banner333

banner309

“Doğalgaz Birimi Kuracağız”

Milliyetçi Hareket Partisi Torul Belediye Başkan adayı Evren Evrim Özdemir, modern ve çağdaş kentlerde hava ve çevre kirliliğinin olmaması gerektiğini söyledi.

Siyaset 31.01.2019, 09:05 31.01.2019, 16:42
“Doğalgaz Birimi Kuracağız”
banner400

Milliyetçi Hareket Partisi Torul Belediye Başkan adayı Evren Evrim Özdemir, modern ve çağdaş kentlerde hava ve çevre kirliliğinin olmaması gerektiğini söyledi.

Özdemir, hava ve çevre kirliliğinden Torul ilçesinin kurtarılacağını ve ilçenin belirli noktalarına konulacak olan depolama tankları ile Torul ilçesinin doğalgaza kavuşturulacağını belirtti.

Doğalgazın Torul ilçesi için büyük bir ihtiyaç olduğunun altını çizen Özdemir, “İlçemizde doğalgaz yıllardır özlemle beklenmektedir. Doğalgaz ilimizde Gümüşhane Merkez, Kelkit ve Şiran İlçelerinde bulunmaktadır. Bu kadar yakın olan doğalgazın ilçemize kazandırılması için Belediyemiz bünyesinde birim oluşturulacaktır. Doğalgaz birimimiz, sivil toplum örgütleri ve halkımız ile organize olup doğalgaz için başvuruları toplayıp ilgili makamlara ulaştırarak gerekli tüm iş ve işlemleri yapacağız” dedi.

Torul ilçesinin coğrafi koşullarının zor, nüfusunun düşük olması nedeniyle doğalgaz boru hattının ilçeye gelmemesi durumunda ise B planını uygulamaya koyacaklarını anlatan Özdemir, şunları kaydetti: “Daha kolay ve uygulanabilirliği yüksek taşımalı doğalgaz yani CNG (sıkıştırılmış doğalgaz) veya LNG (sıvılaştırılmış doğalgaz) yöntemidir. İlçemizin belirli noktalarına koyulacak depolama tankları ile doğalgaz ihtiyacı karşılanmış olacaktır. Bu yöntemde depolama tanklardaki 1 litre sıvılaştırılmış gazın tanktan çıkışı 600 litre doğalgaz olarak çıkacaktır.”

“Örnekleri Var”

Uygulamaya koyacakları B planının örnekleri olduğunu ifade eden Özdemir, açıklamasında daha sonra şunları söyledi: “T.C. Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu (EPDK) doğalgazın Ülke geneline yaygınlaştırılması doğrultusunda 2018 - 2019 yılları içerisinde coğrafi koşulları zorlu ya da nüfus potansiyeli düşük olan 222 ilçe ve beldeyle ilgili taşımalı doğalgaz yöntemi kararını aldı. İlçemize doğrudan doğalgaz boru hattı gelmemesi durumunda ikinci planımız olan taşımalı doğalgaz yöntemini ilgili kurumların onayını aldıktan sonra hayata geçireceğiz. Taşımalı doğalgaz yöntemi İlimize en yakın Erzincan ili Üzümlü ilçesinde 2016 yılından itibaren uygulanmaktadır.”

Kaynak: Gümüşkoza Gazetesi
Yorumlar (0)
2
az bulutlu
Namaz Vakti 19 Nisan 2024
İmsak 03:58
Güneş 05:31
Öğle 12:26
İkindi 16:11
Akşam 19:12
Yatsı 20:38