banner333

banner309

Babuş Köyü 1.Köy Şenliği Gerçekleşti

Gümüşhane Şiran Babuş Köyü 1.Köy Şenliğini köyde yoğun katılım ile yaptı.

Dernek 27.08.2018, 13:47 27.08.2018, 13:50
Babuş Köyü 1.Köy Şenliği Gerçekleşti
banner400

Babuş köyü derneğinin organize ettiği şenlik programına katılanlara misafirlere teşekkür eden Dernek Başkanı Mehmet Yetim;” Sayın milletvekillerim, Sayın kaymakamım, Sayın belediye başkanlarım, Sayın muhtarım, Sayın Karakol komutanım, Sayın ilçe başkanlarım, Sayın ŞİDEF yöneticilerim, Sayın dernek başkanlarım, Saygıdeğer misafirlerimiz , Çok kıymetli köylülerim , Şiran Babuş köyü bayramlaşma etkinliğine hoş geldiniz . Şahsım ve köylülerim adına sizleri saygılarımla selamlıyorum.

Ahirete göç etmiş tüm ölmüşlerimize Allahtan rahmet diliyorum Sayın misafirler, saygıdeğer köylülerimiz bu etkinliği düzenlememizde emeği geçenlere ayrıca teşekkür etmeden geçemeyeceğim. Bu etkinlikteki amacımız gençlerin birbirlerini tanıması ve kendi aramızdaki akrabalık bağlarını güçlendirmektir.

Saygıdeğer köylülerim bizler birbirimizden kopamayız. doğduğumuz yerden koparak farklı yerlere göç etmek zorunda kaldık ne kadar sık köyümüze gelmezsek doğduğumuz topraklara yani Babuşa birde ahirete göç etmiş aile büyüklerimiz ‘Şefket Yetim, Ömer Yetim , Osman Yetim , Hacı turan , Efendi Karagöz , Niyazi Yalçın , Zurnacı lakabıyla Hasan Turan , Osman Öğütçü , Aziz Yıldız , Necip Çelik , Hamit Polat , Sadullah bayram , Hüseyin Çelik , Timur Karagöz ve Şakir Yetime’ vefa borcumuz var .Hepsine Allahtan rahmet diliyorum ruhları şad olsun çocuklarına ve torunlarına selam olsun hepsine, yani bizler bu topraklardan kopamayız. Biz gurbetçiler uzaklarda olsak bile şunu bilmenizi isteriz ki inanın aklımız her daim buradadır. Çünkü bizim manevi olarak bütün anılarımız buradadır ahierte göç etmiş geçmişlerimizle gurur duyduğumuz dedelerimiz, ebelerimiz, babalarımız, analarımız ve kısacası biz buradan ayrı kalamayız . sizlerden bir badıllı kardeşiniz olarak ricam şudur tabiî ki hatalarımız olacaktır ki hatasız kula olmaz birbirimizi kırmayalım dünya malı dünyada kalır dünya malı için birbirimizi üzmeyelim. Devletimize, Ülkemize Gümüşhane’mize bilhassa köyümüze sahip çıkalım.

Saygıdeğer dostlar, sevgili Babuşlular bu etkinliği ilk defa düzenlemeye karar verdiğimizde birçok olumlu ve olumsuz tepki aldık . bu tepkiler arasında bu sene olmaz, güven sorunu gibi mazeretlerden dolayı yapılamaz denilen etkinliğin şimdi birincisini yapmanın gururunu ve sevincini yaşıyoruz. Bu etkinlik bizleri ortak bir yerde buluşturan, kaynaştıran, sosyalleştiren, adetlerimizi öğrenmemize yardımcı olan ve bu değerlerin her aşamasında buluşmamıza katkı sağlayacak çok ama çok önemli kültürel bir etkinliktir .

