banner333

banner309

Sabri Varan’dan Camiye 2 Milyon Bağış

22. dönem Gümüşhane Milletvekili Sabri Varan ile eşi Nesrin Varan’dan Gümüşhane'deki Mescidi Aksa Camii inşaatına destek geldi.

Gümüşhane 09.03.2022, 08:40
Sabri Varan’dan Camiye 2 Milyon Bağış
banner400

Gümüşhane’nin yeni yerleşim merkezlerinden Oltanbey mahallesinde yapımına 2014’te başlanan ve yıllardır bitirilemeyen Mescid-i Aksa Camii inşaatının tamamlanması için Sabri Varan ve eşi Nesrin Varan’la protokol imzalandı.

Camii inşaatının yılsonuna kadar tamamlanarak hizmete açılması için Gümüşhane Diyanet Vakfı ile görüş birliğine varıldı. Gümüşhane İl Müftüsü Dr. Mehmet Sırrı Şık ve Vakıf Başkanı Mürsel Gergin’in katılımıyla yapılan toplantıda Varan ailesiyle birlikte protokol imzalandı.

“Varan Üstlendi, İbadete Açılacak” 

AK Parti Gümüşhane Kurucu İl başkanı ve 22’inci Dönem Gümüşhane Milletvekili Ecz.Sabri Varan ve eşi Nesrin Varan tarafından, Oltanbey mahallesinde bulunan Mescid-i Aksa Camii inşaatının tamamlanması için Türk Diyanet Vakfı Gümüşhane şubesine 2 Milyon TL bağış yapıldı. Gümüşhane Müftülüğüne gelerek Müftü Dr. Mehmet Sırrı Şık ile sözleşmeyi karşılıklı olarak imzalayan Sabri Varan, cami inşaatının kısa sürede bitirilmesi için her türlü desteğin yapılacağını söyledi.

 “100 YILLIK BİR PROJE”

Cami inşaatının tamamlanması konusunda destekleri için Varan ailesine teşekkürlerini ileten Diyanet Vakfı Gümüşhane Şube Başkanı Mürsel Gergin Gümüşkoza’ya yaptığı açıklamasında şu ifadelere yer verdi. “Mescid-i Aksa Camimiz için ruhsatı 2014 yılında aldık ve Aktif olarak inşaatına2015 yılında başladık. Kaba inşaatını bitirdik ve kubbesini yaptık. İnce işlerine gelince Gümüşhane ilimizin kısıtlı imkânları dolayısıyla bir müddet bekledik. Sağa sola finansman bulmak için çok araştırmalar yaptık. Bu konu ile ilgili Sabri Varan beyefendi ile görüşme yaptık. Kendisi konuyu düşüneceğini bizlere iletti ve en sonunda bir karar verildi. Buranın mağdur olduğunu ve gerçekten uzun bir zaman geçtiğini ve biran önce bitirilip Gümüşhane’ye hizmet etmesi gerektiğini düşünerek buraya bir katkı sağlayacağını söyledi. Müftülüğe ziyarette bulundular. Burada bir protokol yaparak camiinin ince işçiliğinin bitirilmesi için bize 2 milyon TL destek vereceğini taahhüt etti. Camimizin tamamı bittiğinde açılışını yapmak içinde kendilerini davet edeceğiz. Bizlere vermiş olduğu destekten ötürü Sabri Bey’e gerçekten çok minnettarız” dedi

“Kasım ayında bitirmeyi hedefliyoruz”

Gümüşhane’de çok kısıtlı imkanlar ile fedakarlık yaptığını dile getiren Gergin” Varan’ın bu zor ekonomik şartlarda bizlere 2 milyon TL destek vermesi bizleri çok mutlu etti. Camimizin bitirilmesi için bu miktar bizlere yetecektir. Bu noktada Sabri Bey ve eşi Nesrin Hanıma bizlere sağladığı maddi manevi desteklerden dolayı çok teşekkür ediyorum. Kaba inşaatımız bitti ince işler ile devam edeceğiz. Sıvasına mevsim şartlarından dolayı başlanamıyor. İnşallah Nisan ayı sonu itibari ile sıvaya başlarsak Ekim veya Kasım aylarının sonuna kadar camimizi bitirmeyi hedefliyoruz. Bu noktada imkânlarımızı da bulduk. Çok şükür mevsim sonunda hizmete açabilme amacındayız. Sıvacılarımız ile irtibata geçtik, Çarşamba günü kerestelerimizi alarak iskelemizi kuruyoruz. Sıvaya başlamadan evvel alt yapısının hazırlığını yapıyoruz. En kısa zamanda başlamak suretiyle vekilimizde verdiği katkı sayesinde camimizi biran önce bitirip hizmete açmayı düşünüyoruz” diye konuştu.

