banner333

banner309

GÜDEF, 24 Kasım Öğretmenler Gününü Kutladı

İstanbul Gümüşhane Dernekler Federasyonu tarafından “24 Kasım Öğretmenler Günü” Üsküdar Belediyesi Valide Sultan Gemisinde yemekli boğaz turu yapılarak kutlandı.

Dernek 21.11.2018, 17:49 21.11.2018, 18:02
GÜDEF, 24 Kasım Öğretmenler Gününü Kutladı
banner400

İstanbul Gümüşhane Dernekler Federasyonu tarafından “24 Kasım Öğretmenler Günü” Üsküdar Belediyesi Valide Sultan Gemisinde yemekli boğaz turu yapılarak kutlandı. Programa Üsküdar Belediye Başkanı Hilmi TÜRKMEN, Belediye Başkan Yrd. Hemşerimiz Sedat AYYILDIZ, Üsküdar Üniversitesi Öğr. Üyesi Prof. Dr. Zülfikar ÖZKAN, Sebehattin Zaim Üniversitesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Beytullah KAYA, MEB Maarif Müfettişi Hasan UÇAR, Sultanbeyli İlçe Milli Eğitim Müdürü Yaşar ÇAĞLAR, Eğitim-Bir-Sen 4 No’lu Şb. Başkanı Talat YAVUZ, Bayrampaşa Milli Eğitim Şube Müdürü İbrahim OZAN, Kadıköy Milli Eğitim Şube Müdürü Akın SAĞIRKAYA, Arnavutköy Milli Eğitim Şube Müdürü Abidin MERDAN, Sultanbeyli Milli Eğitim Şube Müdürü Mustafa KARA, Bahçelievler Milli Eğitim Şube Müdürü Kadir ŞAHİN, Vatan Okulları Yönetim Kurulu Başkanı Dr. Turay KESLER, Bilge cihan Koleji sahibi Oğuzhan Onuk, Kağıthane Çözüm Eğitim Kurumları kurucusu Mümin BAŞ, Özel GOP Vatan Lisesi kurucusu Erol YÜCE, Özel Ayça Akşam Lisesi ve Rehabilitasyon Mrk. Sahibi Sercan KAYACI, İstanbul Lisans Mrk. Sahibi Osman Nuri EROĞLU, Şehirokulları Genel Müdürü Hayati OKTAY, Tuzla Birey Anadolu Lisesi kurucusu Ahmet KUDU, İstanbul’da görev yapan yaklaşık 150 okul Müdürü ve Müdür Yardımcıları, Emekli Sosyolog ve Tarih Araştırmacısı Cevdet AŞKIN, Gümüşhaneli sanatçı Selahattin TANIŞ, Emekli öğretmenler, İl Dernek Başkanları, İlçe Başkanları, Belde ve Köy Dernek Başkanları katıldı.  

