banner333

banner309

ÜSGÜDER'de Kurtuluş Heyacanı

Gümüşhane’nin düşman işgalinden kurtuluşunun 95. yıldönümü nedeniyle, Üsküdar’da tertiplenen, Üsküdar Gümüşhaneliler Derneğinin Kurtuluş Gecesi gerçekleşti.

Dernek 17.02.2013, 01:09
ÜSGÜDER'de Kurtuluş Heyacanı
banner400
 Gümüşhanelilerin yoğum katılımı ile gerçekleşen gecede, türküler, davul zurna ve kemençe ile oldukça eğlendiler. Bir birinden renkli geçen gecede çekiliş çekilerek hediyeler sahipleri ile buluştu. Gadalar Grubu Başkanı Ahmet Kaya ÜSGÜDER Başkanı Gürbüz Gök’e gadalar formasını hediye etti. 

Geceye konuk olan Gümüşhane Belediye Başkanı Mustafa Canlı;
“İlimizin düşman işgalinden kurtuluşunun 95. yıldönümünü kutlamanın mutluluğunu hep birlikte yaşıyoruz. Türk Milleti bağımsızlık arzusundan hiçbir zaman vazgeçmeyerek milli mücadelemizin en güzel örneklerini göstermiştir. Vatan toprağımız olan Gümüşhane’mizin düşman işgalinden kurtarılarak hürriyet ve bağımsızlık onuruna kavuşmasında eşi benzeri görülmemiş bir mücadele örneği gösteren kahraman atalarımız bizlere bu aziz Türk yurdunu miras bırakmıştır. Tarihi şan ve şeref dolu olan Türk Milleti bu kutsal mirasa her zaman sahip çıkacaktır. Bu vesile ile şehrimizin düşman işgalinden kurtuluşunun 95. yıldönümünü kutluyor, başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere bu uğurda canlarını feda eden kahraman gazi ve şehitlerimizi saygı ve rahmetle anıyorum..” Dedi.

Programda Üsküdar Gümüşhaneliler Derneği(ÜSGÜDER) Başkanı Gürbüz Gök konuşmasında;

“ Sevgili hemşerilerim gecemize geldiğiniz için hepinize ayrı ayrı teşekkürlerimi sunarım. Bugün burada Gümüşhane’mizin düşman işgalinden kurtuluşunun 95. Yıl dönümünü kutluyoruz. Ecdadımıza binlerce şükürler olsun ki şuan İstanbul’da bir Gümüşhaneli olarak yaşıyoruz. Hepinize iyi vakitler geçirmenizi diliyorum.. “ Dedi.
 Konuşmaların ardından Aşık Hüsamettin Okumuş, Aşık Muhsin Özkılıç, Aşık Metin Bulutlu, Türk Halk Müziği Sanatçısı Haydar Keleş, Davul Zurna ekibi ve nenelerin gösterisi ile geceye devam edildi.
 Geceye katılanlar arasında; Gümüşhane Belediye Başkanı Mustafa Canlı, Üsküdar Belediye Başkanı Mustafa Kara, Ümraniye MHP eski ilçe Başkanı Sabri Şenel, MHP Myk Üyesi Mehmet Kılıç, MHP MYK Üyesi Musa Küçük, Üsküdar MHP İlçe Başkanı Habip Suiçmez, MHP Pendik ilçe Başkanı Erdinç Kılıç, CHP Yönetimi, Ümraniye İlçe Milli Eğitim Müdürü İlyas Tekin, GÜYAD Başkanı Tahsin Söğüt ve Yönetim Kurulu Üyeleri, Sultanbeyli Gümüşhaneliler Derneği Başkanı Abdulkerim Yıldız, Körfez Gümüşhane Pirahmet Köyü Dernek Başkanı Mürsel Meydan ve Yönetim Kurulu Üyeleri, Gümüşhane Seyahat Yönetim Kurulu Başkanı Osman Bal, Gadalar Başkanı Ahmet Kaya ve YAVUZDER Yönetim Kurulu Üyeleri katılım gösterdiler.


HABER-FOTO: Enes KILIÇ

Kaynak: Haber29.NET
Yorumlar (2)
Bayram Korkmaz 11 yıl önce
Enes kardeşim,bende salonun havasını teneffüs edenlerdenim.O akşamın en güzel yerlerinden birini haberde göremedim,doğrusu üzüldüm..Hemşehrimiz diye anons edilen yanlış hatırlamıyorsam Mansur ismindeki hocamız Sesi,kaside ve tilavetiyle bizleri mest etti.Kendisini ilk defa dinledim ama çok etkilendim..Doğrusu haberde ondanda bahs edilse daha etik olurdu diye düşünüyorum.Takdiri size bırakıyorum.Selametle..
Kürşat Yılmaz 11 yıl önce
SAYIN HABER 29 ÖNCELİKLE GÜMÜŞHANE İLİMİZİN KURTULUŞUNUN YILDÖNÜMÜNÜ EN İÇTEN DUYGULARIMLA KUTLUYORUM RABBİM BİZLERE O GÜNLERİ BİR DAHA GÖSTERMESİN ...

YALNIZ SİZE BİR SİTEMİM VAR ......HABER SİTENİZE...
MHP TEŞKİLATI MKYK DÜZEYİNDE KATILIM YAPMASINA RAĞMEN BU GECEDE SİZLERİ YALNIZ BIRAKMAMASINA RAĞMEN FOTOĞRAFLARDA MHP TEŞKİLATININ HİÇ BİR FOTOĞRAFI YOK BUNUN İÇİN SİZLERE SİTEMİMİ İLETİYORUM UMARIM BU HASSASİYETİMİZİ CİDDİYE ALIRSINIZ...TEŞEKKÜRLER..
2
az bulutlu
Namaz Vakti 11 Mayıs 2024
İmsak 03:20
Güneş 05:03
Öğle 12:23
İkindi 16:17
Akşam 19:35
Yatsı 21:10