banner333

banner309

Ziya Nas: Şanlı Tarihimizle Kavga Etmeyin, Şanlı Bir Gelecek İnşa Edin

Yeniden Refah Partisi Gümüşhane İl Başkanı Ziya Nas, İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener’in Sultan 2. Abdülhamid Han aleyhinde sarf ettiği sözler ile başlayan tartışmaya vurgu yaparak “basit siyasi tartışmalarınıza şanlı tarihimizi alet etmeyin” dedi.

Siyaset 25.05.2022, 15:35
Ziya Nas: Şanlı Tarihimizle Kavga Etmeyin, Şanlı Bir Gelecek İnşa Edin
banner400

Yeniden Refah Partisi Gümüşhane İl Başkanı Ziya Nas, İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener’in Sultan 2. Abdülhamid Han aleyhinde sarf ettiği sözler ile başlayan tartışmaya vurgu yaparak “basit siyasi tartışmalarınıza şanlı tarihimizi alet etmeyin” dedi.

Sultan 2. Abdülhamid Han’ın Osmanlı'nın son döneminde ki kalkınma hareketinin öncüsü olduğunu kaydeden İl Başkanı Ziya Nas, “Mekteb-i Mülkiye, Güzel Sanatlar Fakültesi, Hukuk Fakültesi, Denizcilik Fakültesi, Kız Öğretmen Okulu, Yüksek Mühendislik Fakültesi gibi ilim yuvalarını kurarak bilim ve fen hareketlerini yurdumuzda gelişmesine öncülük etmiştir. Ayrıca Şişli Etfal Hastanesi, Darülaceze ve Enfeksiyon hastalıkları ile mücadele maksadıyla aşı ve serum üreten bakteriyolojihane gibi millet hayrına çok önemli kurumları açmış, bir yandan da ciddi şekilde uyguladığı tasarruf tedbirleri ile Osmanlı Devleti'nin borcunu yarı yarıya azaltmıştır. Ülkemizi borç-faiz ekonomisi ile yönetmeye talip olanların cennet mekân hakanımız ile ilgili hezeyanları bu açıdan dikkat çekicidir” diye konuştu.

Sultan'ın ümmet nezdindeki en önemli yönlerinden birinin de siyonizmin İsrail devletini kurma planlarının karşısında tam 33 sene dirayetle durması olduğunu aktaran Başkan Ziya Nas, “Bu duruş İslam alemi nezdinde her daim takdir toplamış, Osmanlı’nın Müslüman halkın umudu olduğuna delalet etmiştir. Yine, demiryolu ağının genişletilmesinin yanında Hicaz demiryolu projesi ile de kutsal topraklara yapılacak ziyaretleri daha konforlu ve sürekli hale getirerek büyük ve mübarek bir hizmete imza atmıştır. Bu suretle de tüm İslam aleminin gönlünde müstesna bir yer edinmiştir. Bu noktadan bakıldığında da medeniyet tasavvuru olarak batının kokuşmuş düzenine hayranlık duyanların Abdulhamid Han için sarf ettikleri iftiralar manidardır” ifadelerini kullandı.

Akşener’in Sultan 2. Abdulhamid Han dönemi için “İstibdat  rejimi” şeklindeki Siyonist tanımlamasını kullanmasına tepki gösteren Başkan Nas, şunları söyledi; “Dünya kamuoyu tarafından tüm zamanların en büyük siyasi dehası kabul edilen, sadrazam ve diğer nazırlar ile birlikte camileri dolaşarak halk içinde namaz kılan, seraskerlik kapısında subaylarla aynı sofrada yemek yiyen bir padişahın “istibdatçı” olduğunu iddia edenleri , Sultan 2. Abdülhamid Han'ın hayatını objektif kaynaklardan okumaya davet ediyoruz.”

Açıklamasının son bölümünde; “ Biz Yeniden Refah Partisi olarak Sultan II. Abdülhamid Han hazretlerini Siyonizm’e karşı en etkili mücadeleyi gerçekleştirmiş, vatan ve millet sevdalısı, milletin evlatlarını kendi evlatlarından ayırmayacak kadar seven bir padişah olarak her zaman hürmet, muhabbet ve hayır dua ile anacağız” ifadelerini kullanan Nas;  “Siyasilerimizden de şanlı tarihimizle kavga etmek yerine, onları örnek alıp, hatalarından da ders çıkartarak şanlı bir gelecek inşa etmesini bekliyoruz” dedi.

Yorumlar (0)
2
az bulutlu
Namaz Vakti 19 Nisan 2024
İmsak 03:58
Güneş 05:31
Öğle 12:26
İkindi 16:11
Akşam 19:12
Yatsı 20:38