Bugün burada bu yaz gününde etkinliğimize katılanları kardeşliğin birlikte olmanın gönül gönüle , omuz omuza yaşamanın sevinci , gururu ve coşkusu ile sizleri baş başa bırakır iken etkinliğin hazırlanmasında gecesini gündüzüne katan’ Yavuz Yetim kardeşime , Tekin Turan kardeşime , Selahattin Karagöz kardeşime , Selahattin Yıldız abime , Cihangir Karagöz abime , Bu oluşumda çok büyük katkıları olan Süleyman Yetim abime , Bize her türlü konuda yardımcı olan ŞİDEF kurucu başkanı Serkan Kaya kardeşime ‘ ve diğer tüm arkadaşlarıma etkinliğimize hiçbir karşılık beklemeden katkıda bulunan sivil toplum kuruluşlarına ve değerli sanatçı arkadaşlarıma teşekkür eder şükranlarımı sunar, İyi eğlenceler , İyi bayramlar dilerim” dedi.

Babuş köyü bayram etkinliğine Gümüşhane Milletvekili Osman Akgül, Şiran Belediye Başkanı Yavuz Altıparmak, Şiran, Şiran ilçe özel idare müdürü Serdar Çetinkaya, Ak Parti Gümüşhane il Başkanı Celalettin Köse, Ak Parti Şiran ilçe Başkanı Erhan Güngör, Babuş Köyü Muhtarı Servet Turan, Yeşilbük Beldesi Dernek Başkanı Yalçın Onur, Beydere Köyü Dernek Başkanı Zafer Mallı ve çok sayıda Babuş köylü ile misafirler katıldı.

Yorumlar (2)
Ayhan TURAN 6 yıl önce
Köyümüzde gerçekleştirilen GÜMÜŞHANE ŞİRAN BABUŞ KÖYÜ SOSYAL YARDIMLAŞMA DERNEĞİ 1.Bayramlaşma etkinliği Dernek yönetimimizin azim ve gayretleri neticesinde yaşanmış oldu.
Bu etkinlik öncesinde köyümüzün bir ferdi olan benim ise öz dayım olan merhum Maşuk BAYRAM'ın vefatı başta evlatları , bizleri ve bütün köylülerimizi derinden üzmüştür.
Merhum dayım Maşuk BAYRAM'a Allah'tan rahmet diliyorum mekânı cennet olsun.
Merhum dayım Maşuk BAYRAM'ın vefatı nedeniyle köyümüzde gerçekleştirilmesi düşünülen etkinlik kapsamındaki Bayramlaşmayı takiben eylence ve konser programlarından eylence ve konser programlarını iptal ederek acımızı ve üzüntümüzü paylaşarak merhum Maşuk BAYRAM dayımın aziz kişilik hatırasına saygı gösterdikleri için bütün dernek yönetim kurulu ve üyelerine canı gönülden şükranlarımı sunuyorum.
Yapılmış olan bayramlaşma proğramını takdir ile karşılıyorum başta dernek başkanımız sayın Mehmet YETİM beyi ve ekibini tebrik ediyorum başarılarının devamını diliyorum.
Kıymetli köylülerim ile bir araya gelebildiğim için mutluluğumu belirtmek istiyorum.
Kıymetli köylülerim köyünüzün bir ferdi ve bir kardeşiniz olarak sizlerden istek ve arzum bireysel durumlarımız her ne durumda olursa olsun derneğimizin güçlenmesi için elimizden gelen gayreti gösterelim bu gayretimizin köyümüze ve gelecek nesillerimize çok faydası olacaktır.
Bütün köylülerime ve etkinliğe katılım sağlayıp bizleri onurlandıran kıymetli misafirlerimize şükranlarımı sunuyorum.
Tekrar tekrar birlikte olma dileklerimle
Büyük ve küçük bütün şahsiyetlerimize sevgi saygı ve hürmetlerimle selamlarımı gönderiyorum.
Ayhan TURAN
Ayhan TURAN 6 yıl önce
ŞİDEF kurucu başkanı Sayın Serkan KAYA beyin önerdiği 2.9.2018. Tarihi Gümüşhane'liler günü olarak kutlama önerisinin Babuş Köyü sosyal yardımlaşma derneği'miz tarafındanda desteklenmesi gerektiğini düşünüyorum.
Ayhan TURAN
2
az bulutlu
Namaz Vakti 26 Nisan 2024
İmsak 03:45
Güneş 05:21
Öğle 12:25
İkindi 16:13
Akşam 19:19
Yatsı 20:48