banner333

banner309

Okul Öncesi Eğitim Semineri Sona Erdi

Gümüşhane Halk Eğitimi Merkezi Müdürlüğü tarafından kadrolu veya sözleşmeli öğretmen olarak atanamamış öğretmen adaylarının ek ders karşılığı ücretli Okul Öncesi Öğretmeni olarak görev yapabilmeleri için düzenlenen 60 saatlik Okul Öncesi Eğitim Semineri sona erdi.

Gümüşhane 29.09.2011, 20:37
Okul Öncesi Eğitim Semineri Sona Erdi
banner400
Eğitim Seminerine katılan 60 adaydan 44’ü İl Milli Eğitim Müdürlüğü Konferans salonunda düzenlenen törenle belgelerini İl Milli Eğitim Müdürü Ferda Yıldırım’ın elinden aldı.

     Yıldırım, burada yaptığı konuşmada 0-6 arası çocukların zeka olarak insan yaşantısının gelişiminin en hızlı olduğu dönem olduğunu belirterek, “2,5 yaşındaki bir çocuk normal bir insanın beyninin iki katı kadar çalışır. 6 yaşındaki bir çocuk ise bir profesörün iki katı oranında beyni çalışır. Çok hızlı bir beyinsel gelişim var. Tabi bununla beraber psiko motor, sosyal ve diğer alanlardaki gelişiminde çok hızlı olduğu bir dönemdir. Bizim eğitim sistemimizin de en önemli kısmı okul öncesidir. Son yıllarda bu konu ile ilgili yoğun bir çalışma başlatıldı. İlk etapta 32 tane pilot il seçildi. Gümüşhane’miz de bu iller arasında yer aldı. Biz geçen yıl 5 yaş grubunu yüzde 84 oranında okullaştırdık hedefimiz yüzde yüz. 3 yaşından itibaren bütün çocukların okullaşması. Ailelerimiz bu konuda çok yetersiz. Eğitimli aileler bile bu konuda eğitim almadıklarından onlarda çok yetersiz. Ama sizler bu 60 saatlik eğitimle beraber bu konudaki eksiklerimizi tamamlayacaksınız. Umarım bu süre zarfında KPSS sınavına da çalışıp kendi alanlarınızda atanırsınız. Hepinize tekrar teşekkür eder İleriki hayatınızda başarılar dilerim.” dedi.

     60 saatlik kursta okul öncesi eğitim ile ilgili kanun ve yönetmelikler, öğretmenin nitelikleri, okul-aile- çevre işbirliği, çocuğun gelişim dönemleri, gelişime etki eden faktörler, ilkyardım, beslenme, kaynaştırma eğitimi, ders planları gibi konular işlendi.

     Belge dağıtım törenine İl Milli Eğitim Müdürü Ferda Yıldırım, Müdür Yardımcısı Murat Şükrü Baş, Halk Eğitimi Merkezi ve Akşam Sanat Okulu Müdür Yardımcısı Halit Yılmaz ve kursiyerler katıldı.

Kaynak: www.gumushane.gen.tr
Yorumlar (0)
2
az bulutlu
Namaz Vakti 23 Nisan 2024
İmsak 03:51
Güneş 05:25
Öğle 12:25
İkindi 16:12
Akşam 19:16
Yatsı 20:44