banner333

banner309

Valimiz Merkez İlçe Köy Muhtarlarıyla Bir Araya Geldi

Gümüşhane Valimiz Okay Memiş, Gümüşhane merkez ilçede bulunan köy muhtarlarıyla bir araya geldi.

Gümüşhane 28.12.2016, 08:50
Valimiz Merkez İlçe Köy Muhtarlarıyla Bir Araya Geldi
banner400

Gümüşhane Halk Eğitim Merkezi Salonu’nda gerçekleştirilen toplantıya, Sayın Valimizin yanı sıra İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Ekrem Akdoğan, İl Milli Eğitim Müdürü Seydi Doğan, İl Defterdarı Turan Kemer, Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Edip Birşen, Gümüşhane Köy ve Mahalle Muhtarları Derneği Başkanı Gürbüz Demir ve köy muhtarları katıldı.

Saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşımızın okunmasıyla başlayan programda, Gümüşhane Köy ve Mahalle Muhtarları Derneği Başkanı Gürbüz Demir’in açılış konuşmasının ardından yaptığı konuşmada, her zaman olduğu gibi yine istişare edeceklerini belirten Sayın Valimiz, “Daha önceki toplantılarda da ifade ettiğimiz üzere 2 yıl içinde asfaltı yapılmamış köy bırakmayacağız dedik. Bu doğrultuda çalışmalarımıza başladık. Özellikle merkez ilçede hemen hemen asfaltı yapılmamış köyümüz kalmadı. İlçelerimizde biraz sıkıntılarımız var. İçme suyu eksiklerimizi de gidereceğiz.” dedi.

Göreve geldiği günden beri ziyaret ettiği her köyde mutlaka, eğer varsa büyük mandıraları da incelediğini ve hayvancılığın desteklenmesi gerektiğini ifade eden Sayın Valimiz, “Bu konuda ilimizde çok başarılı örnekler var. Ancak başarılamamış örnekler de var. Biraz bizim bürokrasiden de şikayetler var. Hibe uygulamalarında zorluklar yaşandığına dair sorunlar iletiyor vatandaşlarımız. Bunu mutlaka iyileştirmemiz lazım. Biz gidip vatandaşın eksiğini çözeceğiz.” diye konuştu.

Geçtiğimiz hafta sonu Torul ilçesi sınırlarındaki Zigana Turizm Merkezi’nde kayak sezonunu başlattıklarını hatırlatan Sayın Valimiz, “Burnumuzun dibinde 20 dakikada ulaşabileceğimiz Zigana var, Limni Gölü var. Kendi değerlerimizin farkında bile değiliz. Gümüşhane’nin tüm yaylalarının, tüm köylerinin öykündüğünüz yerlerden aşağı kalır tarafı yok. Her köyümüz birer turizm acentesi gibi çalışmalı. Seneye bu caddelerde Arap turistleri gördüğünüzde şaşıracaksınız.” şeklinde konuştu.

Gümüşhane’de göreve başlayalı 6 ayı doldurduğunu, bugüne kadar hemen hemen tüm köyleri gezdiğini ifade eden Sayın Valimiz, özellikle yaz aylarında köylere gittiğinde köylerin tıklım tıklım olduğuna dikkati çekerek, “Şuan kimse yok belki ama yazın 2 katına çıkıyor. Büyükşehirlerde yaşayan vatandaşlarımız yaz aylarını köylerinde geçiriyor. Biz onlara ev yapma imkanı sağlayacağız. Yazın nüfusumuz 300 bin oluyor. Yılın en az yarısını Gümüşhane’de yaşıyorsa vatandaşlarımız, Gümüşhane’de ikamet ediyor şeklinde yazılmasının hukuken ve idari olarak hiçbir sakıncası yoktur.” dedi.

Gümüşhane genelinde cep telefonu çekmeyen köylerle ilgili bir ekibin Gümüşhane genelini dolaştığını kaydeden Sayın Valimiz, “Ankara’dan ekip çağırdık. Cihazlarıyla geldiler, araçlarıyla geziyorlar. Nerede az çekiyorsa bunları cep telefonu operatörlerine söyleyecekler.” diye konuştu.

Merkez ilçeye çok yakın olan Akçakale, Tekke ve Mescitli köylerinin artık Gümüşhane merkezle birleştiğini, bu üç köyü mutlaka il merkezine dahil ederek şehri büyüteceklerini vurgulayan Sayın Valimiz, “Bu devletin meselesidir. Bu Belediye’den çok bizim meselemizdir. Bu zorunlu olarak değil de gönül rızasıyla olsun. Belediyemiz de buralara iyi hizmet edecek. Artık bu üç köyün çöplerini Gümüşhane Belediyesi alıyor. Sizler de yardımcı olun bize, nüfusumuzu artırmamız, ilimizi büyütmemiz lazım.” ifadelerini kullandı.

Konuşmanın ardından köy muhtarları talep ve sorunlarını Sayın Valimize ilettiler.

Yorumlar (0)
2
az bulutlu
Namaz Vakti 25 Nisan 2024
İmsak 03:47
Güneş 05:22
Öğle 12:25
İkindi 16:13
Akşam 19:18
Yatsı 20:46