banner333

banner309

Pestil ve Köme Satışlarına Erdoğan Dopingi

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın cuma günü kendisini takip eden gazetecilere pestil ve köme ikramı sırasında sarf ettiği “Bununla beslenene Covid bulaşmaz, bununla beslenin Covid'den kurtulun” ifadelerinin ardından pestil ve kömenin başkenti Gümüşhane’de satışlar arttı.

Gümüşhane 28.12.2020, 23:05 28.12.2020, 21:31
Pestil ve Köme Satışlarına Erdoğan Dopingi
banner400

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın cuma günü kendisini takip eden gazetecilere pestil ve köme ikramı sırasında sarf ettiği “Bununla beslenene Covid bulaşmaz, bununla beslenin Covid'den kurtulun” ifadelerinin ardından pestil ve kömenin başkenti Gümüşhane’de satışlar arttı.

Türkiye’nin en kaliteli pestil ve kömesinin üretildiği ve 30’dan fazla işletmenin bulunduğu Gümüşhane’de Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın Cuma namazı çıkışı Üsküdar’da sarf ettiği ifadelerinin ardından doğal enerji kaynağı olan pestil ve kömeye ilgi arttı.

Gümüşhane Pestil ve Köme Üreticileri Birliği Başkanı Abdulbaki Kara, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın cuma günü basın açıklamasında pestil ve kömeyi işareti ederek “Bunu yiyene corona bir şey yapmaz” ifadesi sonrasında hafta sonu da sokağa çıkma yasağının da olması hasebiyle Türkiye genelinden Gümüşhanedeki firmaların internet üzerinden satış yaptıkları e-ticaret siteleri üzerinden ciddi miktarda pestil köme siparişi geldi” dedi.

Gümüşhane’nin pestil ve kömenin anavatanı olduğunu kaydeden Kara, “Cumhurbaşkanımızın açıklamasından çok olumlu şekilde etkilendik, ilimiz adına memnuniyet verici gelişmeleri yaşadık. Pestil ve kömenin tüm Türkiye’ye yoğun bir şekilde satışını gerçekleştirdik. Pestil ürünlerimiz içerisinde bulundurduğu vitaminler dolayısıyla bağışıklığı son derece yükseltici, adeta vücutta bir kalkan görevi gören besin değeri yüksek destekleyici ürünlerdir. Dolayısıyla Sayın Cumhurbaşkanımız da bu anlamda bizleri işaret etmiştir. Şehrimiz adına Cumhurbaşkanımıza teşekkür ediyor şükranlarımızı arz ediyoruz” diye konuştu.

Sektörde internet alanında faaliyet gösteren www.gumushaneden.com firmasının genel müdürü Mustafa Akbulut ise Covid döneminde vücut bağışıklığını artırıcı gıdaların tüketimini tercih edenlerin özellikle pandemi sürecinde içeriğinde ceviz, antep fıstığı, fındık ve dut bulunan pestil, köme ve pestil tatlısı lezzetlerine yoğun ilgi gösterdiklerini belirterek, “Sayın Cumhurbaşkanımızın bu yöndeki yorumları mevcut ivmemizi yukarıya doğru artırmıştır ve bizlerin sorumluluğunu da artırmıştır. Her zaman müşterilerimizin sağlıklı gıda tüketim isteklerini dikkate alan firmamız bu yöndeki beklentileri karşılamak üzere kısa sürede keçi boynuzu özütlü ürünleri de satışa çıkaracaktır. Pandemi süresince kesintisiz verdiğimiz hizmet devam edecektir” şeklinde konuştu.

Gümüşhane'nin tescilli yöresel ürünü olan dut pestili ve kömesi yalnızca dut pekmezi, bal, süt, şeker, un ve ceviz veya fındıkla yapılıyor. Gümüşhane pestili şehre özgü geleneksel gıdalardan birisi olmasının yanında enerji, vitamin ve mineral değeri oldukça yüksek bir ürün olması nedeniyle “Yenilebilir enerji” olarak tanımlanıyor.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, yaptığı açıklamanın ardından, cami yakınında bulunan bir aktar dükkanından alışveriş yaparak basın mensuplarına pestil ve fındıklı pestil muskası ikram etmiş ve burada yaptığı açıklamada “Almam yok, size ciddi söylüyorum bununla beslenene Covid, movid bulaşmaz. Bununla beslenin Covid'den kurtulun” demişti.

Kaynak: www.gumushane.gen.tr
Yorumlar (0)
2
az bulutlu
Namaz Vakti 27 Nisan 2024
İmsak 03:44
Güneş 05:19
Öğle 12:25
İkindi 16:13
Akşam 19:20
Yatsı 20:49