banner333

banner309

"Gümüşhane'de Siyasete Kadın Eli Değecek"

Gümüşhane'de "En İyisi Kadın Eli" sloganıyla İYİ Parti'den İl Genel Meclisi Adayı olan Sonel Yaşar, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü mesajı yayınladı

Siyaset 07.03.2024, 20:15
"Gümüşhane'de Siyasete Kadın Eli Değecek"
banner400

Gümüşhane'de "En İyisi Kadın Eli" sloganıyla İYİ Parti'den İl Genel Meclisi Adayı olan Sonel Yaşar, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü dolayısıyla gazetemezi açıklamalarda bulundu. 

Yaşar, Gümüşkoza'ya yaptığı açıklamada, "Ülkemizde ve dünya genelinde 8 Mart, Dünya Kadınlar Günü olarak kutlanıyor. Kadınların toplumsal hayattaki eşitliği ve adaleti açısından bu gün oldukça önemlidir. Dünyayı her zaman güzelleştiren ve yaşanılabilir hale getiren kadınların gününü kutlayarak derleyici ve toparlayıcı, ailenin sevgi ve merhamet merkezi olan kadınlarımızın siyaset alanında da aynı etkiyi göstereceğini hatırlatmak istiyorum" ifadelerine yer verdi. 

Cumhuriyetin 100. yılında en büyük itici gücün, kadının toplumdaki değişimi ve sosyal, kültürel ve ekonomik alandaki etkin rolü olduğunu vurgulayan Yaşar, "Türk kadınının gücünü gören, değerini anlayan ve hakkını teslim eden Gazi Mustafa Kemal Atatürk, Türk kadınının umudu olmuştur. Cumhuriyetle birlikte Türk kadını da ülkenin geliştirici gücü olmuştur" dedi.

Yaşar, Türk kadınının 1924 yılında Tevhid-i Tedrisat Kanunu'yla eğitim hayatında, 1926 yılında Medeni Kanun'la aile ve toplum hayatında, 1934 yılında seçme ve seçilme hakkıyla siyasi alanda ve 1936 yılında İş Kanunu'yla da çalışma hayatında eşitliğe kavuştuğunu hatırlattı.

"Medeni dünyanın demokrasiye o günün şartlarına göre en uygun diye tariflenen hiçbir devletinde henüz bu kanunlar yok iken genç Türkiye Cumhuriyeti'nde kanun çıkmakla kalmadı, uygulamaya da geçildi" diyen Yaşar, "Biz gençlere ve kadınlara Atatürk'ün emaneti olan Cumhuriyetimizde her alanda olduğu gibi siyaset alanında da etkin olmak adına İl Genel Meclisi Adayı olarak sizleri saygı ile selamlıyor ve bu vesile ile 8 Mart Dünya Kadınlar Gününü kutluyorum" ifadeleriyle sözlerini tamamladı.

Yorumlar (0)
2
az bulutlu
Namaz Vakti 27 Temmuz 2024
İmsak 03:22
Güneş 05:08
Öğle 12:34
İkindi 16:28
Akşam 19:49
Yatsı 21:27