeleri ötelememiz lazım. Bu gün ayrıca işimizin yetiştirmiş olduğu bizlere rol model olan sayın bakanımız ve hocamızı da misafir ediyoruz. Bu vesile ile ben kendilerine uzun ömürler diliyorum, dedi.

Akparti Gümüşhane Milletvekili Celalettin Köse ise , iki güzide şahsiyetimizin önünde ve bürokratlarımızın önünde bu güzel birlikteliğe vesile olan Başkanımız Erol Beye ve Genel Müdürümüz Hasan Beye teşekkür ediyoruz. Gümüşhaneli olmak bir ayrıcalıktır. Bunu öğrencilik yıllarımda İstanbul’da öğrencilik yıllarımda çok yaşadım. İstanbul’da çoğu zaman GBT yoklamalarında bunun farkını çok yaşamışımdır, inşallah bu gururu yaşamanın bizlere yüklediği vekalet görevi ile Gümüşhanemize hizmet etmeye gayret edeceğiz. Bu gün memleketimin güzide fertleriyle beraber olmaktan dolayı çok mutlu olduğunu söyledi.

MHP Gümüşhane Milletvekili Musa Küçük ise, Filistin’deki vahşeti hatırlatarak bu medeni dünyanın tek dişi kalmış canavarlaşmış haline üzülerek ve öfkeyle şahitlik ediyoruz dedi.Küçük, Milletvekili olmadan önce eski vekillerimizle sayın Bakanımız ve Hocamızın partiler üstü şahsiyetler olarak saygınlıklarının ne derece büyük olduğuna şahitlik etmiştim. Onlarla bu güzel günde bu güzide toplulukla beraber olmaktan dolayı gurur duydum mutlu oldum. Birazdan başlayacak olan istişare toplantımızın hayırlara vesile olmasını diliyorum dedi. 


Daha sonra Eski Erzurum Senatörü , Gümüşhane Milletvekili ve Diyanet İşleri Eski Başkanı Lütfi Doğan hoca, kardeşlik hukukunu en güzel uygulayan bir vilayetin insanları olarak ne kadar duysak azdır. Gümüşhaneliler dedi kodu yapmayan gıybet etmeyen gücü yettiği kadar Allah’ın buyruklarına uyan ve bir birini seven bir şehrin insanlarından müteşekkildir. Ahmet ziyauddin efendinin evlatlarına da bu yakışır. Yardımlaşma ve birbirlerinin ihtiyaçlarını gören birbirlerini kırmayan incitmeyen bir şehirdir. Bizleri bir araya getiren başkanımıza çok teşekkür ederim. Ben Gümüşhanede imamlık yaptım. Onyıllarda Sayın Bakanımızın muhterem babaları Süleyman beyle bir hac yolculuğu da nasip olmuştu.Peygamberimiz bir hadisi şerifinde ‘ya hayır konuşun yada susun’ buyurmuştur. Birbirinizde yardımcı olun şakın kırıcı olmayın.Allah hepinizden razı olsun hepinizi Allah’a emanet ediyorum, dedi.


Akabinde Adalet ve Savunma Eski Bakanımız Mahmut Oltan Sungurlu ise  Ben sayın Celalettin beyin babasınıda dedesini de tanırım, Musa beyin ailesini tanırım. Uzun süre vekillik bakanlık yaptım ancak hiçbir kamudaki işleyişte hak etmeyene hak ihdas etmedim, hak edenede haksızlık etmedim, hiç bir imtihana müdahale etmedim doktorlara karışmadım İmamlara karışmadım kimseyide karıştırmadım, çünkü Anadolu’da bunların sıkıntılarını yalayarak gördüm. Hocam benim Hocam, siyasi hayatım boyunca kimseyle dövüşmedim. Bunu hizmette rekabet olarak gördüm. Şimdi buraya geldim çoğunuzu tanıyamadım. Bürokraside siyasetçilerimize kendinizi tanıtın, siyasetçilerimiz de bürokratlarıyla dayanışma içerisine girsin. Bu size vasiyetimdir,dedi.Erol Beyler yanıma geldi bizler yorulduk bırakmayı düşünüyoruz bu işleri dedi.Sakın dedim bu yaptığınız işler çok kıymetli bu öğrencilerle ilgili yaptıklarınıza hevesleniyorum devam edin dedim.Ben size başka bir şey söylemiyorum sizlere hocama ve yeni milletvekillerimizede başarılar diliyorum,dedi. 


