Gümüşhane’yi bölgesel futbol organizasyonlarında başarıyla temsil eden Torulspor, kurulduğu günden bu yana kulüp tarihinin en kritik, anlamlı ve gurur verici milatlarından birine imza atmaya hazırlanıyor.

Geçtiğimiz sezon Gümüşhane Amatör Ligi’ni üst sıralarda tamamlayan ve Bölgesel Amatör Lig (BAL) Play-Off müsabakasında Şiran Yıldız Futbol Kulübü’ne mağlup olarak şansını kaybeden kırmızı-beyazlı ekip, Şiran temsilcisinin Bölgesel Amatör Lig’e yükselmemesi kararı doğrultusunda Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) tarafından Ziraat Türkiye Kupası’na davet edildi. Kazanılan bu hak doğrultusunda Torulspor, kulüp tarihinde ilk kez Türkiye’nin en prestijli futbol organizasyonu olan Ziraat Türkiye Kupası’nda boy gösterecek.

İlk Sınav Yeni Ordu Stadyumu’nda Işıklar Altında
Türkiye Futbol Federasyonu tarafından açıklanan kura çekimi ve eşleşme fikstürüne göre Torulspor, Ziraat Türkiye Kupası 1. Eleme Turu müsabakasında Ordu’nun güçlü temsilcisi Orduspor 1967 ile eşleşti.

Tek maç eleme usulüne göre oynanacak ve turu geçen tarafın adını bir üst tura yazdıracağı bu tarihi randevu, 17 Eylül Perşembe günü saat 19.00’da Yeni Ordu Stadyumu’nda gerçekleştirilecek. Zorlu deplasman sınavı öncesinde kırmızı-beyazlı teknik ekip ve futbolcular, sahadan zaferle ayrılarak bir ilke daha imza atmak amacıyla antrenman temposunu artırdı.

Başkan Murat Kudu: "Maddi İmkânsızlıklarla Mücadele Ediyoruz"
Tarihi kura çekiminin ardından kulübün mevcut durumu, bütçe imkânları ve gelecek hedeflerine ilişkin kapsamlı değerlendirmelerde bulunan Torulspor Başkanı Murat Kudu, kulübün içinde bulunduğu finansal zorluklara dikkat çekti.

Kentin mülki amirlerine, yerel yöneticilerine ve hayırsever iş insanlarına çağrıda bulunan Kudu, şu ifadeleri kullandı:

"Maddi imkânsızlıklarla mücadele ediyoruz. Şehrimizi ve ilçemizi Bölgesel Amatör Lig’de ve ulusal arenada hak ettiği şekilde temsil etmek istiyoruz ancak finansal anlamda maalesef yeterli desteği göremiyoruz. Bizim en büyük gayemiz, ilçemizdeki gençlerin sokaklardaki kötü alışkanlıklardan uzak durup futbol sahalarında ter dökmesini sağlamak, onları sporun birleştirici çatısı altında toplamaktır."

"Futbolu Bu Memleket İçin Bir Amaç Olarak Görüyoruz"
Kulübün misyonunu ve tarihi maç öncesinde kentin hissettiği büyük heyecanı dile getirmeye devam eden Kulüp Başkanı Murat Kudu, açıklamasını şu sözlerle tamamladı:

"Biz futbolu sadece 90 dakikalık bir oyun veya sıradan bir araç olarak değil, bu memleket ve gençlerimizin geleceği için bir amaç olarak da görüyoruz. Torulspor, tarihinde ilk kez Ziraat Türkiye Kupası gibi dev bir sahnede mücadele edecek. Şehrimizi ve Torul’umuzu böylesine saygın bir organizasyonda temsil edecek olmanın büyük heyecanını, sorumluluğunu ve gururunu yaşıyoruz."

Zorlu Ordu deplasmanı öncesinde Torulspor yönetimi, şehrin tüm dinamiklerini takıma destek olmaya davet ediyor.