Gümüşhane Belediyesi, sosyal belediyecilik vizyonu doğrultusunda dar gelirli ve ihtiyaç sahibi ailelerin yaşam kalitesini artıracak hayati bir projeyi daha hayata geçirdi. Çetin kış şartlarının yaşandığı kentte sobayla ısınmak zorunda kalan aileler için başlatılan doğalgaz dönüşüm projesinde ilk aşama tamamlandı ve evlere ilk gaz verildi.

Gümüşhane Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü bünyesinde faaliyet gösteren Aile Yaşam Birimi tarafından yürütülen saha taramaları ve planlamalar neticesinde belirlenen dar gelirli hanelerde tesisat kurulumları tamamlandı. Kış mevsimi öncesinde evleri doğalgaz konforuna kavuşan vatandaşlar, soba yakma derdi ve zehirlenme riski olmadan sıcak bir yuvaya ve kesintisiz sıcak suya sahip oldu.

Başkan Vedat Soner Başer İlk Gazı Kendi Eliyle Açtı, Ailelerin Sevincine Ortak Oldu
Dönüşüm işlemleri biten haneleri yerinde incelemek üzere saha ziyaretleri gerçekleştiren Gümüşhane Belediye Başkanı Vedat Soner Başer, ailelerin heyecan ve mutluluğunu paylaştı. Saha ziyaretlerinde Başkan Başer’e Belediye Başkan Yardımcısı Necati Yılmaz, Kültür ve Sosyal İşler Müdürü Ezel Evrim Bostan, Aile Yaşam Birimi yetkilileri ile yüklenici firma temsilcileri eşlik etti.

Firma yetkilileriyle birlikte evlerin ilk doğalgaz vanasını açarak ocağı yakan ve petekleri kontrol eden Başkan Başer, aile üyeleriyle çay içip sohbet etti. Yıllardır soba yakmanın, odun-kömür taşımanın ve is temizlemenin getirdiği yükten kurtulduklarını belirten mahalle sakinleri, sağlanan kesintisiz sıcak su ve zahmetsiz ısınma imkânı nedeniyle Belediye Başkanı Vedat Soner Başer’e minnettar olduklarını ifade etti.

"Amacımız Her Evde Huzur, Sıcaklık Ve Güvenli Yaşam Şartları Sağlamak"
Dönüşüm sağlanan hanelerdeki incelemelerinin ardından açıklamalarda bulunan Belediye Başkanı Vedat Soner Başer, belediyeciliğin sadece altyapı ve kaldırım yapmaktan ibaret olmadığını, asıl amacın vatandaşın gönlüne dokunmak olduğunu vurguladı.

Başkan Başer konuşmasında şu ifadeleri kullandı:

*"Gümüşhane Belediyesi olarak sosyal belediyecilik anlayışımızın temelinde, vatandaşlarımızın ihtiyaçlarını doğru tespit etmek ve bu ihtiyaçlara kalıcı çözümler üretmek yer alıyor. Özellikle kış mevsiminin zorlu geçtiği ilimizde soba ile ısınmak zorunda kalan ailelerimizin çektiği çileyi çok iyi biliyoruz. Bu doğrultuda başlattığımız doğalgaz dönüşüm çalışmalarıyla, hemşehrilerimizin daha güvenli, sağlıklı ve konforlu yaşam koşullarına kavuşmalarını amaçlıyoruz.

Bugün ilk evlerimize gazı verdik ve ailelerimizin gözlerindeki mutluluğu yerinde gördük. Özellikle evlatlarımızın sıcak yuvalarda büyümesi, kış aylarını rahat geçirmesi en büyük önceliğimizdir. Doğalgaz dönüşüm çalışmalarımızı planlanan program dâhilinde sürdürerek tespit ettiğimiz tüm ihtiyaç sahibi hanelerimizi doğalgaz konforuyla buluşturacağız. Hizmetimiz ailelerimize hayırlı olsun."

Dönüşüm Programı Belirlenen Liste Doğrultusunda Sürecek
Gümüşhane Belediyesi koordinasyonunda yürütülen projede ilk etap başarıyla tamamlanırken, Aile Yaşam Birimi tarafından tespit edilen diğer dar gelirli ailelerin evlerindeki altyapı ve tesisat çalışmaları da aralıksız devam ediyor. Kış bastırmadan tüm hedef hanelere gaz akışının sağlanması planlanıyor.