banner333

banner309

Saraç :"Bölge halkının can güvenliği neden bu kadar ihmal ediliyor?"

Gümüşhane-Giresun karayolunun Karaçukur Mahallesi İncirli Mevkii'nde meydana gelen heyelanın ardından İYİ Parti Gümüşhane İl Başkanı Sebahattin Saraç, Torul-Tirebolu çevre yoluna ilişkin dikkat çeken bir açıklama yaptı.

Siyaset 23.04.2025, 11:54
Saraç :"Bölge halkının can güvenliği neden bu kadar ihmal ediliyor?"
banner400

Gümüşhane-Giresun karayolunun Karaçukur Mahallesi İncirli Mevkii'nde meydana gelen heyelanın ardından İYİ Parti Gümüşhane İl Başkanı Sebahattin Saraç, Torul-Tirebolu çevre yoluna ilişkin dikkat çeken bir açıklama yaptı. Yıllardır çözümsüz bırakılan bu projenin bölge halkı için hayati önem taşıdığına işaret eden Saraç, yetkililere çağrıda bulundu.

Saraç'ın yaptığı değerlendirmede, söz konusu yolun yalnızca bir ulaşım hattı değil, aynı zamanda can güvenliği, ekonomik kalkınma ve bölgenin geleceği açısından stratejik bir unsur olduğu vurgulandı. “Artık tek bir can dahi kaybetmeye tahammül kalmadı” diyerek tehlikenin boyutuna işaret eden Saraç, yetkililerin sessizliğinin halkın kaygılarını daha da artırdığını dile getirdi.

Projenin geçmişine de değinen İl Başkanı, 2014 yılında ihale edilmesine ve 2018’de Karayolları Genel Müdürlüğü tarafından onaylanmasına rağmen hâlâ yatırım programına alınmadığını hatırlattı. Bu gecikmenin ardındaki nedenlerin kamuoyuna açıklanması gerektiğini belirten Saraç, yaşanan ihmallerin artık kabul edilemez olduğunu ifade etti.

İYİ Parti Gümüşhane İl Başkanlığı'nın bu sürecin yakın takipçisi olacağını ve halkın taleplerinin duyurulması adına tüm imkanların seferber edileceğini belirten Saraç, yetkililere şu soruları yöneltti: Projenin hayata geçmesi için daha ne kadar beklenmesi gerekiyor? Gecikmenin ardındaki gerçek sebepler neler? Ve en önemlisi, bölge halkının can güvenliği neden bu denli ihmal ediliyor?

Açıklamasında, çevre yolunun yalnızca bir altyapı çalışması değil, aynı zamanda bölge halkına verilen değerin somut bir göstergesi olduğuna dikkat çeken Saraç, bu yolun yapılmasının artık ertelenemez bir zorunluluk olduğunu ifade etti.

Yaşanan son heyelanla birlikte gözler bir kez daha yetkililere çevrilirken, bölge halkı ise bir an önce somut adımlar atılmasını bekliyor.

Yorumlar (0)
3
hafif yağmur
Namaz Vakti 01 Mayıs 2025
İmsak 06:06
Güneş 07:37
Öğle 12:28
İkindi 14:48
Akşam 17:09
Yatsı 18:35