banner333

banner309

Vali Memiş, eğitim camiasına veda etti

Gümüşhane'de görev yaptığı 2,5 yıllık sürede kentte terini akıtmadığı nokta bırakmayan ve son kararname ile Erzurum Valiliğine atanan Vali Okay Memiş, katıldığı okul müdürleri değerlendirme toplantısında Milli Eğitim yöneticileri ve Okul Müdürlerine veda etti.

Gümüşhane 31.10.2018, 12:04
Vali Memiş, eğitim camiasına veda etti
banner400

Gümüşhane'de görev yaptığı 2,5 yıllık sürede kentte terini akıtmadığı nokta bırakmayan ve son kararname ile Erzurum Valiliğine atanan Vali Okay Memiş, katıldığı okul müdürleri değerlendirme toplantısında Milli Eğitim yöneticileri ve Okul Müdürlerine veda etti.

27 Ekim 2018 tarihinde yayınlanan Cumhurbaşkanlığı kararnamesi ile Erzurum Valisi olarak atanan Vali Memiş, toplantıda yaptığı konuşmada Gümüşhane’nin ekmeğini taştan çıkaran çalışkan insanların yaşadığı bir yer olduğunu söyledi.

“Ben bu kentte olmaktan hep gurur duydum”

Gümüşhane insanının eğitimle ilgili farkındalığının çok yüksek olduğunu kaydeden Vali Memiş, “Çünkü başka çaremiz yok, çok zor bir coğrafya. Ama geleceğe umutla bakıyoruz. Ben hep gurur duydum bu kentte olmaktan ve şimdi ayrılırken o kadar güzel geri dönüşler alıyorum ki, bizimde en büyük servetimiz bu. İnsan ahirete intikal ettiğinde yanında hiçbir şey götüremeyecek. Kubbede hoş bir sada bırakmak dedikleri çok önemli, çok değerli. Bu anlamda bütün çalışma arkadaşlarımı tek tek tebrik ediyorum. Sizlerle gurur duyduğumu özellikle ifade etmek isterim” dedi.

“Bu kentte emeğimiz var, çok somut şeyler yaptığımıza inanıyorum”

Daha fazla işler yapmak istediğini ve projeleri olduğunu hatırlatan Vali Memiş, “İnşallah bizden sonra gelen arkadaşlar bu hizmetleri devam ettirecek. Buraya gelen kamu görevlilerini burada yaşadıkları sırada mutlu etmeniz lazım. İnsanlar eğer mutsuzsa siz başarı elde edemiyorsunuz. Kentinizin sıkıcı bir kent olmaması lazım. Sıkıcı kentler kan kaybediyor, yok olup gidiyor. Ve sıkıcı olmayan, kamusal alanlarının alternatifli olduğu kentler, yaşam sevinci olan kentler daha fazla tercih ediliyor. Ben onun için Gümüşhane’yi turizmle ve diğer dinamikleriyle yaşanabilir, küçükte olsa butik bir şehir yapma hayalim oldu hep. Belediye başkanımızla milletvekillerimizle siyasi paydaşlarımızla sizlerle beraber bu eksikliklere yöneldik. Doğrusunu söylemek gerekirse vicdanen çok rahatım. Eksiklerimiz var tatbiki. Ama iyi niyetle burada görev yaptığımızı düşünüyorum ve çok somut şeyler yaptığımıza inanıyorum. Bahçeşehir kolejimize, Enver Yücel beye teşekkür ediyorum. Kodlama eğitimi konusunda Türkiye’nin ilk üç ilinden biriyiz daha iyi olacağız. Erzurum’da da bir kapınız var her zaman için size açık, yanınızda olduğumu bilmenizi isterim. İki buçuk yıldır birlikte emek verdik, bu kentte emeğimiz var. Gönülden sevdik. İnşallah hepinizi Erzurum’a bekliyorum ve teşekkür ediyorum” diye konuştu.

Toplantının sonunda İl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından, Vali Memiş’e Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğünce düzenlenen kurslarda dokunan kilim ve gümüş atölyesinden hediye takdim edildi.

Kaynak: www.gumushane.gen.tr
Yorumlar (0)
2
az bulutlu
Namaz Vakti 18 Nisan 2024
İmsak 04:00
Güneş 05:32
Öğle 12:26
İkindi 16:10
Akşam 19:11
Yatsı 20:37