banner333

banner309

Başkan Serkan Kaya Gümüşhanelilere Seslendi

2 Eylül Dünya Gümüşhaneliler Günü eyleminin düşün insanı, Şiran Dernekler Federasyonu (ŞİDEF) Genel Başkanı Serkan Kaya, hemşerilerine teşekkür ederken, ‘Yalnız olmadığımızı gördük’ dedi.

Dernek 02.09.2020, 22:40
Başkan Serkan Kaya Gümüşhanelilere Seslendi
banner400

2 Eylül Dünya Gümüşhaneliler Günü eyleminin düşün insanı, Şiran Dernekler Federasyonu (ŞİDEF) Genel Başkanı Serkan Kaya, hemşerilerine teşekkür ederken, ‘Yalnız olmadığımızı gördük’ dedi.
Üçüncü yılını da sosyal medyadan attığı kutlama mesajı ile kutlayan Kaya, ‘Hedefimiz dünyanın neresinde olursa olsun, ülkenin neresinde yaşarsa yaşasın tüm Gümüşhanelileri birlik ve beraberlik çatısı altında uzak yada yakın demeden bir araya getirip buluşturmaktır’ dedi

Serkan Kaya, gün itibarıyla sosyal medyada görülen hareketliliğe de dikkat çekerek şunları kaydetti:

‘Biz 2 Eylül Dünya Gümüşhaneliler Günü dedik istisnasız ayırt etmeksizin tüm Gümüşhanelileri bir araya toplamak istedik. Herkesin malumu olduğu üzere ülke genelinde binlerce Gümüşhaneli her bir coğrafyaya dağılmış durumda. Belkide dünyanın pek çok noktasında da yaşam sürüyor. Belki de hala Gümüşhaneli uzun yıllar önce terk ettiği topraklarından habersiz. Biliyoruz ki Gümüşhaneli dünyada ve ülkemizde nerede olursa olsun genç, yaşlı demeden memleket özlemi çekiyor. Gümüşhane’yi aklından çıkartamıyor. Bu eylemde bir nebze olsun Gümüşhane’yi her anlamda Gümüşhanelilerle buluşturmak ve unutturmamaktır. Bundan başka hiçbir amaç edinmedik. Düşün hareketinin mimarı olarak Şiran Dernekler Federasyonu (ŞİDEF) kuruluş aşamasından bugüne hep bu duygularla hareket etti, Zigana’dan Çemen Dağına kadar Gümüşhane’yi bir ve bütünlük içerisinde düşündü. Kürtün’de bizim, Şiran’da, Gümüşhane’de bizim Torul, Köse, Kelkit’te. Gümüşhanelilerin her ne olursa olsun hala içindeki birlik ve beraberlik aşkı sönmemiş bilakis her geçen gün artarak devam etmiştir. Bu duygu ve düşüncelerle etkinliğimize icap eden veya etmeyen tüm hemşerilerimi en derin sevgi ve muhabbetlerimizle kucaklıyoruz kapımızın onlara her daim açık olduğunu ifade ediyoruz ve diyoruz ki Gümüşhaneliler olarak asla yalnız değiliz 2 Eylül 2020 Çarşamba günü bu gerçeği bir kez daha tarihe not düşmüştür’ dedi.

Kaynak: gundogumu.com

Yorumlar (0)
2
az bulutlu
Namaz Vakti 25 Nisan 2024
İmsak 03:47
Güneş 05:22
Öğle 12:25
İkindi 16:13
Akşam 19:18
Yatsı 20:46