banner333

banner309

GÜBDER Gümüş Gelişim Akademisi Mahmut Sami Mallı‘yı Konuk Etti.

Gümüşhaneli Bürokratlar ve Akademisyenler Derneği (GÜBDER) bünyesinde faaliyetlerine devam eden Gümüş Gelişim Akademisi “Gençlerle Baş Başa” bölümünde, alanında duayen isimleri misafir ettiği hafta sonu etkinliklerinde, akademinin bahar dönemi açılışında, bu hafta sonu Ankara 25.Dönem Milletvekillerinden, Ak Parti AR-GE Başkan Yardımcılığı görevinde bulunan hemşerimiz Sn.Mahmut Sami MALLI’yı konuk etti.

Dernek 07.03.2016, 22:31 07.03.2016, 22:44
GÜBDER Gümüş Gelişim Akademisi Mahmut Sami Mallı‘yı Konuk Etti.
banner400
7 Haziran 2015 tarihinde yapılan 25. Dönem Milletvekili Seçimleri’nde AK Parti Ankara Milletvekili olarak Parlamento’da görev yapan Mahmut Sami Mallı, 1 Kasım 2015 tarihinde yapılacak olan 26. Dönem Milletvekili Seçimleri için yeniden AK Parti Ankara Milletvekili adayı olarak gösterildi. 10 Ocak 2016 tarihinden itibaren AK Parti Genel Merkez Ar-Ge Başkan Yardımcısı görevine devam etmektedir. Türkiye siyasi tarihinde son dönem içerisinde genç yaşına rağmen birçok olaya şahitlik eden MALLI, geniş bir yelpaze içerisinde dinleyicilerin şimdiye kadar belki de hiç duymadıkları, söylemeye cesaret edilemeyen konular ve olaylar hakkında düşüncelerini paylaştı. GGA öğrencileri ve söyleşiye katılan GÜBDER Yönetim Kurulu üyeleri de bu tarihi ana tanıklık etti.

SN.MALLI:
“ Rahman ve Rahim olan Allah’ın adıyla başlarız söze. Öncelikle herkesi sevgi ve saygı ile selamlıyorum. Bu toplantının hayırlara vesile olmasını Yüce Allah’tan niyaz niyeti ile sözlerime başlamak istiyorum.

Gençliğe birikim, birikime dinamizm lazım sloganı Genç MÜSİAD üyesi olduğumda hatırımdan çıkmayan özlü bir sözdür. Biri olmadan diğerinin bir yanı eksiktir. Birbirini tamamlayan bir resmin iki parçası gibi… Bu manada bütüne ulaşma babında bu iki ana unsura ihtiyacımız vardır.
Genç kardeşlerim ve arkadaşlarıma naçizane tavsiyem, normal rutin insanların dışına çıkan adanmış insanlar olma gayret gösterin. Bunun içinde çok ama çok okumamız lazım. Hakk’a adanmış bir gençlik olmak için çok okumalıyız. Marjinal gruplara bakıyorsunuz orijinal gruplardan daha çok okuyorlar. Bu sebeple bizlerin bu konuda daha hassas olması gerekir. Bu konuda vaadi ölüm olan marjinal gruplar kadar olamıyorsak biraz durup düşünmemiz gerekir. Bu minvalde adam çıkarmak için uğraş gayretinde olmalıyız. Amacımız İlayı Kelimetullah yolunda insanlar yetiştirebilmek olmalıdır. Yabancı dil öğrenin. İmkânınız varsa yurt dışında dil öğrenmeye çalışınız, hatta gelin görüşelim bu niyette olan arkadaşlar için birbirimize yardım edelim.
Arkadaş grupları arasında farkındalık oluşturun, insanlar bu farkındalığı fark etsinler. Hiçbir zaman örf, adet ve geleneklerinizden uzaklaşmayın. Öğrendikleriniz sizi yozlaştırmasın. Herkes dönemini yaşar. Kaderde ne olacağını bilmiyoruz ama dua ederek bunu değiştirebiliriz. Yarın öbür gün Ankara için, vatan ve millete için ne yaptın diye sorulduğunda anlatacak güzel hikâyelerimiz olsun. Halka hizmet Hakk’a hizmet düsturu ile hizmet edersen rahmet bulursun. Ve eğer zengin olmak istiyorsanız Güneş üzerinize doğmasın…

Şu üç önemli başlığı kendimize prensip edinmemiz gerekir.

Küs durmamak,
Kardeşinin derdine çare aramak,
Din kardeşini korumak ve kollamak.

Osmanlı bu sacayakları üzerinde yıllarca hüküm sürmüştür.”

Gümüş Gelişim Akademisi öğrencileri tarafından siyasi AR-GE, Ortadoğu siyaseti, paralel yapı, Başkanlık sistemi ve gündeme ilişkin yöneltilen soru cevapları ile söyleşi devam etti.

SN.MALLI;

“İngiltere’de eski başbakanlardan Tony Blair Politika yönetim merkezi, laboratuarı kurmuş. Ve bu şekilde bir sonraki seçimde oylarının artmış olduğunu görmüş. Siyasi partilerde AR-GE’ politika üreten bir merkez. dir. Türkiye’de sıcak gündemi takip edip politikalar üretecek bir merkez. Her krizden bir fırsat ile çıkan bir merkez.

