banner333

banner309

Ziya Nas: “12 Eylül CIA Darbesidir”

Siyaset 13.09.2023, 08:45
Ziya Nas: “12 Eylül CIA Darbesidir”
banner400

Yeniden Refah Partisi Gümüşhane İl Başkanı Ziya Nas, 12 Eylül 1980 darbesinin Amerikan destekli bir darbe olduğunu, darbe ve darbeciler ile hesaplaşma sürecinde ise şahların değil sadece bazı piyonların cezalandırılabildiğini söyledi.

“Yeniden Refah Partisi olarak ülkemizin her bakımdan büyük bedeller ödemesine, milyonlarca vatan evladının hayatlarının kararmasına sebep olan darbeleri ve darbecileri telin ediyoruz” diye konuşan İl başkanı Ziya Nas, “Türkiye'nin yolunu açacak olan Milli İradedir. Milli Görüş'ün bütün darbelere, muhtıralara, zulümlere karşı çıkan, Hakkı üstün tutan zihniyetidir” dedi.

12 Eylül darbesinin üzerinden 43 yıl geçtiğini dile getiren Ziya Nas, “Akif’in de dediği gibi tek dişi kalmış canavarların, batı menşeili işbirlikçilerinin Türkiye Cumhuriyetini kendi emellerine araç etme girişimiydi 12 Eylül. Ne ilkti, ne de son olacaktı. Darbeler, neredeyse her 10 yılda bir ülkemize yön çizme girişimleriydi. Kendisini bu ülkenin sahibi zanneden bir zümrenin, milletimizi ait olmadığı bir medeniyete kurban etme gayretiydi. Maalesef bu gün de aynı hülyaların peşinde olan insanları görmek mümkün. Üstelik bu hülyalarını gerçekleştirmek için daha sinsice hareket etmekteler. Bu nedenle bizlere daha fazla görev ve sorumluluk düşmektedir” diye konuştu.

12 Eylül 1980 darbesinin Türkiye'yi yarım asır geriye götürdüğüne vurgu yapan Başkan Nas, “Bu darbe demokrasi tarihimizin bir başka kara lekesi olarak hala hafızalarımızda. O karanlık günlerin geride bıraktığı acılar ise ilk günkü gibi taze. Tüm yasama, yürütme hatta yargı yetkilerini kendinde toplayan beş kişilik cunta, üç yıl boyunca ülkeyi anayasasız, parlamentosuz, cumhurbaşkansız yönetti. Bir milyon kişi gözaltına alındı. Siyasi Partiler kapatıldı, liderleri siyasetten uzaklaştırıldı. 50 kişi idam edildi. Milyonlarca kitap yasaklandı ve yakıldı. Binlerce öğrenci ve öğretim görevlisi okuldan, on binlerce işçi ve memur işten atıldı Milli Görüş erleri olarak bizler bu yaşanılanları unutmadık, unutmayacağız ve dahi unutturmayacağız da” ifadelerini kullandı.

Yorumlar (0)
2
az bulutlu
Namaz Vakti 28 Nisan 2024
İmsak 03:42
Güneş 05:18
Öğle 12:25
İkindi 16:13
Akşam 19:21
Yatsı 20:51