 “Külliye İçin 10-15 Milyona İhtiyacımız Var”

Camii inşaatımızın hemen yanında devam eden külliye binası için hayırseverlerden yardım beklediğini ifade eden Gergin” Külliyemiz 13 kat olarak devam ediyor. Burada Üniversite kız yurdumuz var, kız Kuran kursumuz var, müftülüğümüz var, 4-6 yaş Kuran kursumuz var. Yani burası büyük bir bina şeklinde tamamlandı. Şuanda oranında kaba inşaatı bitti, ince işçiliği kaldı. Bahara da inşallah burada da işler devam edecek ama bizim burada yaklaşık 10-15 milyona ihtiyacımız var. Külliye için 20 milyona yakın para harcadık. Bu miktarı da temin edebilirsek inşallah orayı da devam ettireceğiz. Ancak Sabri Varan Bey’in yaptıracağı camii tarafında 4 kat bir yerimiz var. Buranın 3 katını Kuran Kursu olarak yaptık. Oranında oturma izinlerini ve ruhsatlarını aldığımızda yaklaşık 50 kişilik Kuran kursu olarak 3 katını hizmete açacağız. Bir iki ay içerisinde öğrencilerimizi oraya taşıyacağız inşallah. Bu konuda iş adamlarımıza çok büyük görevler düşüyor. Biz daha önce büyükşehirlerde ki hayırsever Gümüşhaneli iş adamlarına gittik ve bu zamana kadar finansman ettiğimiz şeyleri onlardan temin etmeye çalıştık ve binamızı o hale getirdik. Diğer illerden de iş adamlarımız yaklaşık 6-7 milyon değerinde bir malzeme temin ederek bizlere gönderdiler. Kullanacağımız bu malzemelerin bir kısmı ise hazır bir şekilde depolarımızda bekletiliyor. Biliyorsunuz ki Gümüşhane imkânları kısıtlı. Esnafımız kendi yağı ile kavrulan ve bu imkânlar doğrultusunda bizlere yardım eden insanlar. Bu noktada çok yüklü bir miktarda yardım almak mümkün değil” dedi.

İşadamlarından Katkı Bekliyoruz

Gümüşhane’de iş yapan iş adamlarının maddi imkânları ile il dışında iş yapan iş adamları imkanlarının bir olmadığını söyleyen Gergin ”Bizim burada istediğimiz büyük iş adamlarımızın büyük katkılar sağlaması. Bizler dışarıda ki iş adamlarımızı yardım ve desteğe çağırıyoruz. Burası 100 yıllık bir proje. Burayı bitirdiğimizde 100 yıl boyunca eksiksiz bir şekilde vatandaşımıza hizmet edecek. Bizim en az 25 metre olmak şartıyla iki tane minare yapılması gerekiyor. Bizde Sabri Bey’e burayı yapmışken camiinin minarelerini de siz Nesrin Hanım ile beraber görüşün ve buraları da yapın. Camii’ ye kimseye bulaştırmayalım. Hepsini siz üstlenin dedik. Kendisi de şuanda bu imkânlarım yok ama ileride düşünebiliriz diyerek minareleri ayırdık. Minarelerimiz toplamda 500 bin liraya mal oluyor. İnşallah minarelerimizi de başka biri ve ya birkaç hayırsever üstlenir. Camimiz ve minarelerini aynı zamanda bitirirsek güzel bir hizmet olur. Camimiz Sabri Bey sayesinde beklemekten kurtuldu, inşallah kendileri sayesinde bitireceğiz. Bütün müftülük olarak kendilerine ve hanımına duacıyız. Gümüşhane’ye yakışır 100 yıllık bir proje olacak. Burası mağdur bir yer olmuştu. Buranın biran önce bitirilip Gümüşhane’nin çocuklarının hizmetine sunulması gerekiyor. Bizler ayrım yapmadan tüm iş adamlarının yardım ve desteklerini bekliyoruz” şeklinde konuştu.

“Bölgenin İbadet İhtiyaçları Karşılanacak”

Gümüşhane’de siyasetin ötesinde hayırsever kimliğiyle de ön plana çıkan 22. Dönem Gümüşhane Milletvekili Sabri Varan, Cami inşaatının bitirilmesi konusunda Varan ailesi adına katkı sağlamaktan mutluluk duyduğunu ifade etti. Varan “ ilimizin yeni yerleşim yerlerinden olan Oltanbey mahallesi camiinin tamamlanmasına katkı vermekten mutluyum. Bölgenin ibadet ihtiyaçlarını karşılayacak olan caminin tamamlanıp hizmete girmesiyle birlikte, aynı zamanda kompleks içerisinde yer alan Kız-Erkek yatılı hafızlık yurt binalarıyla Gümüşhane’nin ihtiyaç duyduğu büyük bir eksikliğin giderileceğini düşünüyorum. Cami bitirildikten sonrada hemen yanında bulunan Müftülük Kuran Kursu’na gelen hafızların tüm iaşe bedelleri de tarafımızdan karşılanacak. Umarım yılsonu gibi ibadete açılır” dedi.

Yorumlar (1)
analizci 1 yıl önce
iyi ki sağ elin verdiğini sol el duymayacaktı... şahane bir örneksiniz.
2
az bulutlu
Namaz Vakti 26 Nisan 2024
İmsak 03:45
Güneş 05:21
Öğle 12:25
İkindi 16:13
Akşam 19:19
Yatsı 20:48