banner333

banner309

Gümüşhaneli Bürokratlar Başkent’te GÜBDER Organizasyonunda Buluştu.

Gümüşhane’nin düşman işgalinden kurtuluşunun 98. Yılı münasebetiyle Gümüşhaneli Bürokratlar Derneği (GÜBDER) tarafından organize edilen birlik,dayanışma ve istişare programı Başkent Öğretmenevinde gerçekleşti.

Dernek 19.02.2016, 08:44 19.02.2016, 08:50
Gümüşhaneli Bürokratlar Başkent’te GÜBDER Organizasyonunda Buluştu.
banner400

Yargı, Sağlık, Eğitim, Teknik ve İdari Alanlardaki Gümüşhaneli Bürokratlara yönelik   organize Programa; Adalet Eski Bakanı M.Oltan SUNGURLU, Gümüşhane Milletvekili Cihan PEKTAŞ, Ankara Milletvekili Ahmet GÜNDOĞDU, Gümüşhane Eski Valisi Veysel DALMAZ, Gümüşhane Eski Milletvekili Temel YILMAZ, İzmir Eski Milletvekili Recai BİRGÜN, Ankara Eski Milletvekili ve Ak Parti Genel Merkez Ar-Ge Başkan Yarımcısı Mahmut Sami MALLI, Anayasa Mahkemesi Üyesi Hicabi DURSUN, Yargıtay Üyesi Murat ESEN, Danıştay üyesi Aydemir TUNÇ, Türkiye Adalet Akademisi Başkanı Yılmaz AKÇİL, Ankara Bölge İdari Mahkemesi 4.Kurul Başkanı Cengiz AYDEMİR, BIM Dairesi Başkanı Eyüp YILDIZ, Sayıştay Temyiz Kurulu Başkanı Hasan Fehmi EZBER, Dış İşleri Bakanlığı Sözcüsü Tanju BİLGİÇ, Sayıştay Denetçisi Ahmet AKÇAY, Büyük Elçi Ömer Faruk DOĞAN, Adem BAYRAK ve 50 civarında değişik kademelerde görevli hakim ve savcılar. Doğa Koruma ve Milli Parklar Genel Müdürü Nurettin TAŞ, T.C Merkez Bankası Genel Müdür Yardımcısı Mustafa AYDÖNER, Torul Belediye Başkanı Nidai KÖROĞLU, Ankara Büyükşehir Belediyesi Grup Başkan Vekili Bekir YILDIZ, Bilim, Sanayi Teknoloji Bakan Danışmanı Muammer DURAN, Gümrük Bakanı Danışmanı Yusuf ÖZGÜN ve birçok üst düzey bürokrat katıldı.

“98.Kurtuluş Yıl Dönümü Kutlaması” ve “İstişare Toplantısı” olmak üzere iki bölümden oluştu.

 Gümüşhane’nin kısa tanıtımı ile ilgili slayt gösterilerinin ardından Gümüşhane’nin ve Bayburt’un düşman işgalinden kurtuluşunun 98.yıl dönümü  münasebetiyle  aziz şehitlerimizin ve ecdadımızın ruhlarının şad olması temennisiyle Kuran Tilaveti ile giriş yapıldı,Fatihalar okundu.


Ardından Hacettepe Üniversitesi Öğretim Görevlisi Hüseyin YENİÇERİ Gümüşhane,Bayburt, Kelkit ve Torul’un Düşman İşgalinden Kurtuluşu ile ilgili tarihsel bilgiler ışığında yaptığı sunumla katılımcılara duygusal anlar yaşattı.




Daha sonra Programın II.Bölümü olan “Bürokratlar İstişare Toplantısı”na geçildi. 
GÜBDER, Gümüşanevi Platformu,Gümüş Gelişim Akademisi ve Gümüşhane-Bayburt Hakim ve Savcılar Platformu çalışmalarını içeren bir tanıtımın ardından GÜBDER Başkanı Erol TEKÇE yaptığı açılış konuşmasında;

Gümüşanemizin ve Bayburtumuzun düşman işgalinden kurtuluşunun 98.Yılını kutladığımız şu günlerde temennimiz odurki...Cenab-ı Allah bizlere bir daha böylesi sıkıntılı günler yaşatmasın...

Bölgemizin ve dünyanın yakın tarihe şöyle bir bakınca görüyoruz ki Batılılar,çıkardıkları iki dünya savaşıyla bir Türkiye nüfusu kadar insanın, yani 80 milyona yakın insanın ölümüne ve yüzmilyonlarca insanında sakat kalmasına sebebiyet vermişlerdir.Ve yine bu savaşlarla dünyanın ekseriyetinide yaşanmaz hale getirmişlerdir. Batı bu anlamda medeniyet ve demokrasi havariliğinin yanında bu yönüyle barbarlığıda içinde barındıran ironik bir sözüm ona medeniyet tasavvuru geliştirmiştir.

