banner333

banner309

Gümüşhane Caddeleri Doğu Türkistan İçin Haykırdı

Gümüşhane İYİ Parti Yönetimi ve Gençlik Kolları Başkanlığı Çin’in Doğu Türkistan’da Uygur Türklerine karşı yaptığı zulümden dolayı yürüyüş gerçekleştirdi.

Siyaset 23.01.2019, 19:00
Gümüşhane Caddeleri Doğu Türkistan İçin Haykırdı
banner400

Gümüşhane İYİ Parti Yönetimi ve Gençlik Kolları Başkanlığı Çin’in Doğu Türkistan’da Uygur Türklerine karşı yaptığı zulümden dolayı yürüyüş gerçekleştirdi.

Sesiz olan bu çığlığı duyurmak adına kolları sıvayan Gümüşhane İYİ Parti yönetimi ve duyarlı vatandaşlar kendi imkanlarıyla soğuk şartlar altında bu yürüyüşü gerçekleştirdi.

Herhangi bir sivil toplum kuruluşundan veya diğer siyasi partilerden birinin yürüyüşte olmaması gözlerden kaçmadı.

Yürüyüşe sivil halkla beraber İYİ Parti İl Başkanı Ali ATEŞ , İl Başkan Yardımcısı Kasım DEMİR  ve diğer parti yönetiminde bulunan üyeler katıldı.

Gümüşhane İYİ Parti binası önünde toplanan kalabalık Bayrak ve Sloganlarla Hasanbey caddesi ve Atatürk caddesin de Doğu Türkistan’ın sesiz çığlığını duyurmak için Çin’i protesto etti.

Doğu Türkistan’da olan bu zulümle alakalı konuşma yapan Gümüşhane İYİ Parti İl Başkanı Ali ATEŞ görüşlerini şu şekilde dile getirdi. “ Doğu Türkistan’da soydaşlarımıza ve din kardeşlerimize karşı olan bu zulüm bizim yüreğimizi parçalamaktadır.  Her seferinde insan haklarından bahseden bu devlet veya devletler söz konusu biz TÜRK’ler olunca her zaman olduğu gibi sessizliğini bozmamaktadır. Tek suçlarının TÜRK VE MÜSLÜMAN olması olan Uygur Türkleri ‘nin  250 yıldır vermiş olduğu varlık mücadelesi bugünler de en çetin dönemlerini yaşamaktadır. Biz inanan insanlar olarak kardeşlerimize yardım etmeliyiz ve bunun için bu zülme Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olarak dur demeliyiz. Arapların kan ağladığını söyleyenler öz vatanlarında olanlara sessiz kalmamalıdırlar çünkü orası bizim öz yuvamız .” Diyerek görüşlerini dile getirdi.

Yorumlar (1)
Ramazan ilhan 5 yıl önce
Kardeşim yalan yanlış haber yapmayın biz bu yürüyüşü halk olarak kendimiz yaptık yaptıgımız bu yürüyüşü kimseye mal etmeyin lütfen bu yanlışıda duzeltin biz bu yürüyüşü 7 arkadaşımizla beraber düzenledik ve her partidende katılım vardı sadece iyi partiye mal etmeyin saygılaŕımla...
2
az bulutlu
Namaz Vakti 29 Mart 2024
İmsak 04:38
Güneş 06:04
Öğle 12:32
İkindi 16:03
Akşam 18:50
Yatsı 20:11