banner333

banner309

Karaca Mağarası Yıl Boyunca Açık Kalacak

Gümüşhane 12.10.2016, 16:31 12.10.2016, 16:31
Karaca Mağarası Yıl Boyunca Açık Kalacak
banner400

 Gümüşhane Valisi Okay Memiş açıldığı günden bugüne kadar her yıl kış mevsiminde kapanan Karaca mağarasının bu yıl kapatılmayacağını açıkladı.

Vali Memiş, 15 Nisan tarihinde turizme açılan ve 15 Kasım tarihine kadar ziyaretçilerin akınına uğrayan Karaca Mağarası’nın bu yıl kış döneminde de turizme hizmet vermeye devam edeceğini söyledi. Karaca Mağarası yolunun bu yıl yapılan yol genişletme çalışmaları ile tur otobüslerinin rahatlıkla çıkabileceği şekilde düzenlendiğini kaydeden Memiş, “Karaca Mağarasının kış sezonunda kapatılmasının sebebi kar ve onun oluşturduğu zorluklar. Yolda yapılan çalışmalar ile bu sorunu aştık. Ayrıca mağara için teknik çalışma yaptırdık. Kapalı kalması için bir sebep yok. Bu sene mağaramızı kapatmayacağız” dedi.

Karaca Mağarası çevresi peyzaj düzenlemesi için Gümüşhane Milletvekili Osman Akgül vasıtası ile İstanbul Belediyesi’nden teknik ekip getirileceğini belirten Memiş, “Burada çok güzel bir peyzaj çalışması yaptıracağız. Teknik ekibin görüş ve önerileri doğrultusunda uygulama yapacağız. Senin, benim düşünceleri ile değil, bilimsel çalışmaların, uzman görüşlerinin ışığında uygulama yapılacak” diye konuştu.

Mağara işletmesi olarak daha kaliteli hizmet vererek 70-80 binlerde olan ziyaretçi sayısının 250 bine çıkartılması gerektiğini ifade eden Memiş, bu tür turistik alanlarda Gümüşhane’nin diğer tarihi ve doğal güzelliklerinin tanıtımının da yapılacağını kaydetti.

Gazetecilerin, Gümüşhane Merkez Akçakale Köyünde bulunan ve Maden Tetkik Arama Genel Müdürlüğü(MTA) Jeoloji Etütler Dairesi Karst ve Mağara Araştırmaları Birimi tarafından giriş kısmında çökme riski olduğu gerekçesiyle turizme açılmaması yönünde rapor verildiğini hatırlatarak, bu raporlar ışığında Akçakale mağarası için herhangi bir çalışma yapılıp yapılamayacağı yönünde ki sorularına ise konuyu en kısa sürede inceleyeceğini ve bizzat mağaraya girip durumu yerinde göreceğini söyledi.

Kaynak: Gümüşkoza Gazetesi
Yorumlar (0)
2
az bulutlu
Namaz Vakti 28 Mart 2024
İmsak 04:39
Güneş 06:05
Öğle 12:32
İkindi 16:03
Akşam 18:49
Yatsı 20:09