Türkiye parçalanamaz ve bölünemez. ABD, Rusya, AB he ne kadar Türkiye’yi sevmeseler de, Türkiye’nin bölünmesini istemezler, çünkü menfaatleri ile çatışır. Bu gün ABD ile Rusya’nın savaş halinde olduğu söylenir, bilinir ekranlardan medya’dan yansıyan budur. Oysaki 1946’dan bu yana ikisi de menfaat ortağıdır.

Paralel yapı 1970 yılında CIA tarafından devletin içine yerleştirilmeye başlanmış bir yapıdır. Liderimiz Sn. Recep Tayyip ERDOĞAN öncülüğünde bu mücadeleye devam edilmektedir.

TBMM’de ki görüşmeleri izliyorsunuzdur. Bir konu hakkında önerge verildiğinde veya önemli bir konu görüşüleceğinde aradaki birçok formaliteden dolayı gecenin on ikisinde sıra geliyor, sonrada bir sonuç çıkmıyor ortaya. Anayasaya, kanuna, iç tüzüğe uyduralım derken zaman geçip gidiyor. Güçlü bir Türkiye için, Güçlü bir “Türkiye Başkanlık Sistemi” daha hızlı karar alan ve uygulayan bir anlayışla ülkemizin geleceği daha da iyi olacaktır.

Yeni anayasa çalışmaları şu an itibariyle yerini yaşanacak olan gelişmelere bırakmıştır.Bu süreçte halkımız bunu konuşsun bir kendi içinde özümsemeye çalışsın. Elimizde hazırlanmış tak diye ortaya konacak bir anayasa yok. Bu konu zaman içerisinde yerini bulacaktır. Mart ayı itibariyle ana gündemimiz terör, mülteci sorunu ve taşeron işçiler olacaktır.”

GÜBDER Başkanı Erol TEKÇE;

“ TBMM’de genç yaşta milletvekilliği yapan ve bu gün Türkiye’nin en büyük partisinde AR-GE Başkan yardımcılığı görevinde bulunan, değerli hemşerimiz Sn. Mahmut Sami MALLI’yı gıpta ile izliyoruz. Bu gün bizi kırmayıp, zaman ayırıp aramıza katıldıkları için kendilerine teşekkür ediyoruz.” dedi.

Söyleşi, GÜBDER Yönetimi Kurulu tarafından Sn.MALLI’ya günün anısına plaket verilmesinin ardından aile fotoğrafı çektirilmesiyle son buldu.

Sn. Mahmut Sami MALLI’yı tanıma adına özgeçmişi şu şekilde:


Gümüşhane kökenli bir ailenin çocuğu olan İnşaat Yüksek Mühendisi Mahmut Sami Mallı, 1985 yılında Ankara’da doğdu.İlk ve orta öğrenimini Muradiye Eğitim Kurumları’nda tamamlayan Mallı, 2003’ü yılında girdiği İstanbul Üniversitesi İnşaat Mühendisliği Fakültesi’nden 2007 yılında mezun oldu.
Mahmut Sami Mallı, vatanî görevini Malatya 2. Kara Havacılık Alayı’nda 319’uncu Kısa Dönem olarak tamamlayıp 2008 yılında terhis oldu.
2013-2014 yılları arasında Türk Hava Kurumu Üniversitesi’nde İşletme Ana Bilim Dalında Yüksek Lisans programını tamamlayan Mahmut Sami Mallı, orta düzeyde İngilizce ve Almanca bilmektedir. Mahmut Sami Mallı, evli ve bir erkek çocuk babasıdır.
Mahmut Sami Mallı, inşaat alanında faaliyet gösteren aile şirketinde yöneticilik yapmıştır.
Eğitim yıllarından itibaren sivil toplum çalışmalarına ilgi duyan Mahmut Sami Mallı, bu çerçevede pek çok STK’da görev almıştır. Mallı’nın üyesi olduğu kuruluşlar arasında GENÇ MÜSİAD, ATO ve TOBB Genç Girişimciler Kurulu bulunmaktadır. 
30 Eylül 2012 tarihinde yapılan Adalet ve Kalkınma Partisi Genel Merkez Gençlik Kolları 4. Olağan Genel Kurulu’nda Merkez Karar ve Yönetim Kurulu üyeliğine seçilen Mahmut Sami Mallı; Yerel Yönetimler Başkan Yardımcılığı, Teşkilat Başkan Yardımcılığı, Karadeniz Bölge Koordinatörlüğü ve Doğu Anadolu Bölge Koordinatörlüğü görevlerini üstlendi. Mallı, 31 Ekim 2014 tarihinde de AK Parti Genel Merkez Gençlik Kolları Genel Başkan Yardımcılığı - Ekonomi ve Mali İşler Başkanı olarak görevlendirildi. 



Haber Kaynağı: Ekrem YILDIZ-Ankara

Yorumlar (0)
2
az bulutlu
Namaz Vakti 28 Mart 2024
İmsak 04:39
Güneş 06:05
Öğle 12:32
İkindi 16:03
Akşam 18:49
Yatsı 20:09