banner333

banner309

“Sonuna Kadar Cumhurbaşkanımızın Yanında Yer Alırız”

İYİ Parti Gümüşhane Kurucu İl Başkanı Ali Ateş, ABD’nin yaptırım kararlarına tepki göstererek Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan üzerinden Türkiye’ye uygulanmak istenen her türlü baskıyı kınadıklarını söyledi.

Siyaset 11.08.2018, 11:00
“Sonuna Kadar Cumhurbaşkanımızın Yanında Yer Alırız”
banner400

İYİ Parti Gümüşhane Kurucu İl Başkanı Ali Ateş, ABD’nin yaptırım kararlarına tepki göstererek Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan üzerinden Türkiye’ye uygulanmak istenen her türlü baskıyı kınadıklarını söyledi.

Dünyaya karşı Cumhurbaşkanı ve Türk Milleti’nin yanında olduklarını kaydeden Ateş, “Cumhurbaşkanımıza yapılan bize yapılmış sayılır. Cumhurbaşkanımızın yanlışını biz eleştiririz. Türkiye içerisinde yaptığı yanlışları biz kendisine söyleriz ama dış ülkelere karşı Cumhurbaşkanımızın yanında yer alırız. Bizim Tür milliyetçiliği bunu gerektirir. Biz, vatanımız, bayrağımız, milletimiz için her şeyimizi ortaya korur. Şu anda Cumhurbaşkanımız üzerinden ülkemize yapılmak istenenler ülkemize zarar vermektedir. Türk Milleti’ne zarar vermektedir. ABD Başkanı olsun, Almanya Başbakanı olsun, kim olursa olsun biz Cumhurbaşkanımızın yanında yer alırız. Bugün Recep Tayyip Erdoğan Cumhurbaşkanımızdır, dış devletlerden gelecek her türlü tehditlere karşı onun yanındayız” ifadelerini kullandı.

Cumhurbaşkanının da şahsi hırslarıyla sürtüşmeye girerek Türk Milleti’ne zarar vermemesi gerektiğini de ifade eden Ateş, “Bir adım atacaksa, doğru adım atsın. Doğru adımlarında sonuna kadar arkasındayız” dedi.

Doları bırakarak Türkiye sınırları içerisinde Türk Lirası ile alışveriş yapılması, yatırımların Türk Lirası üzerinden hayata geçirilmesi gerektiğini dile getiren Ateş, daha sonra şunları kaydetti: “Bizim dolardan kurtulmamız lazım. Diğer bir konu ise Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak’a piyasaların güveni yok. Cumhurbaşkanının eniştesi olması nedeniyle onu maliye bakanı yapmanın bir anlamı yok. Ben Erdoğan’ın yerinde olsam eniştemi bakan yapmam. Hele hele Maliye Bakanı hiç yapmam. Dış yatırımcı güvenmedi. Sayın Bahçeli ekonominin düzelmesi için bir an önce seçim yapılmasını söylemişti. Bunu söylediği zaman dolar 3.70 liraydı, şimdi 5.30 lira. Bugün cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan değil de Meral Akşener de olsa olacaktı. Ekonomi gerçekten kötüye gidiyordu. İran’a yapılan yaptırımlar da bizi etkiliyor. Bugün yol yaptık diye övünüyorlar ama eğer bu yatırımlar üretime dönük olsaydı biz ayakta dimdik dururduk. Pirincimizi, bulgurumuzu dolara bağladık. Bu böyle gitmez. Bir an önce üretime geçmemiz gerekiyor. 15 sene önce dünyada kendi kendine yeten yedi ülkeden biriydik.”

Kaynak: Gümüşkoza Gazetesi
Yorumlar (0)
2
az bulutlu
Namaz Vakti 29 Mart 2024
İmsak 04:38
Güneş 06:04
Öğle 12:32
İkindi 16:03
Akşam 18:50
Yatsı 20:11