banner333

banner309

Saadet Partisi Belediye Başkan Adayı Av. Akın Demir; "İki Dönem Başkanlık Yapan Birinin Reklama İhtiyacı Olmamalı"

Saadet Partisi’nin Gümüşhane merkez Belediye Başkan Adayı Av. Akın Demir Gazetemize samimi açıklamalarda bulundu.

Siyaset 24.02.2024, 17:56
Saadet Partisi Belediye Başkan Adayı Av. Akın Demir; "İki Dönem Başkanlık Yapan Birinin Reklama İhtiyacı Olmamalı"
banner400

31 Mart’ta yapılacak olan Mahalli idareler seçimi için sahada seçim çalışmalarına başlayan Av. Akın Demir Gümüşkoza gazetemizi ziyaret ederek seçimle ilgili değerlendirmeler de bulundu.

Seçim çalışmaları için start verdiklerini söyleyen Av. Akın Demir, “Arkadaşımızla birlikte sahadaki çalışmalarımızın startını bugün itibariyle verdik. Mahalli idareler seçimindeki çalışmalarımızın ana eksenini Şehrin kronikleşen sorunlarının çözümü noktasında belirlediğimiz projeler oluşturmaktadır. Bunun geçmişteki güzel örnekleri var. Mesela Milli Görüş Belediyeciliği adı verilen ve Milli Görüş Belediyeciliği ile birlikte başlayan mahalli idareler bayramı gibi geçmişte Saadet Partisinin kökeni olan Refah Partisiyle birlikte Türkiye'de belediyecilik yeni bir hava yakalamıştı. Maalesef ki Gümüşhane milli görüş belediyeciliği ile bu zamana kadar tanışmadı. Daha önceki seçimlerde az bir farkla seçimi kaybettiğimiz dönemler yaşadık ama umarım bu dönemde dayatılan tercihler değil Milli Görüş tercihi yönüyle yeni bir yön belirlenecek ” diye konuştu.

“GÜMÜŞHANE’NİN YAŞAM ALANI ATATÜRK CADDESİNE SIKIŞTIRILMIŞ”
Gümüşhane’deki yaşam alanlarının Atatürk caddesine sıkıştırılmış olmasının yöneticilerin şehre yaklaşımının bir sonucu olduğunu dile getiren Demir, “Gümüşhane’nin bilinen kronikleşen sorunları var. Biz bugün Atatürk caddesinden başladık gezimize, şu anda Cumhuriyet caddesindeyiz. Bakıldığında ben bu şehrin Atatürk caddesinde sıkıştırılmış bir yaşam alanı oluşturulduğunu görüyoruz.
Atatürk caddesinde bilhassa postane ile eski İş Bankasının arasında bir insan yoğunluğunun olduğu ama eski İş Bankasından aşağı caddeye doğru geldiğimizde hem iş yerlerinin hem dükkânların gittikçe azaldığını, iş yapamadığını görüyoruz.
Bunun da yöneticilerin şehre yaklaşımının bir sonucu olduğunu düşünüyoruz. Eğer bu belediyecilik ve yöneticilik ciddi manada bu şehrin kalkınmasını, şehrin hizmeti olarak bütün bölgelerde, bütün caddelerde şehrin hizmetini ulaştırmanın sağlamış olsaydı, bugün Cumhuriyet Caddesi de Atatürk Caddesi gibi canlı bir cadde hüviyetinde olacaktı. Gümüşhane de ciddi imar sorunu var, şehirleşme sorunu var, şehir silüet sorunu var. Onun dışında altyapı sorunu var, su sorunu var. Biraz önce ifade ettiğimiz gibi ciddi park sorunu var. Bu sorunların çözümü noktasında bizler Milli Görüş Teşkilat hareketi ve Saadet Partisi olarak tecrübe sahibi bir teşkilatız. Haliyle bu sorunları çözebilecek bir kadromuz var, anlayışımız var. Bunlarla birlikte inşallah yani bu tecrübeyle birlikte bu şehrin sorunlarının en kısa zamanda el atmak, çözüm üretmek istiyoruz. Biz bu şehirde yaşayan, çalışan, üreten insanlar olarak şehrin sorunlarına da duyarsız kalamayız. Haliyle kronikleşen şehir sorunlarına çözüm noktasında da Milli Görüşlü Belediyeciliğine ihtiyaç olduğunu düşünüyoruz. Bu noktada çalışmalarımızı yürütüyoruz” ifadelerini kullandı.

