banner333

banner309

KÖSEV Köse’nin Sıkıntılarını Masaya Yatırdı

Köse Vakfı Genel Kurul Toplantısını 24 Şubat Pazar günü Şirinevler Uğur Dershanesi'nde gerçekleştirildi.

Dernek 01.03.2013, 08:09
 KÖSEV Köse’nin Sıkıntılarını Masaya Yatırdı
banner400

 Toplantıya katılımcılara Gümüşhane’nin meşhur Gümüşhane 3 Ova fasulyesi  ikramı yapıldıkdan sonra başlanıldı. Toplantıya Köse Belediye Başkanı Şerif Aygün, Kelkit Belediye Başkanı Muammer Duran, Vakıf Kurucu Başkanı Atilla Kesler, Mustafa Can, Köse Derneği Başkanı Mustafa Akgül, Giyad Başkanı Yüksel Yalçın, Sanatçı Akın Akıntürk, Köy Dernek başkanları, vakıf üyeleri ve Köse’li esnaflar katılım gösterdi.

 Öncelikli gündem konusu olan Köse’de yurt binası yapımı, organik tarım ve eğitime destek oldu.

Köse Belediye Başkanı Şerif Aygün konuşmasında;

“ Değerli hemşerilerim bizi bu güzel günde buluşturan KÖSEV’e teşekkür ederim. Malumunuz ilçemizde bir yurt sorunu var. Şuan ilçemizde 2 tane özel yurdumuz var ama öğrencilerimize yeterli olmuyor. Biz de vakfımızın yurdunu ilçemize inşallah açacağız. Köse Kaymakamı ve Belediyesinin yardımları ile de hafriyat kazımızı yaptık. Vakıf yurdumuzu yaptıkdan sonra ilçemize 2’si özel biri vakıf yurdu olarak toplam 3 adet yurdumuz olacaktır. Bu yurt yapımı sadece Köse’ye değil, Kelkit İlçemize de faydası olacaktır.” dedi.

Kelkit Belediye Başkanı Muammer Duran konuşmasında;

“ Saygı değer Belediye Başkanım, Köy Dernek Başkanlarım ve bizim için aydınlık olacak vakfın değerli yöneticilerine bizi bugün hemşerilerim ile biraraya getirdikleri için öncelikle teşekkürlerimi sunuyorum. Birlik halinde olursak yapamıyacağız bir şey yoktur. Ben Kelkit’te büyümedim ama tabi bu süreç içerisinde memleketime gidip geliyordum. Bu süreç içerisinde de hep eksiklikleri inceliyordum ne yapılacak diye. 30 yıl sonra ilçeme kalıcı olarak döndüm, ilçeme hizmet amacı hep içimde vardı ve Allah’a şükürler olsun ki bu şans bana Belediye Başkanlığı olarak verildi. 9 yıldır Belediye Başkanlığı görevimde elimden geldiğince gücüm yettiğince büyük eksiklikleri kapattım. Hükümetimizinde yardımı ile 20 milyonluk içme suyu projesini başlattık. Eğer biz Köse’nin yurt sorununu çözersek, Kelkit’e de faydası elbet olacak çünki ilçelerimiz birbirine yakın. Aynı zamanda ilçemizinde öğrenci sayısı artacak. Şuan Köse gayet iyi bir gelişme sağlıyor. Şuan ki konuma göre bakılırsa 13 iş yeri açılması ilçede küçümsenecek bir şey değil. Kendimizin,  çocuklarımızın ve en önemlisi geleceğimiz için çabalamamız lazım. Bu sene en büyük sorunlarımızdan biri de Salyazı Beldesin’de bulunan Köse Havaalanı, bu yıl projeye alındı inşallah memleketimizde çok güzel günler bizi bekliyor..” Dedi.

Atilla Kesler konuşmasında Atilla Kesler Vakfı kurarak Köse'ye bir yurt binası yaptıracağını söyledi. Konuşmasının devamında Köse ilçesinde nasıl kalkınma yapılabilir, bu konuda Köseli işadamı Mustafa Can ile birlikte Köse turizmine katkıda bulunacak otel-yurt projesi düşündüklerini dile getirdi.

Program'da işadamı Mustaca Can yaptığı konuşmasında Köse'ye babasının adıyla bir yurt kazandırdıklarını dile getirirken bunun yeterli olmadığını, Köse'de bacasız sanayi olabilecek çalışmalara destek vereceğinin altını çizdi.
 GİYAD Başkanı Yüksel Yalçın konuşmasında; Mühendislik açısından Gümüşhane mühendis ve mimarlar platformunun Kösev'in yapacağı projelere destek olacağını ve aynı zamanda Haber 29 Gazetesi ve Kanal 29 TV ile medya desteği verebileceklerini dile getirdi.

Konuşmaların ve katılımcıların görüşlerininin ardından çay ikramı ile toplantı son bulundu.

 

 HABER: Enes KILIÇ

Kaynak: Haber29.NET
Yorumlar (0)
2
az bulutlu
Namaz Vakti 27 Temmuz 2024
İmsak 03:22
Güneş 05:08
Öğle 12:34
İkindi 16:28
Akşam 19:49
Yatsı 21:27