banner333

banner309

Celal Can GÜDEF'le ilgili görüşlerini paylaştı.

İSTGÜDEF Kurucularından Celal Can GÜDEF'le ilgili görüşlerini paylaştı.

Dernek 02.01.2016, 22:32 02.01.2016, 22:39
Celal Can GÜDEF'le ilgili görüşlerini paylaştı.
banner400
Celal Can yazılı olarak yaptığı açıklamasında nasıl bir GÜDEF arzu ettiğini açıkladı:

 Kurulduğu günden itibaren son derece özverili gayretler içerisinde bulunulsa da kanaatimizce Güdef maalesef hak ettiği  yere gelememiştir. Uzun uzun nedenini yazmaya kalksak hem sıkıcı olacaktır. Hem de dedikodudan öte geçmeyecektir, diye düşünüyorum.

O halde nasıl bir güdef olmalı sorusuna cevap arayalım.
1-      Güdef en üst kimlik olarak kapsayıcı ve bir bütün olmalı

2-      En başta başkan olmak üzere,tüm yönetici adayları kartvizit peşinde koşmadan, vebal ve sorumluluk duygusu içerisinde hamasetten uzak, gerçekten hizmet bilinciyle hareket etmeli bu ve benzeri makamlarda geçirilen zamanın bir gün yarda karşı da hesabının verileceği akıldan çıkarılmamalıdır.

3-      Güdef bir merkez gibi çalışarak, sekreteryası ile başkan ve yöneticilerin olmadığında da her bir hemşerimizin gönül rahatlığı içerisinde uğrayıp makul ve mantıklı sorununa çözüm bulabileceği bir misyon  üstlenebilmelidir.
4-      Yönetim kurlu üyeleri en başta seçildikleri andan itibaren planlanan toplantılara katılmalıdırlar ve proje üretmelidirler. Kongreden kongreye merkeze uğrayıp yada adet yerini bulsun diye bir iki kez görünüp sonradan meydanlarda olmayan  ve çeşitli nedenlerle faal olamayacak arkadaşların bu görevleri etiket olarak taşıma arzusu olamamalıdır.

5-      En başta seçilen arkadaşlar kendi içinde bir aidat sistemi geliştirip federasyonun işlemesine katkı sunmaları gerekmektedir. Bununla da yetinmeyip daha farklı gelir getirecek projelere zaman ayırılmalıdır.

6-      Herkesin güven duyacağı bir kurum haline gelmek için gayret sarf edilmelidir.örneğin burs organizasyonu güdef eliyle yürütülerek toplumun herkesime ulaşılabilinmelidr.
7-      İstanbulda ilçelerde bulunan il dernekleri hiyerarşik bir düzlemde ilçelerdeki  ilçe ve köydernekleri ile irtibatta bulunarak federasyonu güçlendirmelidirler.

8-      Tek bir il derneği dahi federasyonun dışında kalmamalıdır.Böyle bir yapı oluşturulduğunda gücümüzü en yüksek noktada gösterebilme imkanı elde etmiş oluruz. Bu oluşum iş olur aş olur,destek olur.

9-      İş adamları derneğimiz var, mühendisler  platformumuz var, eğitim vakfımız var, Güdefimiz var. Bu yapılar birbiri ile uyum içinde entegre olarak çalıştığında orta çıkacak olan sinerjiyi düşünebiliyormusunuz?

10-   En önemli olan durumlardan biride federasyonun kuruluşundan günümüze kadar geçen sürede emeği olan hiçbir arkadaşımız dışlanmadan ötekileştirilmeden yapının  bir parçası olarak hak ettiği saygı ve ilgiyi görebilmelidir.

11-   Ortak değerlerimiz ve kültümüze hizmet etmenin yanı sıra zor durumda olan hemşehrilerimizin de yardımına koşmak ve çözüm üretmek gayemiz olmalıdır.

12-   Kavganın, tartışmanın değil uzlaşmanın tarafı olmalıdır.

13-   Federasyonu oluşturan yada oluşturması gereken dernekler en büyük, en farklı olma gayretinden sıyrılıp federasyonu daha güçlü hale dönüştürecek olan uzlaşma be birleşme yönünde çaba sarf etmelidirler.

14-   Tüm bu çabalar sarf edilirken hiçbir dernek kendi sınırları içindeki faaliyetlerinden kopmamalıdır. Ayrım yapmadan bütün dernekler kuruluş gayeleri doğrultusunda üyelerine hizmet etmeye devam edeceklerdir. Bunu yaparken federasyona destek vermelerinin önünde ne bireysel nede kurumsal hiçbir engel bulunmamaktadır.