GÜDEF Eğitimden Sor. Genel Bşk. Yrd. Remzi İLHAN’ın açılış konuşmasıyla başlayan öğretmenler günü yemeği, günün anlam ve önemine binaen yapılan konuşmalarla devam etti. Programda konuşan Belediye Başkanı Hilmi TÜRKMEN öğretmenler gününü kutladıktan sonra “ Bu akşam özel ve benim için çok önemli bir ekibi gemimizde misafir etmekten onur duyuyorum. Bu ülkenin geleceğe adım atmasında katkıları ve başarıları olan öğretmenlerimizi saygıyla selamlıyorum. Milli Eğitim Bakanımızın da dediği gibi dünya ile yarışmak için nesillerimizin iyi bir eğitimden geçmesi gereğine inanıyorum. 15 Aydır halkımıza hizmet veren gemimizde şimdiye kadar 400 Bine yakın insanımızı ağırladık. Her hafta bir okulumuzun öğrencileriyle gemimizde boğaz turu yaparak sanat tarihi dersleri işliyoruz. Özellikle Gümüşhaneli hemşerilerime hizmet etmekten onur duyuyor, Özellikle bu programı düzenleyen federasyon başkanı sn. Vahit OLGUN ve ekibini kutluyorum. “Dedi. Federasyon Başkanı Vahit OLGUN ise ” Öncelikle bizleri ağırlayan Belediye Başkanımız Hilmi TÜRKMEN’e ve her daim kapıları hemşerilerine sonuna kadar açık olan Belediye Başkan Yardımcımız Sedat AYYILDIZ’a teşekkür ediyorum. Değerli hemşerilerim her ay meslek komiteleriyle yapacağımız toplantıların ilkini 24 Kasım Öğretmenler günü münasebetiyle Milli Eğitim camiamızda görev yapan idarecilerimiz ile başlatmış oluyoruz. İl Milli Eğitim Müdürü hemşerimiz sn. Levent YAZICI Ankara’da acil bir toplantıya gitmesi dolayısıyla aramızda olamadı, tüm katılımcı hemşerilerimize selamını iletti. Tüm öğretmenlerimizin öğretmenler gününü kutluyor, Başta Necmettin Öğretmenimiz olmak üzere şehit olan öğretmenlerimizi rahmet ve minnetle anıyorum.  GÜDEF olarak 2019 yılı şubat ayında Gümüşhane’mizin kurtuluşu, Tanıtım günleri ve Geleceğe Yolculuk adını verdiğimiz Gümüşhane’de köy okullarında olan öğrencilerimizin İstanbul’a uçak ile getirilmesi boğaz turu Çanakkale gezisi gibi etkinlikleri yapmayı planlıyoruz. Sizlerin de federasyonumuza gerekli desteği vereceğinizi biliyor tüm katılımcılarımıza saygılarımı sunuyorum.” dedi.

Belediye Başkan Yardımcısı Sedat AYYILDIZ ise “Gümüşhaneliler olarak nüfus yoğunluğumuz az olsada nüfuzumuzun her geçen gün arttığı bir şehirde yaşıyoruz. Üsküdar’ımızda ağırlamaktan onur duyduğum eğitimci hemşerilerimin öğretmenler gününü kutluyorum. Bulundukları her platformda gereği gibi çalışan ve parmakla gösterilen hemşerilerimin olduğunu görmek bizleri gururlandırıyor. Katılımınız için hepinize teşekkür ediyor ve sizlerle buluşmamıza vesile olan Federasyon Başkanımız Sn. Vahit OLGUN’un şahsında tüm yönetim kurulunu tebrik ediyorum.” dedi.

Sultanbeyli İlçe Milli Eğitim Müdürü Yaşar ÇAĞLAR ise “ Öğretmenlerimiz ve milli eğitim camiamız adına önemli bir günde bizleri bir araya getiren Federasyon başkanımız sn. Vahit OLGUN ve ekibine, Bu güzel mekanı bizlere tahsis eden Belediye başkan ve yardımcısına be tüm katılımcı derneklerimize teşekkür ediyorum. Görev sürem boyunca Hakkari dahil bir çok ilde görev yaptım. Her gittiğim yerde hemşerilerimin olduğunu görmekten ve hiçbir zaman hemşerilerimin başarılarından dolayı övünüyor. Burada olan olmayan tüm öğretmenlerimizin öğretmenler gününü kutluyorum.” dedi. 

Üç saate yakın yemekli boğaz turu şeklinde yapılan program şube Müdürleri, Okul müdürleri ve diğer katılımcıların konuşmalarının ardından sanatçımız Selahattin TANIŞ’ın bir dörtlük okumasının ardından yemek duasıyla sona erdi.

Yorumlar (0)
2
az bulutlu
Namaz Vakti 19 Nisan 2024
İmsak 03:58
Güneş 05:31
Öğle 12:26
İkindi 16:11
Akşam 19:12
Yatsı 20:38