Batı medeniyetinin işleyişi açısından artık taşıyıcı motorunun su kaynatmaya başladığı şüphe götürmez bir gerçektir. Bu kaynayan su artık motoru yakmış şimdilik Müslüman kanı kaynatmaya başlamış,hiç şüpheniz olmasınki bu haliyle tüm insanlığın kanının kaynamaya başlamasıda çok yakındır.Şüphesizki biz bunu temenni etmeyiz,ancak görünen köyde ne yazıkki klavuz istememektedir.

Müslüman Türk Dünyası olarak bizlere düşen toplu bir bilinç ve uyanış için eğitim seferberliği yapmak, bilimsel yönden dünyada söz sahibi olmak için azami gayret göstermektir.

Bizler bu anlayış ve kısıtlı imkanlarla üzerimize düşen bu seferberliğe 2010 yılında kurmuş olduğumuz Gümüşhaneli Bürokratlar Derneği’nin ardından 2013 yılında manevi eğimimiz için Gümüşanevi Platformu’nu, beşeri eğitimimiz için de 2014 yılında Gümüş Gelişim Akdemisi’ni kurararak elimizden gelen katkıları bu anlamda yapmaktayız.

İnşallah her birimiz bu konuda gereken hassasiyeti gösterirsek sanıyorum gelecek te işlerimiz daha kolay olacaktır,diyen GÜBDER Başkanı TEKÇE konuşmasına şöyle devam etti;

Sözlerime son verirken yapılan bu organizasyonla ilgili bir açıklama yapmak gereği duyuyorum, oda şudur; bu program bir ihtisas derneği olarak “Üst Düzey Bürokratlarımıza Yönelik” bir istişare toplantısı olarak tasarlanmıştır. Bu tanımlamanın dışında kalan kardeşlerimizden bu meyanda anlayışlı olmalarını bekliyor, hepinize davetimize icabet ettiğiniz için Yönetim Kurulu Üyesi Arkadaşlarım adına teşekkür ediyorum,diyerek sözlerine son verdi.


Arkasından Protokol Konuşmaları ile istişare toplantısına devam edildi.Yapılan Konuşmalardan özetler şöyle;


Gümüşhane Milletvekili Cihan PEKTAŞ;

“Gümüşhane’mizin Düşman İşgalinden Kurtuluşunun 98’ci yıl dönümü münasebetiyle toplanmış bulunuyoruz. Bu vesile ile herkesi saygıyla selamlıyorum.

1 Şubat’ta Diiyarbakır Sur’da terör örgütü PKK’ya karşı yürütülen operasyonlarda 
şehit düşen hemşehrim Jandarma Teğmen Recep ERDOĞAN kardeşime ve bütün şehitlerimize Allah’tan rahmet diliyorum.Gümüşhane, gümüş ve altın madenlerinin zenginliğinden ve tarihi ipek yolu üzerindeki konumundan dolayı tarih boyunca ehemmiyetini kaybetmemiş bir şehrimizdir. Fatih Sultan Mehmet Han’ın 1461 yılında bölgeyi fethetmesi ile beraber ecdadımız yöreye yerleşmeye başlamış Rumlar ve Ermenilerle bu sevgi, hoşgörü ve barış şehrinde asırlarca birlikte yaşamışlardır.

Ancak bir dönem gelmiş emperyalist devletler çıkardıkları fitne ve fesatlıklarla toplu saldırılara geçmiş.Bu aziz milletimiz tarihinden gelen manevi birikiminide arkasını alarak bu karanlık adakları kendi karanlıklarına mahkum etmesini bilmişlerdir. Bu günde iç ve dış düşmanlar iş başındadır.Bizlere düşen uyanık olup birlik ve beraberliğimze halel getirmeyeceğiz...

 Bu temennilerle yapılan bu anlamlı toplantının hayırlara vesile olmasını diliyor,bizleri bir araya getiren GÜBDER Yönetim Kuurluna ve tertip Komitesine  teşekkürlerimi sunuyorum.”

 

Ankara Milletvekili Ahmet GÜNDOĞDU;

“Ortadoğu’da yaşanan gelişmelere gün be gün şahitlik etmekteyiz. Müslüman coğrafyası olarak çok ama çok hassas olmamız gereken bir dönemden geçmekteyiz.Bu  manada kurtuluş kavramını yaşayarak ve görerek her gün bir kez daha idrak etmekteyiz.Bu vesile ile birlik ve beraberliğe olan ihtiyacının zirve yaptığı şu günlerde güzel bir katkı sunan Gümüşhaneli Bürokratlar Derneğin’e teşekkür ediyor ve hayırlara vesile olmasını diliyorum.”

