banner333

banner309

Kara Ahilik Haftasını Kutladı

Gümüşhane Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği Başkanı Beyler Kara, bu hafta kutlanacak olan Ahilik Kültürü Haftası nedeniyle bir kutlama mesajı yayımladı.

Gümüşhane 13.09.2021, 21:15
Kara Ahilik Haftasını Kutladı
banner400

Mesajında birlik, beraberlik ve kardeşlik gibi önemli değerleri içerisinde barındıran, meslek etiğinin ve çalışma prensiplerinin temelini oluşturan Ahilik kavramının dünyada eşi benzeri bulunmayan, Türk kültürüne özgü önemli bir kültürel birikim olduğunu kaydeden Kara, “Ahilik, sanat ve meslek yönüyle toplumun ekonomik yapısını hazırlarken, ahlaki yönüyle de devlet yapısının temel özelliklerini belirlemiştir. Bugün modern çağdaki ticaret ahlakı, müşteri memnuniyeti, kalite standartları olarak ifade edilen birçok terimin temeli Ahilik Teşkilatı çatısı altında oluşturulmuş ve yüzyıllar öncesinde Anadolu topraklarında hayat bulmuştur. Ahilik Teşkilatının yardımlaşma ve dayanışma gibi temel prensiplerini kendine şiar edinen esnaf ve sanatkârlarımız, ihtiyaç sahibi olanlara her zaman destek olmuştur. Yüzyıllar boyunca ekonomik, sosyal ve kültürel açıdan gelişimimizi sağlayan Ahilik Teşkilatının dünya kültürüne ve ticaret literatürüne büyük katkıları olduğu gibi, milli birlik ve beraberliğimizin de teminatlarından birisi olmuştur” dedi.

Başkan Kara, günümüzde, esnaf ve sanatkârların oluşturduğu kurumların ahiliğin insana değer veren, dayanışmayı özendiren ve adaleti amaçlayan temel ilkelerinden yararlandığını, insanlığın ortak erdemleri olan sevgi, bilgi, dostluk ve dayanışma gibi değerlere önem verdiğini belirterek, “Bu duygu ve düşüncelerle; emek ve alın terini vatanseverlik duygularıyla birleştiren tüm Gümüşhaneli esnaf ve sanatkârlarımızın Ahilik Haftasını kutluyor, bu vesileyle birlik ve beraberlik duygusunun büyüyerek devam etmesini diliyorum” diye konuştu.

Yorumlar (0)
2
az bulutlu
Namaz Vakti 20 Nisan 2024
İmsak 03:56
Güneş 05:29
Öğle 12:26
İkindi 16:11
Akşam 19:13
Yatsı 20:39