Arkasından “Asırlık Çınar Vefa Nişanı” törenine geçildi. Nişaneleri Lütfi Doğan Hocaya Milletvekili  Celalettin Köse, M.Oltan Sungurlu’ya ise Milletvekili Musa Küçük Beyefendiler takdim etti. Akabinde GÜBDER Başkanı Erol Tekçe ise ev sahibi Hasan Pezük Beye teşekkür plaketi takdim etti. 
Verilen kısa bir aradan sonra Programın ikinci bölümüne geçildi. İkinci bölümün başında GGA öğrencileri mezuniyet töreni yapıldı. Öğrencilere mezuniyet Sertifikalarını üst düzey Bürokratlar ve Federasyon Başkanları takdim etti.  


Mini takdim töreninden sonra IV.İstişare Toplantısına geçildi.Toplantıyı yönetmek üzere oluşturulan Divan Heyet-i tespitine gidildi. GÜBDER Başkanı Erol Tekçe Başkanlığında Başkan Vekili Kemal Nalçacı ve GGA direktörü Dr.Turan ŞİŞMAN ve katip üyeler Zehra Gürbüz ve Zeynep Uçan’ın yerini almasıyla toplantı başladı. Tüm Bürokrat ve Dernek Başkanları mevcut durum ve gelecek hedefleri açısından kişisel görüşlerini dile getirdiler.


Arkasından kısa bir aradan sonra programın üçüncü ve son bölümü olan “Gümüşhane STK ları Genişletilmiş İstişare Toplantısı” başladı.

Toplantıya İstanbul Gümüşhane Sanayi ve Ticaret Başkanı İsmail Akçay,GÜDEF Başkanı Bayram Demir,Ankara GÜDEF Başkanı Hamdi Aslan,Kocaeli GÜDEF Başkanı Selami Kolcu, İzmir Gümüşhaneliler Dernek Başkanı Engin Ayvaz,Eskişehir Gümüşhaneliler Dernek Başkanı İrfan Ataman, Bursa Gümüşhaneliler Dernek Başkanı Süleyman Akçay, Isparta Gümüşhaneliler Dernek Başkanı Kemal Özgür, Mersin Gümüşhaneliler Dernek Başkanı Uğur Kaya, Konya Gümüşhaneliler Platfor Başkanı İsmail Demirel, Konya Şiranlılar Dernek Başkanı Yalçın Yılmaz, Trabzon Gümüşhaneliler Dernek Başkan V. Yusuf Özgün ve birçok STK Başkanı katıldı.

GTSO Başkanı İsmail Akçay Gümüşhane gündemli bir açılış konuşması yaptı. Başkan Akçay, son zamanlarda Gümüşhane'de sektöründeki sıkıntılar hakkında bilgi verdi.

GÜBDER Başkanı Erol Tekçe’nin konuşma sırasında Başkanım bu ve buna benzer önemli başlıklarda Gümüşhane’de bir çalıştay yapalım fikrine birlikte yapalım olur diyerek, görevin organizasyon işinin sekreterya işi de Ostim Teknik Üniversitesi Öğretim Görevlisi ve GGA Direktörü Doç.Dr.Turan Şişman Beye verildi.Daha sonra yapılan istişareler sonucunda özetle Gümüşhane nüfusunun yoğun olduğu şehirlerde federasyon oluşumu hızlandırılması, bununla ilgili gerekirse bölge federasyonları kurulması, teşvik ziyaretlerinin özellikle mevcut federasyon başkanı ve GÜBDER başkanı ve diğer büyük derneklerin karşılıklı ziyaretler yaparak Konfederasyon fikrinin olgunlaştırılıp nihayete erdirilmesi karar altına alındı. 


Daha sonra üçüncü programın da nihayete ermesiyle birlikte toplu aile fotoğrafı çekilerek güne son verildi.

Yorumlar (1)
MAŞALLAH 7 ay önce
MAŞALLAH
2
az bulutlu
Namaz Vakti 02 Mayıs 2024
İmsak 03:35
Güneş 05:13
Öğle 12:24
İkindi 16:14
Akşam 19:25
Yatsı 20:57