banner333

banner309

21.03.2013, 16:53

BUGÜN BAŞLA

Zaman, sessiz bir testeredir.
(İmmanuel Kant )
BUGÜN BAŞLA
                Farkına varamadığımız ve müdahale edip dur diyemediğimiz tek kavramdır zaman. Ve zaman sessiz bir testere gibi ömür sermayesini tüketedursun bizler o süreci boşa harcamakla meşgulüz. Pişmanlıklar ve keşkelerle ördüğümüz hayat serüveninde nihayetinde üzüntü görmeye alışmışız besbelli. İbret almamışız yaşanılanlardan. Hatalar bizlere doğru olanı gösterememiş besbelli.
            Hayat ve zaman bize sunulan en büyük sermaye ise bugünden başlamalıyız zamanı en iyi kullanmaya.
            O halde bugün başla hayatını yeniden sorgulamaya. Bugün yeniden bak düşman olduğun aynalara. Bir bak orada gördüğün fotoğrafta neler görüyorsun? Gördüğün manzara karşısında keşkelerin var mı acaba?
            Bugün başla pişmanlıklarına ah vah etmemeye. Bugün başla önünde senin şekillendireceğin ve dizayn edeceğin zamanı en verimli şekilde kullanmaya.
            Bugün başla dün kalbini kırdıklarını ziyaret etmeye. Bugün ve hemen başla. Çünkü bu yaşadığın zamanı bir daha yaşamayacaksın. Ve bugün yakaladığın fırsatlar belki bir daha çıkmayacak önüne.
            Bugün başla dün yapamadıklarını yapmaya, yaşayamadıklarını yaşamaya. Yaşamak bil ki bir gündür o da bil ki bugündür.
            Bugün başla plan ve programını hazırlamaya. Çünkü en kötü plan plansızlıktan çok daha iyidir.
            Bugün başla yeniden sevmeye, sevilmeye. Yaratılanı bugün başla Yaradan’dan dolayı sevmeye. Yaratan eşref-i mahlûkat olarak yarattıysa seni, sen de bil bunun kıymetini. Bil ve ona göre hareket et.
            Bugün başla hedefini çizmeye. Korkma hayallerinden. Bil ki başarıya ulaşanlar hayal kuranlardan ziyade hayalleri peşinde sebat edenlerdir. Hedefine ulaşmak için bugün başla o ilk adımını atmaya. Korkarsan eğer başaramazsın asla. Ki inan başarılı olacağına. İnanmak başarmak değil midir?
            Bugün başla yeniden hayata. Anandan doğduğun ilk gün gibi tertemiz ve masum olduğunu varsay. Kalp kırmamaya bugün başla. İnsanları yeniden ve karşılıksız sevmeyi bugün dene. Selam vermeye bugün başla yeniden. Bugün ilk defa tebessüm et çevrene. Bugün değişik taraftan uyan uykundan.
            Bugün başla dostum her şeye. Yeniden, bugün ve hemen başla. Erteleme hayallerini, düşüncelerini, projelerini bugünden başla çizmeye. O halde ne duruyorsun?
 
Yorumlar (0)
2
az bulutlu
Namaz Vakti 21 Mayıs 2024
İmsak 03:05
Güneş 04:53
Öğle 12:24
İkindi 16:20
Akşam 19:44
Yatsı 21:24