 

Eğitim Camiası adına söz alan  Gazi Üniversitesi Öğretim Üyelerinden

Prof. Dr. Ganite KURT;

Memleketimizin istikbali için üç önemli hususa dikkat etmemiz gerekmektedir.Eğitim,Etik-Ahlak ve Bilimsel gelişmelerdir. Bunun içinde genç nüfusun bu üç esas etrafında birleştirilmesi gerekmektedir.Tertip Komitesi tarafından bir bayan olarak şahsıma öncelikli olarak ihtisas grupları adına konuşma fırsatı verilmesini anlamlı buluyorum.Eğitim alnında oldukça eksikliklerimiz var.Bunların giderilmesi aciliyet gerektiriyor.Bu gün burada gördüğüm  özellikle gençlere yönelik çalışmaları bir üniversitesi hocası olarak takdirle karşılıyorum.Bu ve buna benzer tüm çalışmalara elimizden gelen her türlü desteğede hazır olduğumuzu ifade etmek istiyorum. Hepinize bu gösterdiğiniz birliktelik içinde ayrıca teşekkürlerimi sunuyorum.”


Sağlık Camiası adına söz alan SGK Başkan Yardımcısı

Dr. Orhan KOÇ;

Böyle anlamlı bir gecede  siz değerli hemşerilerimizle bir arada bulunmaktan sonsuz bir mutluluk duymaktayım. Geçen yıl tüm Gümüşhaneli Doktorları GÜBDER olarak bizimde EVSAD olarak destek verdiğimz “Gümüşhaneli Doktorlar Gümüşhanede Buluşuyor” başlıklı bir buluşmamız olmuştu. Bu çok anlamlı ve güzel bir organizasyon olmuştu. Temennimiz bu ve buna benzer bir çok çalışma yapabiliriz...Umuyoruz tüm ihtisas guruplarında bu ve buna benzer çalışmalar yapılsın..Bu birlikteliklerin güzel sonuçlar doğuracağına inanıyor hepinize  teşekkürlerimi sunuyorum.”

 

Yargı Camiası adına Anayasa Mahkemesi Üyesi

Hicabi ÇAKIR;

“ Gümüşhane ve Bayburt Yöresi insanları vatanını ve milletini seven, Bayrağına aşık insanlardır. Bölge insanımız çok zor günler geçirmiş ve bu günlere gelmiştir. Kendi insanımızla ne kadar iftihar etsek azdır.Bizlerde bölgenin evlatları olarak bulunduğumuz makamlarda işimizi layıkı ile yapmanın gayreti içerisindeyiz.Bu güzel birlikteliğe vesilen olan Arkadaşlarımıza can-ı gönülden teşekkürlerimizi sunuyorum.”

 

Adalet ve Milli Savunma Eski Bakanlarından

M.Oltan SUNGURLU;

“Bu günlerde kendimi çok yorgun hissetmekteyim. Yaşananlar malumumuz, çokta siyasete girmek istemiyorum. Gençliğin Mutluluğu ve huzuru bizim geleceğimiz olacağı kanısındayım.Bu manada benimde siyaseten aktif olduğumuz dönem içerisinde Gençlik ile ilgili büyük hayallerim vardı.Benim yapamadığım hayalleri bu gün Erol TEKÇE ile GÜBDER Yönetim Kurulunun Gümüş Gelişim Akademisi yapılanması ile oluştuğunu görüyor ve de çok mutlu oluyorum.Bu çalışmayı önemsiyor ve en az onlar kadar da bende heyecan duyduğumu belirtmek istiyorum.

Böyle bir gecede sizlerle birlikte olmaktan son derece mutlu oldum hatta son zamanlarda en mutlu olduğum toplantılardan biri diyebilirim. Organizasyonda emeği geçenlere çok teşekkür ediyor, sevgi ve saygılarımı sunuyorum.”

Daha sonra guruplar arasında yapılan istişarelerin ardından program plaket töreni ile son buldu.

Gübder Başkanı Erol TEKÇE, Yönetim Kurulu Üyelerini sahneye davet ederek özellikle Bayan üyelere katkı ve özverilinden dolayı teşekkür etti.

Haber Kaynağı: Ekrem YILDIZ-Ankara

Yorumlar (0)
2
az bulutlu
Namaz Vakti 26 Nisan 2024
İmsak 03:45
Güneş 05:21
Öğle 12:25
İkindi 16:13
Akşam 19:19
Yatsı 20:48