banner333

banner309

Gümüşhaneli Büyük İslam Âliminin Doğduğu Ev, İhya Edileceği Günü Bekliyor

Gümüşhaneli İslam Âlimi Ahmed Ziyaüddin Gümüşhanevi Hazretlerinin doğmuş olduğu evin içler acısı hali vatandaşların tepkisine neden olurken, ilin ziyaretine gelen önemli devlet adamlarının "Gümüşhanevi" vurgusuna nasıl cevap verildiği merak ediliyor.

Kültür Sanat 23.02.2024, 09:39
Gümüşhaneli Büyük İslam Âliminin Doğduğu Ev, İhya Edileceği Günü Bekliyor
banner400

Gümüşhaneli İslam Âlimi Ahmed Ziyaüddin Gümüşhanevi Hazretlerinin doğmuş olduğu evin içler acısı hali vatandaşların tepkisine neden olurken, ilin ziyaretine gelen önemli devlet adamlarının Gümüşhanevi vurgusuna nasıl cevap verildiği merak ediliyor.

Gümüşhane Valiliği tarafından 2013 yılında başlatılan çalışmalardan herhangi bir sonuç alınamazken, il merkezine bağlı Eskibağlar Mahallesi, Kömürcüoğlu Sokakta tespit edilen evin kadastro çalışmaları tamamlanmış, çalışma ile ada ve parseli tespit edilen alanın geriye dönük olarak da kime ait olduğu araştırılmıştı.

Aradan geçen 10 yıla aşkın süre boyunca valiler, milletvekilleri,  siyasetçiler, bürokratlar değişmekle birlikte Gümüşhanevi Hazretlerinin doğduğu ev, Gümüşhane deyimiyle “epek” olmaktan kurtarılamadı.

Konuyla ilgili Gümüşkoza’ya konuşan mahalle sakinleri, değişik tarihlerde farklı isimlerce yapılmış onlarca açıklama bulunduğunu hatırlatarak, içerisinde dikenlerin boy gösterdiği, duvarlarının dahi kaybolmaya yüz tutuğu evin ihya edilmesini talep etti.

Gümüşhanevi Hazretlerinin hatırasını yaşatamıyor olmaktan üzüntü duyduklarını dile getiren mahalleli, yaşadıkları mahcubiyeti; “Evin burada olduğunu bilen çok az sayıda insan var. Onlar buraya gelip sorduklarında açıkçası mahcup oluyoruz. İslam Dünyasında bu denli değer gören âlime hemşehrileri olarak verdiğimiz değer işte bu kadar. Bugün yarın Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Ali Erbaş Gümüşhane'ye gelecek. Gümüşhanevi'yi sorsa bizim idarecilerimiz ne diyecekler merak ediyoruz. Gerçi onlar kadar bizim de verecek cevabımız yok. Eminiz Gümüşhanevi Hazretleri mahzundur. Biz ise mahcup” ifadeleri ile dile getirdi.

Yorumlar (0)
2
az bulutlu
Namaz Vakti 27 Nisan 2024
İmsak 03:44
Güneş 05:19
Öğle 12:25
İkindi 16:13
Akşam 19:20
Yatsı 20:49