banner333

banner309

Gümüşhane'de 19 Suriyeli Sığınmacı Çocuk Eğitim Görüyor

Gümüşhane'nin Kelkit ilçesinde bulunan Tahir Efendi Eğitim, Kültür ve Yardımlaşma Derneğinin girişimleri ile Suriye'den Türkiye'ye sığınan 19 çocuk, hocalarıyla birlikte Kelkit'te eğitimlerine devam ediyor.

Kelkit 20.05.2013, 09:45
 Gümüşhane'de 19 Suriyeli Sığınmacı Çocuk Eğitim Görüyor
banner400
Dernek Başkan Yardımcısı Selim Gök, geçtiğimiz Ocak ayında Gümüşhane ve Kelkit'ten Suriyeli sığınmacılara Şanlıurfa Akçakale Süleyman Şah konaklama tesislerine yaklaşık 50 bin lira değerinde bir kamyonluk kıyafet yardımı götürdüklerini belirterek, ardından kamptan bir aileyi almak isteyince kamp yönetiminin kendilerine çocuk alabileceklerini de söylemeleri üzere gerekli çalışmalara başladıklarını söyledi. 

Yaptıkları çalışmaların ardından kamptan 19 çocuk, 2 müfessir ve bir temizlik görevlisini Kelkit'te misafir etmeye başladıklarını kaydeden Gök, kampta kalan çocukların ailelerinin rızalarını ve imzalarını alarak Kelkit'e getirdiklerini, barınma ve temel ihtiyaçlarının da hayırseverlerin yardımı ile dernek tarafından karşılandığını belirtti. 

Çocukların Kelkit'te kendi hocaları ile hem dini hem de ilmi eğitimlerini aldıklarını dile getiren Gök, eğitimcileri Muhammed Mazhar Nakşibendi'nin vereceği diploma ile eğitim sürelerinin sonunda bu çocukların Mısır El Ezher Üniversitesinde eğitimlerine devam edeceklerini kaydetti. 

Babası Suriye Haseki Müftüsü İbrahim Nakşibendi olan Muhammed Mazhar Nakşibendi ise yaptığı açıklamada Suriye'de müderris ve imam-hatip olarak görev yaptığını ve Esed'in zulmü nedeniyle Türkiye'ye sığındıklarını söyledi. 

Gümüşhane'ye gelen çocukların Suriye'de de baş hocaları olduğunu ifade eden Mazhar Nakşibendi, çocukların Kelkit'te eğitimlerine Suriye'de olduğu gibi devam edeceklerini sözlerine ekledi. - GÜMÜŞHANE

Kaynak: Haber29.NET
Yorumlar (0)
2
az bulutlu
Namaz Vakti 04 Mayıs 2024
İmsak 03:31
Güneş 05:10
Öğle 12:24
İkindi 16:15
Akşam 19:27
Yatsı 21:00