banner333

banner309

Gümüş Akademi'nin Konuğu İş İnsanı Ali Özçelik Oldu

Dernek 13.11.2023, 08:58
Gümüş Akademi'nin Konuğu İş İnsanı Ali Özçelik Oldu
banner400

Eskişehir'deki Gümüşhaneliler Derneği tarafından Gümüşhaneli olup üniversitede okuyan öğrencilere yönelik uzun yıllardır devam eden "Gümüş Akademi"nin yeni sezondaki ilk konuğu iş insanı Maden Yüksek Mühendisi Ali Özçelik oldu.

Gümüş Akademi'nin Kasım ayı toplantısına başta Dernek Başkanı İrfan Ataman, Başkan Yardımcısı ve Proje Koordinatörü Hüseyin Turhan, Genel Sekreter Osman Nebioğlu, Onur Kurulu Üyesi Nihat Özçelik başta olmak üzere Eskişehir Osmangazi, Anadolu ve Eskişehir Teknik Üniversitelerinde okuyan öğrenciler katıldı.

Yeni sezonun ilk toplantısı aynı zamanda üniversiteyi kazanarak Eskişehir'e gelen öğrencilerle tanışma imkanı sağlandığının altını çizen Dernek Başkanı İrfan Ataman, gençlere eğitim süreleri boyunca her türlü desteği vermeye devam edeceklerini söyledi.

Eskişehir'de başarılı iş hayatına devam eden Bilim Madencilik Şirketi Yönetim Kurulu Başkanı Maden Yüksek Mühendisi Ali Özçelik konuşmasında gençlerle tecrübe paylaşımında bulunarak önemli tavsiyelerde bulundu.

Özçelik konuşmasında özetle şunları söyledi:

"Öncelikle yönetim kurulu üyesi olduğum Eskişehir'deki Gümüşhaneliler Derneğimize sizlerle bizleri buluşturduğu için teşekkür ediyorum. Sizin gibi yıllar önce bu güzel kentimize Eskişehir'e Adapazarı'ndan 1983 yılında üniversite okumak için gelmiş bir ağabeyinizim, hemşerinizim. Bugün buraya 85 yaşında emekli öğretmen babam Nihat Özçelik ile birlikte geldim. Babamın bize hiç unutmam bir sözü vardı o tarihlerde: 'Oğlum yeter ki siz okuyun. Hayatınızı kurtarın. Çeketimi bile satar sizi okuturum.' Bu söz hep kulağımızda küpedir. Maden Fakültesini burada bitirdikten sonra meslektaşım olan eşim Vedia Hanımla birlikte iş hayatına başladık. Büromuzu açarak çalışmaya başladık. Bugün geriye doğru şöyle baktığımda yaklaşık 35 yıllık bir firmayız. Zaman çabuk geçiyor. Bizim zamanımızda belki daha öncesinde sistem sizi sürüklüyordu iş hayatına. Ama şimdi bunun tam tersi bir durum var. Dolayısıyla siz kendinizi iyi yetiştirip işin peşinden koşmak zorundasınız. Eskişehir eğitim için imkanları uygun olan iyi bir kent. Beklentilerinize cevap verebilecek nitelikte büyükşehir. Bunu iyi değerlendirin."

"Umudunuzu hiçbir zaman kaybetmeyin, kimse size dolu bardağı sunmuyor." diyen Makine Yüksek Mühendisi Ali Özçelik sözlerini şu cümlelerle sürdürdü:

"O bardağı siz dolduracaksınız. Başkası size dolu verirse sonra geri istiyor. Kendinizi iş hayatında nasıl bir yerde görmek istiyorsanız planlamanızı ona göre yapacaksınız. Sevdiğiniz işi yapın. Arzu ettiğiniz alanda emek verin. Yüreğinizdeki anne-baba aşısını, berrak temiz Gümüşhanelik duygusunu hiçbir zaman kaybetmeyin. Nerede olursanız olun hangi işi yaparsanız yapın, doğruluktan ve dürüstlükten asla ayrılmayın, verdiğiniz sözü tutun. Empati yapmayı aklınızdan çıkarmayın. Bu davranışlar sizi ileride mutlu ve başarılı bir birey yapacaktır. Ticaret, iş hayatı bir türlü gelip geçiyor ama erdemli insan olmak işte o baki kalan bu hayatta."

Dernek Başkan Yardımcısı ve Proje Koordinatörü Hüseyin Turhan da yaptığı açıklamada "Gümüş Akademi'yi çok önemsediklerini, gençlere rol model olacak, kariyer planlaması ekseninde iş ve çalışma hayatında başarı hikayesi olan İş İnsanı Ali Özçelik'e desteği için teşekkür etti.

Programın sonunda gençlerin sorularını yaşamından örnekler vererek cevaplayan Ali Özçelik, öğrencilere başarı dileklerinde bulunarak her zaman bir telefon kadar kendilerine yakın olduğunu sözlerine ekledi.

Gümüş Akademi birlikte günün hatırası olarak fotoğraf çekimiyle sona erdi.

Gümüş Akademi'nin Aralık ayı konuğu Eskişehir Sanayi Odası Üyesi Metasoft firmasının Yönetim Kurulu Başkanı iş insanı Mehmet Taşkın olacağı belirtildi.

Yorumlar (0)
2
az bulutlu
Namaz Vakti 01 Mayıs 2024
İmsak 03:36
Güneş 05:14
Öğle 12:24
İkindi 16:14
Akşam 19:24
Yatsı 20:55