banner333

banner309

Kurtuluş Ve Şehitlere Saygı Yürüyüşü Yapıldı

Gümüşhane’nin düşman işgalinden kurtuluşunun 100.yılı kutlamaları ‘Kurtuluş ve Şehitlere Saygı Yürüyüşü’ ve Kur’an-ı Kerim tilavetiyle son buldu.

Gümüşhane 17.02.2018, 10:00
Kurtuluş Ve Şehitlere Saygı Yürüyüşü Yapıldı
banner400

Gümüşhane’nin düşman işgalinden kurtuluşunun 100.yılı kutlamaları ‘Kurtuluş ve Şehitlere Saygı Yürüyüşü’ ve Kur’an-ı Kerim tilavetiyle son buldu.

Afrin’de devam eden ‘Zeytin Dalı Harekâtı’ nedeniyle eğlence bölümleri iptal edilen kutlama programı kapsamında yaklaşık 2 bin kişinin katıldığı ‘Kurtuluş ve Şehitlere Saygı Yürüyüşü’ Cumhuriyet Caddesi Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü önünden başlayıp 15 Temmuz Zafer Meydanında son buldu.

Tören alanında gerçekleştirilen kısa bir mehter konserinin ardından, gaziler tarafından Gümüşhane Valisi Okay Memiş’e Türk Bayrağı, Belediye Başkanı Ercan Çimen’e şehrin anahtarı, İl Jandarma Komutanı Albay Cezayir Danışan’a da kurtarılmış vatan toprağı hediye edildi.

Programda konuşan Belediye Başkanı Ercan Çimen, çok farklı etkinlikler düzenleyerek Gümüşhane’nin kurtuluşunun 100.yılını coşkulu bir şekilde kutlamayı planladıklarını fakat Afrin’de destan yazan Türk ordusunun Zeytin Dalı Operasyonunda şehitler vermesi nedeniyle etkinliklerin büyük bir bölümünü iptal ettiklerini hatırlattı.

Türk tarihinin yüzlerce destansı hikâyelerle dolu olduğunu, Anadolu’nun her beldesinde, her şehrinde eşine rastlanamayacak hikayelere rastlandığını belirterek, “Bu eşsiz hikayelerden biri de şehrimiz Gümüşhane’de yazılmıştır. İşgal sonrası bayrağa, vatana ve İslam'a hizmet etmek için ‘Sefer bizim, Zafer Allah'ındır’ diyen ordumuz ve milletimizin kahramanca mücadelesi sonunda 15 Şubat 1918 tarihinde ilimizdeki işgal sona ermiştir” dedi.

Tam 100 yıl önce atalarımızın işgal edilmiş bu toprakları düşmanlardan temizleyerek, Türk milletinin bir ve beraber olduğunda asla esir edilemeyeceğini, boyunduruk altında yaşayamayacağını dost-düşman tüm dünyaya haykırarak bu toprakları hür ve bağımsız bırakmak için çok büyük mücadeleler verdiğini dile getiren Belediye Başkanı Ercan Çimen, “Biz 1071’de Anadolu’ya geldik ve bu toprakları yurt edindik. O günden bu yana bu topraklar üzerinde yaşayan bütün insanlarla biriz, beraberiz, kardeşiz. Biz, bir olduk, beraber olduk, kardeş olduk. Hep birlikte, tek millet, tek bayrak, tek vatan, tek devlet diyeceğiz. Milletimiz bir ve beraber olduğunu tarihte olduğu gibi 15 Temmuz gecesi de 'ölürsem şehit, kalırsam gazi' anlayışıyla vatanına sahip çıkarak gösterdi” diye konuştu.

Buradaki programın ardından Kemaliye Camiinde Kur'an tilaveti programı düzenlendi. Hafız Ali Tel, Hafız Fazlı Çoban, Hafız Yunus Koçan, Hafız Nebi Yaşar, Hafız Mansur Sağır gibi dünya Kur'an-ı Kerim okuma birincilerinin katıldığı programda hafızlar Kur'an dinletileriyle camiyi dolduran vatandaşları mest ederken ilahi sanatçısı Esat Aydoğan'ın söylediği ilahiler ve dua ile program son buldu.

Yorumlar (0)
2
az bulutlu
Namaz Vakti 19 Nisan 2024
İmsak 03:58
Güneş 05:31
Öğle 12:26
İkindi 16:11
Akşam 19:12
Yatsı 20:38