banner333

banner309

MÜSİAD Aracılığıyla ABD’ye İlk İhracat

Gümüşhane MÜSİAD İl Başkanı ve Gümüşhane Pestil ve Köme Üreticileri Birliği Başkanı Abdulbaki Kara, MÜSİAD EXPO fuarında kurduğu bağlantılarla ABD’ye ilk pestil ve köme ihracatını gerçekleştirdi.

Gümüşhane 16.02.2021, 16:40
MÜSİAD Aracılığıyla ABD’ye İlk İhracat
banner400

Gümüşhane MÜSİAD İl Başkanı ve Gümüşhane Pestil ve Köme Üreticileri Birliği Başkanı Abdulbaki Kara, MÜSİAD EXPO fuarında kurduğu bağlantılarla ABD’ye ilk pestil ve köme ihracatını gerçekleştirdi.

Şiran ilçesinde faaliyet gösteren Fatih Sultan Pestil firmasının sahibi olan Kara, geçtiğimiz Kasım ayında katıldıkları MÜSİAD EXPO fuarının çok verimli geçtiğini, burada yaptıkları ön görüşmeler neticesinde 9 farklı ülkeden iş adamlarıyla ön anlaşmaları fuar esnasında yaptıklarını söyledi.

“Fuarda kurduğumuz bağlantılarla 3 aydır ihracat yapıyoruz”

Pandemi kuralları çerçevesinde dört gün süren fuar boyunca körfez ülkeleri, Avrupa ülkeleri, Amerika ve dünyanın birçok ülkesinden çeşitli sektörlerde işadamlarının bir araya geldiğini hatırlatan Kara, fuarda kurdukları bağlantılar sayesinde yaklaşık üç aydır ihracata başladıklarını belirtti.

“İhracatı bizzat firma olarak kendimiz yapıyoruz”

Geçtiğimiz günlerde Amerika’ya ilk sevkiyatı gerçekleştirdiklerini dile getiren Kara, “Yaptığımız ihracatta fiili olarak ihracatı bizzat firma olarak kendimiz yapıyoruz. Bu konuyu çok önemsiyorum. Yani ihracat rakamları direk olarak ilimize yansımış oluyor. Hatta işbirliği yaptığımız firmalarımızdan ricamız şu yönde oldu Gümüşhane haricinde Türkiye’nin çeşitli illerinden almış oldukları ürünlerle ilgili çeşitli alt yapıyı da biz sağlamak istediğimizi söyledik ve diğer illerden aldıkları ürünlerin ihracatını da yine firma olarak kendimiz gerçekleştirdik. Bununda ilimize gerçekten ihracat rakamları noktasında çok ciddi katkısı olacağı inancındayım” dedi.

“Hedefimiz her geçen gün Gümüşhanemizin ihracat listesinde sıralamasını üst seviyelere çekmek olacaktır”

MÜSİAD Gümüşhane olarak Gümüşhane’nin Türkiye ve dünya pazarına açılması noktasında üyeleriyle birlikte “iş olur, birlik olur, güç olur” temasıyla durmadan yorulmadan çalışacaklarını kaydeden Kara, “Hedefimiz her geçen gün Gümüşhanemizin ihracat listesinde sıralamasını üst seviyelere çekmek olacaktır. Bu anlamda MÜSİADımızın şehrimize ticaret noktasında ciddi katkıları olacaktır. Körfez ülkeleri, Avrupa ülkeleri, Türki Cumhuriyetler ve Amerika olmak üzere ticaretimizi hız kesmeden devam ettireceğiz. Gün geçtikçe Gümüşhanemizin ihracattaki yeri pozitif anlamda değişecektir. Bizlerde Sultan Pestil olarak ilimize ihracat noktasında katkı sağlamaktan çok mutluyuz çok memnunuz. Bu vesileyle bir kez daha fuarların önemini anlamış bulunuyoruz. MÜSİAD EXPO’nun firma olarak bizlere katkısı çok büyüktür. İnşallah ilerleyen süreçlerde bir sonraki fuarımızda tüm üyelerimizle birlikte katılarak ticaret hacmimizi ve dolayısıyla ilimizin ihracat hacmini artırmak en büyük hedeflerimizden birisidir” şeklinde konuştu.
“Hamallığını yapmadığın hiçbir işin patronluğunu yapmayacaksın”

Üniversite yıllarında Zorlu Holding sahibi Nazif Zorlu’nun konferanstaki bir sözünün hayat felsefesi olduğunu dile getiren Kara, “Hamallığını yapmadığın hiçbir işin patronluğunu yapmayacaksın” diyerek ABD’ye ihracatını gerçekleştirdikleri ürünleri bizzat kendisi araca yükledi.

Yorumlar (0)
2
az bulutlu
Namaz Vakti 19 Nisan 2024
İmsak 03:58
Güneş 05:31
Öğle 12:26
İkindi 16:11
Akşam 19:12
Yatsı 20:38