15-   Benim derneğim senin derneğini döver, ben senden çok faaliyet yaparım yada ben daha çok üye sahibiyim gibi kısır döngü tartışmalardan uzak durarak ,biz olabilmeyi başarabilmeliyiz.

16-   Yol ve yöntemler elbette tartışılabilir ama ortak gayeden uzaklaşılmadan üretilecek çözümler kalıcı olacaktır.

17-   Hiç kimse kendini diğerinden üstün görmemelidir.inancımıza göre de üstün lük sadece takvadadır. Bu nedenle hiç kimse kimseyi dışlamamalı yada ötekileştirmemelidir.

18-   Federasyon büyük düşünmek zorundadır. Büyük düşünmek ise fiziki ,ekonomik ve sosyolojik büyüklükle mümkündür. Bu büyüklüklere ulaşmak için ise bir arada olmak ve meziyeti olan kimselerden bir hedef ve gaye uğruna bu meziyetlerinden istifade etmekle mümkün olacaktır.

19-   Federasyon ilk önce toplumumuzun ihtiyacı olan sorunları tespitle işe koyulmalıdır. Ardından bu sorumlara çözüm üretip üretemeyeceği konusunda fikir alışverişinde bulunulmalıdır.

20-   Tüm bu çalışmaları yapabilmek için ise düzenli toplantıların yapılabildiği ve mesai  saatlerinde arandığında bir muhatabın bulanabileceği  kalıcı bir mekan tahsisi mutlaka  sağlanılmalıdır.
 
               GENEL OLARAK ÖNCELİKLİ SORUNALARIMZIDAN BAZILARI ŞUNLARDIR
 
1-      Temsil sorunumuz ;ülke yada yerel yönetimlerde yeterince temsil edilemiyoruz
2-      Bürokraside, okul, hastane ve benzeri kurumlarda yeterince temsil edilemiyoruz
3-      İlimizin ihtiyacı olan hiçbir konuda gerçek manada bir katkımız olamıyor.(Hastane,okul ve benzeri şeyler yapılması için bir gayret üretemedik)
4-      Federasyonun sınırları içerisinde gerçek manada ihtiyaç sahibi hiçbir hemşerimize destek olamadık.
5-      Sosyalleşme sorunumuz, geceler , piknikler ve benzeri çalışmalar ile kısmen aşılmış olsa da yinede katılımlar konsun da ciddi sorunlar yaşıyoruz.
6-      Sanatçılarımıza hiç birini birbirinden ayırt etmeden gerekli desteği sağlayamıyoruz.
7-      Çok başarılı öğrencilerimiz olduğu halde imkansızlıklar içerisinde olanlarına ulaşamıyoruz.
8-      Bürokraside bulunan değerlerimizi sürekli olarak yardım musluğu olarak görmek yerine yerinde ve zamanında daha önemli meseleler için kullanamıyoruz.
9-      Haksızlığa uğramış olan hiçbir hemşehrimizin arkasında duramıyoruz.ve bununla birlikte siyaset ötesi olamıyoruz. Herkesin düşüncesi olacak elbette ancak ortak sorunlarımız yada çözümlerimiz söz konusu olduğunda siyaset ötesi duruş ve anlayışımız mutlaka gelişmelidir.
 
NOT: Yukarıdaki tespitler, yada çözüm önerileri hiçbir kimseyi  yada kumru hedef alarak yapılmamıştır. Son derece iyi niyetle bir katkısı olur düşüncesi ile kaleme alınmıştır. Bu vesile ile  bu güne kadar ,sivil toplum kuruluşlarında görev alan tüm  dostlarımızı tebrik ediyor ve yeni dönemin camiamıza hayırlara vesile olmasını yürekten diliyorum.
02.01.2016
Celal CAN

Yorumlar (3)
Muzaffer can 8 yıl önce
Başarılı
harun çelik 8 yıl önce
Güzel yenilikçi desteklenmesi gereken oluşum.
Habip dag 8 yıl önce
Yapıcı ve yerinde tespitler.
2
az bulutlu
Namaz Vakti 05 Mayıs 2024
İmsak 03:30
Güneş 05:09
Öğle 12:24
İkindi 16:15
Akşam 19:28
Yatsı 21:01