banner333

banner309

Kağıt Çimen, Kalem Kazma Kürek

Kürtün ilçesinde birbirlerini seven iki genç adlarını yaylanın çimenine kazıyınca, çimenlik alan sevenlerin isimleriyle doldu.

Kürtün 05.08.2018, 10:00
Kağıt Çimen, Kalem Kazma Kürek
banner400

Kürtün ilçesinde birbirlerini seven iki genç adlarını yaylanın çimenine kazıyınca, çimenlik alan sevenlerin isimleriyle doldu.

İlçeye bağlı 1800 rakımlı Çatakçayır Yaylası’ndaki çimenlik alana uzun yıllar önce gelen bir genç ile sevdiği kız arkadaşı, çimleri kazıyarak isimlerini toprağa yazdı. Yaylaya gelip genç aşıkların isimlerini gören diğer gençler de aynı alanı kazıyarak isimlerini yazmaya başladı.

Sevgililerin İsimleriyle Doldu

Çatakçayır Yaylası’ndaki söz konusu alan geçen süreçte, çok sayıda sevgilinin isimleri ile dolduğu gözlendi.

Yayla sakinlerinden Hasan Kandaz, “Bu iki sevgili isimlerini yazınca diğer çocuklar da onlardan etkilendi. Sevgilisi olan sevgilisinin adı ile kendisininkini, sevgilisi olmayan da kendi ismini yazdı” dedi.

Büyük İlgi Çekiyor

Çimenlik alanın karşısından yol geçtiğini anlatan Kandaz, şunları kaydetti:

“Çimenlik alandaki isimler yoldan geçenlerin ilgisini çekiyor. Resim çekenler oluyor. Bazıları da yoldan çimenlik alana giderek orada fotoğraf çekiyor. İnsanların hoşuna gidiyor, kendilerine değişik ortam gibi geliyor. İki sevgilinin yıllar önce buraya birbirlerinin adlarını yazması bir başlangıç oldu. 20-30 yıl önce bile yazılan isimler var. İsimleri yazılı olanlardan evlenenler, askerde, gurbette olan var. Onlar artık yetişkinler.”

Nasıl Gidilir?

Çatakçayır Yaylası, Kürtün ilçesinin küçük yaylalarından olmasına karşın, ormanlık alan içerisinde bulunması nedeniyle özellikle Giresunlu göçer yaylacılar tarafından büyük ilgi görüyor. Mayıs ayı sonlarına doğru şenlenen Çatakçayır yaylası, havaların soğuması ile birlikte tekrar sessiz günlerine dönüyor.

Çatakçayır Yaylası’na Kürtün ilçesinden iki ayrı yol ile gidiliyor. Çağlayandibi Şelalesi’nin de bulunduğu Örümcek Ormanlarının bitiş yeri olan Çıkrıkdüzü Yaylası’ndan sağ taraftan inilen yol ile Çatakçayır Yaylası’na en kısa yoldan ulaşmak mümkün oluyor.

Daha uzun yoldan giderek Gökçebel Baraj Gölünü de görmek isteyenlerin tercih edeceği yol güzergahı ise Kazıkbeli Yaylası olacak. Kazıkbeli Yaylası’ndan, Sapmaz, Tilkicek ve Beytarla yolu takip edilmesi ile birlikte Gelevera Deresine yapılan Gökçebel Baraj Gölünü görmek mümkün. Gölün çevresindeki yolun takip edilmesi ile birlikte Çatakçayır Yaylası’na ulaşılabilir.

Kaynak: Gümüşkoza Gazetesi
Yorumlar (0)
2
az bulutlu
Namaz Vakti 19 Nisan 2024
İmsak 03:58
Güneş 05:31
Öğle 12:26
İkindi 16:11
Akşam 19:12
Yatsı 20:38