Gümüşhane İl Emniyet Müdürlüğü ekipleri, kent genelinde huzur ve güven ortamının devamlılığını sağlamak amacıyla son 15 günde gerçekleştirdiği şok, rutin ve planlı denetimlerle suça geçit vermedi. Binlerce şahıs ve aracın sorgulandığı denetimlerde aranan şahıslar yakalanırken, uyuşturucu, silah ve kaçak tütün maddeleri ele geçirildi. Ayrıca tarihi Kemaliye Camii’ndeki hırsızlık girişiminin şüphelileri de kaçamadan otogarda kıskıvrak yakalandı.

BİNLERCE ŞAHIS VE ARAÇ MERCEK ALTINA ALINDI
Kamu düzeninin korunması, çocuk ve gençlerin güvenliğinin sağlanması hedeflenen saha uygulamalarında emniyet güçleri teyakkuza geçti. Kent merkezinde umuma açık ve mahsus alanlarda yapılan denetimler kapsamında:

760 kez park ve bahçe denetimi gerçekleştirildi.

128 kez metruk bina kontrolden geçirildi.

141 kez iş yeri denetlendi.

Düğün konvoylarına yönelik incelemelerde kurallara uymayan 1 düğün konvoyuna cezai işlem uygulandı.

Saha uygulamaları süresince toplam 10 bin 282 şahıs ile 9 bin 398 araç GBT ve evrak kontrolünden geçirildi. Emniyet birimleri bu süreçte vatandaşlardan gelen 407 trafik ve 225 asayiş ihbarına anında müdahale etti.

SİLAH, UYUŞTURUCU VE KAÇAK TÜTÜN SEVKİYATINA DARBE
Asayiş, KOM, Narkotik, Güvenlik Şube ve Şiran İlçe Emniyet Müdürlüğü ekiplerinin koordineli operasyonlarında suç unsurları tek tek ele geçirildi. Aramalarda;

1 adet ruhsatsız tabanca ve taşıma ruhsatı amacı dışında kullanılan 1 adet tabanca ile 10 adet fişek,

1,59 gram sentetik kannabinoid (bonzai) maddesi,

10 litre etil alkol ve marka taklidi 6 adet kol saati,

30 bin 400 adet boş makaron, 2 bin 160 adet dolu makaron, 3 bin 600 gram nargile tütünü ve 3 bin gram açık tütün yakalandı.

Sokak denetimlerinde açıkta alkol alarak çevreyi rahatsız eden 11 kişiye toplam 23 bin 288 TL, alkollü araç kullanarak trafiği tehlikeye düşüren 15 sürücüye ise 433 bin 438 TL idari para cezası kesildi. Maksat dışı kesici alet taşıyan 3 şahıs da aletlerine el konularak bölgeden uzaklaştırıldı.

CAMİDEN HIRSIZLIK GİRİŞİMİ YAPAN ZANLILAR OTOGARDA YAKALANDI
Tarihi Kemaliye Camii’nde meydana gelen hırsızlık teşebbüsü emniyet birimlerini harekete geçirdi. Para kasasının devrildiğini ve iç mekânın dağıtıldığını gören polis ekipleri, güvenlik kamerası görüntülerini titizlikle inceledi. Olayı iki erkek şahsın gerçekleştirdiğini tespit eden Asayiş Şube Müdürlüğü ekipleri, eşkâle uygun şüphelileri olay günü saat 06.20 sıralarında otogar civarında kaçmaya çalışırken kıskıvrak yakaladı. Zanlılar hakkında adli tahkikat başlatıldı.

FİRARİ SUÇLULARA GEÇİT YOK: 10 YILDAN FAZLA HAPİS CEZASI OLANLAR HAPSE GÖNDERİLDİ
Hakkında kesinleşmiş hapis cezası bulunan firarilere yönelik operasyonlarda; bilişim sistemleriyle hırsızlıktan 5 yıl hapis cezası bulunan 1 kişi, vahim nitelikte silah veya mermi satın alma suçundan 5 yıl hapis cezası olan 1 kişi, spor alanlarına yasak alet sokmaktan 3 ay 22 gün hapis cezası bulunan 1 kişi ve Vergi Usul Kanunu’na muhalefetten aranan 1 kişi yakalandı. Ayrıca kayıp olarak aranan 1 şahıs da sağ salim bulundu. Toplamda 10 yıl 3 ay 22 gün hapis cezası olan 5 aranan şahıs cezaevine teslim edildi.

Öte yandan Sanal Devriye faaliyetleri kapsamında suç unsuru paylaşım yaptığı belirlenen 50 sosyal medya hesabı ve internet sitesi hakkında erişimin engellenmesi kararı aldırıldı. Siberay, Narkorehber ve KADES projeleri kapsamında düzenlenen 17 ayrı etkinlikte ise 7 bin 604 vatandaşa bilgilendirme yapıldı.