“İKİ DÖNEM BAŞKANLIK YAPAN BİRİNİN REKLAMA İHTİYACI OLMAMALI”

Esnaf ziyaretlerinde olumlu tepkiyle karşılaştıklarını söyleyen Demir, “Biz insanların kendilerine dayatılmış tercihleri benimsemediklerini ziyaretlerde görüyoruz. Yani şu manada şimdi mesela 2 dönem belediye Başkanlığı yapmış bir Belediye Başkanımız var. Şu an üçüncü dönemi için, ustalık dönemi için aday olduğunu söylüyor. Biz şöyle ifade ettik, 2 dönem belediye Başkanlığı yapmış bir Belediye Başkanının, bir kimsenin, reklama da tanıtıma da ihtiyacı yok. Onun için en önemli tanıtım en önemli reklam hizmetleridir. Eğer bu şehre bir şeyler kazandırmışsa, hizmet sunabilmişse bu hizmetler zaten en büyük reklamdır. En büyük tanıtım aracıdır. Ama maalesef bugün bakıyorsunuz caddelerde, parklarda, kamu binalarında, her yerde afişlerle ilanlarla karşılaşıyoruz. Biz bunu tabi az önce ifade ettiğimiz şekliyle, “Hizmetin olmadığı yerde reklam olur” ifadesiyle açıklıyoruz. Çünkü eğer gerçek manada hizmet konusu olsaydı bugün bu manada bu yoğunlukta bir reklama bir tanıtıma ihtiyacı olmayacağını ifade etmek istiyoruz” diye konuştu.

“GÜMÜŞHANE ŞEHİR DEĞİL DE BİR KÖY GİBİ GÖZÜKÜYOR”
Gümüşhane’nin şehircilik anlamında diğer şehirlerden çok geride kaldığına dikkat çeken Demir, “Bizim avantajımız şu biz, yani ben yaklaşık 20 yıldır burada avukatlık hizmetini sürdürüyorum. Gümüşhane’nin hemen hemen bütün bölgelerinde işim gereği bulunuyorum. Bu bağlamda insanları tanıyorum, şehri tanıyorum, sorunlarını biliyorum. Bu şehri de yaşayan bir insan olarak kışı ile baharıyla, yazıyla bu şehrin her anını yaşayan bir ferdim.

 Biz de bu şehirde yaşadığımız için şehircilik anlamında beklentilerimiz var mesela iş gereği bazen başka şehirlere gidiyorum. Mesela Bursa’ya gidiyorum işte İstanbul’a, Kocaeli’yle.  Oradaki şehirleşmeyi ve şehrin imkânlarını görünce buraya geldiğimde büyük bir sükut-u hayale uğruyorum. Yani diyorum ki işte mesela geçen ay şeyle Bursa’da bir duruşmam vardı, dönüşte Gümüşhane gelince dedim ki her halde yine köyümüze geri döndük.  Yani sanki Gümüşhane şehir değil de bir köy olarak maalesef bize görünüyor.
Bu şehir bize ana olmuş, rızık kapısı olmuş ama maalesef bugün bu şehirde herkes kaçmanın hesabını yapıyor. Çünkü bugün bu şehir hakikaten şehirleşme adına çok geri kalmış. Bugün insanların sosyal aktivite yapabileceği alanlar yok. Şehrin sülietine bakıyorsunuz,  imarlaşmada büyük bir çirkinlik var. Binaların biri 5 kart, biri 10 kat, biri 20 kat. Bakıyorsunuz caddeler yok, sokaklar yok, büyük bir düzensizlik var. Bu bağlamda Bursa’dan, Kocaeli’nden, Trabzon’dan yani farklı bir şehirden Gümüşhane’ye döndüğünüzde yani bir şehre değil de bir köye dönmüş gibi bir havaya kapılıyorsunuz. Bunu ben değil yani dışarıdan gelen misafirlerimiz de maalesef söylüyorlar. Bu tabi üzüyor. Niye biz bu şehirde yaşıyoruz? Bu şehirde yaşadığımıza göre biz de diğer şehirlerde olan imkânların, şehircilik anlayışının, belediyecilik anlayışının da burada yaşanmasını yani bunun görünmesini istiyoruz.
Biz gayretimiz bu. Yani Gümüşhane’nin tabi ki bir Trabzon olması beklenemez bir Bursa olması beklenemez ama Gümüşhane’nin de imkânları var. Gümüşhane’nin de kendine özgü farklılıkları var. Bunları değerlendirip halkın hizmetine sunabilmeliyiz. Bu bağlamda bizim de biraz beklentimiz böyle yani” şeklinde konuştu.

Demir son olarak, “Bu seçim de hemen hemen bütün partilerde mevcut adaylarını çıkardı. Biz bu seçim Rekabet içerisinde olduğumuz aday arkadaşlarımıza da başarılar diliyoruz. Seçimin milletimiz açısından hayırlara vesile olmasını istiyoruz” dedi.

Gazetemize yaptığı ziyarette Akın Demir'e Saadet Partisi Belediye Meclis üyesi Şerif Erdal, İl Genel Meclisi üyesi Hüseyin Duman ve Saadet Partisi Torul Belediye Başkan adayı Servet Yüzüak eşlik etti.  

Yorumlar (0)
2
az bulutlu
Namaz Vakti 27 Temmuz 2024
İmsak 03:22
Güneş 05:08
Öğle 12:34
İkindi 16:28
Akşam 19:49
Yatsı 21:27