banner333

banner309

GÜBDER 2. Olağan Kongresi Yapıldı

GÜBDER'de Erol Tekçe Yeniden Başkan.

Dernek 29.12.2014, 08:18 29.12.2014, 08:22
GÜBDER 2. Olağan Kongresi Yapıldı
banner400
2010 yılında bir gurup Gümüşhaneli bürokratın öncülüğünde Ankara kurulan Gümüşhaneli Bürokratlar Derneği - GÜBDER 2. Olağan Kongresini yaptı.

Divan Kuruluna İsa YILMAZ Başkan, Seyfullah YILMAZ Başkan Yardımcısı ve Selahattin KURT Katip Üye şeklinde seçildikten sonra açılış, saygı duruşu ve İstiklal Marşı okunmasının ardından yapılan seçimde mevcut Başkan Erol TEKÇE'nin Listesi tek aday olarak genel kurulca oy birliği ile seçildi.

Genel Kurulda Derneğin adının Gümüşhaneli Bürokratlar ve Akademisyenler Derneği olarak değiştirilmesi de oylanarak kabul edildi. Gerekli tüzük değişiklikleri de karar altına alındı.

Başkan TEKÇE yaptığı teşekkür konuşmasında ; "GÜBDER yeni bir dernek olarak özellikle Ankara boyutuyla kısa zamanda çok güzel işler yaptı.Bu güne kadar emeği geçen başta kurucu Başkanımız Kemal NALÇACI başta olmak üzere tüm emeği geçen arkadaşlarımıza,kardeşlerimize huzurlarınızda minettarlığımı ifade ediyorum.Yeni seçilen arkadaşlarımıza da güzel hizmetler verebilmek için ellerinden gelen gayretleri azami düzeyde yapacaklarına olan inancım tamdır.Şimdiden hepsine teşekkür ve tebriklerimi sunuyorum.evet GÜBDER bu güne kadar bünyesinde yaptığı çalışmalarla boş lakırtılarla uğraşmak yerine gerçekten tarihe kayıt düşecek işler yapmıştır. Gerek bünyesinde oluşturduğu Gümüşanevi Platformu ile gerekse Kurduğu Gümüş Gelişim Akademisi ile her alanda hizmet yapmaya gayret etmiş bu güne değin bir çok alanda tanışma,kaynaşma ve İstişare toplantıları düzenlemiştir.Gümüşhaneli Öğretmenlerimizi her yıl bir araya getirerek onlarla beraber olmuş, kadınlarımızı unutmamış onları da özellikle kamuda görev yapanları öncelikli olmak üzere bir çok kez bir araya getirmiştir.

Derneğimiz doktorlarımızı da unutmamış Gümüşhane Kamu Hastaneler Birliği sekretaryası ve kardeş kuruluş Evsad ile "Türkiye de ki Hekimlerimiz Gümüşhane de Buluşuyor" programı organize etmiştir.Yine Gümüşhane'nin üst düzey Bürokratları ile ortak organizasyonlar yapmıştır. 2015 yılında da Gümüşhaneli Mühendisleri bir araya getirmek düşüncesi içerisindedir.Ayrıca Gümüşhaneli siyasetçilerle bu meyanda zaman zaman bir araya gelerek bürokrasideki yerimiz tartışılmış görüş alışverişinde bulunmuştur. Yine son olarak Gümüşhaneli öğrencilerimizin öncelikli hedef alındığı Gümüş Gelişim Akademisi projesiyle yine bir ilke imza atmıştır. Yaklaşık yüz öğrencimize farkındalık eğitimleri vererek onlar ile Gümüşhanelilik aidiyeti oluşturulmasına ve mesleki donanımlarının çağın gerekli kriterlerine uyarlanmasına gayret edilmiş ve bunda azımsanmayacak başarılar elde edilmiştir. Ayrıca bu yıl yaklaşık 35 öğrencimize burs verilmesi kararlaştırılmıştır.Gümüşhane kamu oyundan yaptığımız çalışmalar sonucunda aldığımız olumlu tepkiler doğru yolda olduğumuzun en büyük kanıtıdır. İnşallah bu projemizi dahada geliştirip ve yaygınlaştıracağız. Ayrıca yeni bir çok projemizle Gümüşhane'mize hizmet etmeye de devam edeceğiz, lütfen bizi izlemeye devam edin,dedi.

TEKÇE konuşmasının devamında;

Ankara da,Gümüşhane de ve Türkiye kamuoyunda herkes biliyor ki, Gümüşhane'nin her alanda imkanları kısıtlıdır. Gümüşhaneli eğer özenle duracağı yeri bilmezse bu bir vebaldir ve aynı zamanda bu bir israftır. Gelin siyasetçisi,bürokratı,iş adamı,yöneticileri,cemiyet başkanları olarak enerjimizi birbirimize karşı tüketmekten vaz geçelim. Geleceğe dair gerçekten kalıcı şeyler yapmak istiyorsak, bunu birbirimize tahammül ederek ve birlikte bir şeyler yapabilme kabiliyetimizi geliştirerek becerebileceğimizi bilmeliyiz. Bu zorlu coğrafyanın insanları olarak bunu becermeye ve bunu yapmaya mahkumuz. Aklımızı ve vicdanımızı kullanarak bunu yapabileceğimize eminim. bunun için her ne yaparsak çıkarsallıkla değil ilkesellikle bir yol almak yoluna tevessül etmekle bunu başarabiliriz. Gümüşhanelilerin genetik kodlarına kadar işlenmiş muhafazakar yönleri herkesçe malumdur. Muhafazakarlık bireysel çıkarların muhafazası değildir, ilkelerin muhafazasıdır. İlkelerimizin özeti, dünyevi uygulamada İstiklal marşımızda ve uhrevi anlamında da fatiha suresinde özetlenmiştir. Her ne yapıyorsak bu inançla yapmalı ve Peygamber metodu olan İSTİŞAREYi ana metod olarak kullanmaktan imtina etmemeliyiz. Unutmamalıyız ki istişare ile alınan her karar ne olursa olsun, sonucu itibari ile daha hayırlı olandır,dedi.

Genel Kurul sonucunda İstişare Kurulu oluşturulmasının da karar altına alındığı GÜBDER Genel Kurulunda oluşan Yeni Yönetim Kurulu şu şekilde teşekkül etti;

Erol TEKÇE,Kemal NALÇACI,Coşkun ÇİLDOĞAN,Sezai ŞAHİN,Selahattin KURT,Hakime ZAL,Selma KIRMAZ,Mustafa TUYGUN,Metin AYVAZOĞLU,Aşkın TOYGUN,Sabri BALABAN,Tunca AYDIN,Adnan YILMAZ,Baki Turan TUNCEL,Mukaddem KILIÇ,Emre ŞANLI,Seyfullah YILMAZ,Yahya Kemal KARAKELLE,Musa CANLI,Kürşat ARAZ,Sevilay YILMAZ ve Ekrem YILDIZ.

Denetim Kurulu ise;İsa YILMAZ,Berrin Sevil KAZANCI,Aysun SİNCANOĞLU,Tuğba YILMAZ,Engin YILMAZ,Selçuk YILMAZ şeklinde oluştu.

Yorumlar (0)
2
az bulutlu
Namaz Vakti 17 Mayıs 2024
İmsak 03:11
Güneş 04:57
Öğle 12:24
İkindi 16:18
Akşam 19:40
Yatsı 21:19