Gümüşhane’nin en köklü spor kulüplerinden GÜDAK, Tarihi İpek Yolu’nun kalbi Zigana’da unutulmaz bir yürüyüşe imza attı. 21 doğasever, 12 kilometrelik zorlu parkurda hem kışın beyaz örtüsünü hem de baharın taze yeşilini aynı anda soludu.

Gümüşhane’de doğa sporlarının öncüsü olan Gümüşhane Dağcılık, Doğa Sporları, Gençlik ve Spor Kulübü (GÜDAK), kentin saklı kalmış turizm değerlerini gün yüzüne çıkarmaya devam ediyor. Kulübün bu haftaki rotası, tarih ve doğanın iç içe geçtiği Zigana Köyü oldu. Yürüyüşe, Gümüşhane Vali Yardımcısı Muhammed Deniz Kılınç da katılarak doğaseverlerin heyecanına ortak oldu.

İpek Yolu’nun İzinde 12 Kilometre
Etkinlik, Zigana Dağı’nın dik yamaçlarına kurulu olan Yusuflar Mahallesi’nden başladı. 21 kişiden oluşan kafile; Rendap, Harmanlık, Godil, Balama, Soriya ve Filanet mevkilerini aşarak adeta tarihe yolculuk yaptı. Toplamda 12 kilometrelik zorlu bir tempoyla devam eden yürüyüş, tarihi Trabzon-Erzurum karayolu üzerindeki Köstere köyü Tanere Mahallesi’nde sona erdi.

Beyaz Örtüden Yeşil Bahara Yolculuk
Yürüyüşün en dikkat çekici yanı, doğanın sunduğu görsel tezatlık oldu. Yüksek kesimlerde yer yer diz boyuna ulaşan karların içinde mücadele eden sporcular, parkurun alt kısımlarına indikçe açan çiçekler ve yeşeren ağaçlarla karşılaştı.

GÜDAK Etkinlik Sorumlusu Mehmet Kaçan, parkurdaki eşsiz manzarayı şu sözlerle özetledi:

"Zigana’da bugün sadece yürümedik, mevsimlerin geçişine saniye saniye tanıklık ettik. Bir yanda kışın sert yüzü, sadece birkaç yüz metre aşağıda ise baharın sıcak gülümsemesi vardı. Bu çeşitlilik Gümüşhane’nin en büyük zenginliğidir."

Hedef: Doğa Sporlarının Merkezi Gümüşhane
Kentin her köşesini tanıtmayı kendilerine görev edindiklerini belirten GÜDAK Başkanı Mustafa Akbulut, "Gümüşhane, her mevsim farklı bir kimliğe bürünüyor. Bu muazzam potansiyeli dünyaya duyurmak istiyoruz. 21 sporcumuzla tamamladığımız bu rota, şehrimizin doğa sporları merkezi olma yolundaki iddiasını bir kez daha kanıtlamıştır." açıklamasında bulundu.