banner333

banner309

Valilik'den Turizm Toplantısı

Gümüşhane’de Vali Kamuran Taşbilek başkanlığında ‘Süleymaniye Muzaffer Demirhan Kayak Merkezi Fizibilite ve Master Planı’ ile ‘Santa, Kurum (Krom) Havzası Bütünleşik Turizm Master Planı’ çalışmaları düzenlenen toplantıyla masaya yatırıldı.

Gümüşhane 30.08.2019, 13:18 30.08.2019, 13:28
Valilik'den Turizm Toplantısı
banner400

Gümüşhane’de Vali Kamuran Taşbilek başkanlığında ‘Süleymaniye Muzaffer Demirhan Kayak Merkezi Fizibilite ve Master Planı’ ile ‘Santa, Kurum (Krom) Havzası Bütünleşik Turizm Master Planı’ çalışmaları düzenlenen toplantıyla masaya yatırıldı.

Valilik Toplantı Salonunda gerçekleşen toplantıya Vali Yardımcısı Mustafa Anteplioğlu, Doğu Karadeniz Kalkınma Ajansı (DOKA) Genel Sekteri Onur Adıyaman ve diğer yetkililer katıldı. 

Süleymaniye Muzaffer Demirhan Kayak Merkezi Fizibilite ve Master Planı ile ilgili olarak DOKA Genel Sekreteri Onur Adıyaman yaptığı sunumda fizibilite çalışmaları kapsamında belirlenen alanda yörenin pazarlanabilir potansiyel turizm ürünleri ile uyumlu bir konsept dahilinde dört mevsim hizmet verecek şekilde Master Planı hazırlanacağını, elde edilen verilere dayanarak ulaşım aksları, yerleşim planı, aktivite alanları ve türleri, eğlence-eğitim merkezlerinin de planlanacağını söyledi.

Santa, Kurum (Krom) Havzası Bütünleşik Turizm Master Planı hakkında bilgi veren Karadeniz Teknik Üniversitesi (KTÜ) Öğretim Üyesi Doç. Dr. Coşkun Erüz ise sunumunda bölgenin geleneksel yapım sistemleri ve malzemelerinin detaylı olarak tanımının yapılarak, sokak dokusu, bahçe duvarları, sokak kaplamaları ile bir bütün olan kentsel peyzajın nasıl onarılacağı, tamamlanacağı veya yeni yapılan sokakların özgün sokaklarla nasıl uyumlu yapılacağı, mutlak korunması gereken doğa, kültürel ve tarihi alanların belirlenmesi ile Santa Mimari restorasyon ve tasarım rehberlerinin hazırlanması çalışmalarının yapılacağını belirtti.

Süleymaniye’nin kış turizm merkezi olması yanında, Santa ve Kurum (Krom) Havzasının tarihi ve kültürel mirasının bir bütün olarak korunup yaşatılması amacıyla kültür turizmi açısından önemli çalışmalar yapıldığını vurgulayan Vali Taşbilek, “Yerel ve ulusal ekonomiye katkı sağlamak amacıyla, kültürel ve tarihi mirasa hayat veren özgünlük kazandıran, sürdürülebilir turizm ve cazibe merkezi olma potansiyelimizi iyi değerlendirerek, etkin ve verimli bir şekilde kullanımına imkan sağlayan master planları yapılacak. Turizm uzun soluklu bir iş. Ciddi bir alt yapı gerektiriyor. Süleymaniye’den Santa’ya kadar olan destinasyonların pazarlanabilmesi için alt yapı çalışmalarının bir an önce bitirilmesi, pazar payımızı ve rekabet gücümüzü artıracaktır” dedi.

Kaynak: www.gumushane.gen.tr
Yorumlar (0)
2
az bulutlu
Namaz Vakti 25 Nisan 2024
İmsak 03:47
Güneş 05:22
Öğle 12:25
İkindi 16:13
Akşam 19:18
Yatsı 20:46