banner333

banner309

Teröristler Didik Didik Aranıyorlar

Kaçan Teröristlerin Sığınağa Girdiği Şüphesi Üzerinde Duruluyor

Gümüşhane 08.04.2018, 17:00
Teröristler Didik Didik Aranıyorlar
banner400

Mart ayında kış üstlenmesinden çıkan ve önceki gün güvenlik kuvvetleri ile girdikleri silahlı çatışmanın ardından kaçan terörist grup her yerde aranıyor. Gümüşhane, Trabzon ve Giresun üçgeninde operasyonlar sürürken, bölgeye de timler kaydırıldı. Kaçan teröristlerin sığınağa girme ihtimali karşı bölgede iz takip ve bomba köpeklerinin kullanıldığı öğrenildi.  Bu arada Helikopterlerle bölgeye askerler indirildiği görüldü.

 Asker KTÜ’de Tedavi Altında

Gümüşhane’nin Kürtün İlçesi kırsalında iki PKK’lı teröristin fotokapan tarafından görüntülenmesinin ardından başlatılan operasyon sırasında çıkan çatışmada yaralanan iki askerden biri Serkan Bakrıyanık, KTÜ Tıp Fakültesi Farabi Hastanesi’ne sevk edildi. Taner Yılmaz adlı diğer askerin tedavisinin Gümüşhane Devlet Hastanesi’nde sürdüğü öğrenildi. Yaralı askerlerin de hayatı tehlikesinin bulunmadığı ileri sürüldü.

Karayolu Pist Olarak Kullanılıyor

Öte yandan bölgeye helikopterle yapılan asker sevkiyatında zaman zaman Gümüşhane-Kürtün karayolu helikopter pisti olarak kullanılıyor. Operasyon kapsamında Gümüşhane-Kürtün, Trabzon-Tonya ve Giresun’un Doğankent ilçelerinin kırsal alanlarında yayla evleri, ormanlık alanlar ve dere yatakları didik didik aranırken, operasyonlarda teröristlerin kaçış güzergahları da havadan ve karadan takibe alınıyor.

Kaynak: Gümüşkoza Gazetesi
Yorumlar (0)
2
az bulutlu
Namaz Vakti 26 Nisan 2024
İmsak 03:45
Güneş 05:21
Öğle 12:25
İkindi 16:13
Akşam 19:19
Yatsı 20:48