banner333

banner309

Sokakları Yakıp Yıkma Talimatı İmralı'dan Geliyor

Çözüm Sürecinde terör örgütü PKK'nın güçlendirildiğine dikkat çeken MHP Milletvekili Özcan Yeniçeri, PKK ve KCK'ya talimatların İmralı'dan gittiğini söyledi.

Siyaset 09.10.2014, 09:53 09.10.2014, 09:45
Sokakları Yakıp Yıkma Talimatı İmralı'dan Geliyor
banner400
 

Kobani bahanesiyle başlayan eylemlerin arkasında çözüm sürecinde güçlenen örgütün serbest kalan KCK liderleri ve İmralı'nın olduğu belirtildi; AKP'ye Esed uyarısı yapıldı.

Çözüm Sürecinde terör örgütü PKK'nın güçlendirildiğine dikkat çeken MHP Milletvekili Özcan Yeniçeri, PKK ve KCK'ya talimatların İmralı'dan gittiğini söyledi.

MHP Ankara Milletvekili Özcan Yeniçeri:

Çözüm süreci denilen sürecin PKK’yı güçlendirme süreci olduğu ortaya çıkmıştır. Önümüzdeki dönemde bu süreç çeşitli unsurlar kullanarak Türkiye’nin başını ağrıtacaktır. Büyük gerilimlerin önümüzdeki süreçte olabileceğini söylemek mümkündür. Birinci Dünya Savaşı öncesi dünyanın durumuna benzemiyor bu dönem. Bütün problem yanlış teşhis yapan iktidarın. Terör örgütü mesafe kazanıp avantaj elde etmektedir. Yarın olan biteni iyi okuyan bir iktidar bütün bunları tersine çevirebilir.

Tehdit büyüktür ama önlenemez değildir. İktidar paranoyaktır. İçeride paralel yapı dışarıda Esed paranoyası doğru adımlar atılmasını engelliyor. Bugünkü olayların ana unsuru KCK’dır. Serbest bırakılanlar x gününü bekliyorlardı. İmralı’dan gelen talimatla KCK ve HDP harekete geçtiler.

1914 SONRASINDA YAŞANAN SÜRECE BENZİYOR

İpek Üniversitesi Tarih Bölüm Başkanı Prof. Dr. Kemal Çiçek:

Hükümetin, çözüm süreci dediği dönemde PKK’lı olup olmadığına bakılmaksızın bütün Kürt vatandaşlarımız cesaretlendirildi. Böylece bu adamlar Türkiye’de bazı şeyleri sokağa çıkarak, tehdit ederek elde edecekleri kanaati edindi. 1914’ten itibaren yaşanan olaylarla bugünkü olaylar arasında benzerlikler var.

Ortadoğu aşiretlerin, mezheplerin olduğu bir coğrafya. Türkiye kendini 16 yüzyılda sanıp asla Ortadoğu’ya ve Suriye’ye hiç bulaşmamalı. Esed’in Esed’den ibaret olmadığını arkasında Hizbullah, İran, Çin ve Rusya gibi büyük devletlerin olduğu unutulmamalı.Ortadoğu haritasını değiştirecek gücümüz yok.

ÖZERKLİK VERİLECEK ALGISI OLUŞTURULDU

Stratejisi ve Güvenlik Uzmanı, emekli Albay Mithat Işık:

Türkiye’nin çözüm süreci yerine AB uyum yasaları ve reformları yapması gerekirdi. Sürecin uzaması ile sanki bölgeye özerklik verilecekmiş gibi bir algının oluşması sağlandı. Amerika’nın tampon bölgeyi kabul etmemesi buradaki düşüncesinin Türkiye’nin menfaatlerine olmadığını gösteriyor. 

ÖRGÜTÜN ETKİ ALANI GENİŞLEDİ

BİLGESAM Başkanı Uluslararası İlişkiler Uzmanı Prof. Dr. Atilla Sandıklı:

Çözüm sürecinde güvenlik konusunda müsamahakâr davranıldı. Toplum PKK’nın yönlendirmesine açık hale geldi. Bu yaşananların temel nedeni çözüm sürecinde güvenlik boyutunun ihmal edilmesi ve PKK’nın bundan faydalanması oldu. Yapılanların PKK’nın şehir ayaklanma stratejisi olduğunu görüyoruz. 

Kaynak: Aktif Haber

Yorumlar (0)
2
az bulutlu
Namaz Vakti 28 Mart 2024
İmsak 04:39
Güneş 06:05
Öğle 12:32
İkindi 16:03
Akşam 18:49
Yatsı 20:09