banner333

banner309

Kadınlar "Hayır" Seslerini Yükseltti !

Bugün 8 Mart; Dünya Emekçi Kadınlar Günü. Kadına ve emek mücadelesine adanmış kadınların; cinsiyetten kaynaklanan her türlü ayrımcılığa, şiddete ve eşitsizliğe karşı başkaldırdıkları günün yıl dönümünü ne yazık ki; kadına şiddetin, eşitsizliğin ve adaletsizliğin gölgesinde kutlanamıyan bir gün olarak, bir kez daha anıyoruz.

Gümüşhane 06.03.2017, 21:24 06.03.2017, 21:28
Kadınlar "Hayır" Seslerini Yükseltti !
banner400

8 Mart'ta KadınlarHAYIR”da Seslerini Yükseltiyor;

16 Nisan'da Kadınlar “HAYIR”da Güçlerini Birleştirecek.

Bugün 8 Mart; Dünya Emekçi Kadınlar Günü. Kadına ve emek mücadelesine adanmış kadınların; cinsiyetten kaynaklanan her türlü ayrımcılığa, şiddete ve eşitsizliğe karşı başkaldırdıkları günün yıl dönümünü ne yazık ki; kadına şiddetin, eşitsizliğin ve adaletsizliğin gölgesinde kutlanamıyan bir gün olarak, bir kez daha anıyoruz.

2017 Türkiye'sinde biz kadınlar açısından gelinen nokta hiç iç açıcı değil. Ekonomik, sosyal ve siyasal anlamda hala eşitlik mücadelesi veren biz kadınlar; bugün, ülkemizde bambaşka tehlike ve kaygılarla yüz yüzeyiz. Emeğimizin, özgürlüklerimizin ve bu güne kadar kazanılmış haklarımızın ötesinde; Laik demokratik Cumhuriyetimiz ve Ülkemiz tehdit altında. Terör, şiddet, işsizlik, yoksulluk ve adaletsizlik gibi sorunlar ve zorluklarla dolu ülke gündeminde hiç gereği ve yeri yokken; tek adam yönetimini meşrulaştırma amaçlı bir anayasa değişiklik paketi topluma dayatılmaktadır. 16 Nisan'da Cumhurbaşkanlığı Yönetim Sistemi adı altında aslında bir rejim değişikliği oylamasına gidilmektedir.

Biz kadınlardan; Cumhuriyetle tanıştığımız laik yaşamdan, çağdaş ve eşit birey olma yolunda kavuştuğumuz kazanımlarımızdan, zorlu mücadelelerle geliştirdiğimiz haklarımızdan vazgeçmemiz isteniyor. Bilinsin ki kadınları kararı “HAYIR”dır.

Kadın-Erkek eşitliğine inanmadığını açıkca söyleyen bir anlayışın, bütün yetkileri tek başına ele geçirdiğinde bu alanda muhtemel geriye gidişi öngörebilen kadınların kararı “HAYIR”dır. 15 yıldır söylemleri ve politikaları ile; kadını iş ve sosyal yaşamdan uzaklaştırmayı hedefleyen, kadına yönelik şiddeti besleyen, tacizi tecavüzü yok sayan, % 1450 oranında artan kadın cinayetlerini görmezden gelen siyasi iktidar; kadının adının olmadığı Anayasa Paketi ile geri dönüşü olmayan bir tuzağın içine biz kadınları çekmek istemektedir. Tüm bu tuzaklara karşı kadınları kararı “HAYIR”dır.

Yap-Boz tahtası haline getirdiğiniz eğitim sisteminde, sadece 2015-2016 eğitim-öğretim yılında 143 bin 62 kız çocuğu okula devam etmemiştir. Artık çocuklarımız heba olmasın diye kadınların kararı HAYIR!

Son 10 yılda 482 bin 908 kız çocuğu zorla evlendirilmiş, son 15 yılda çocuklara cinsel istismar % 434 artmıştır. Artık çocuk gelinler, çocuk işçiler olmasın, çocuklar yurtlarında yanmasın, tecavüze uğramasın diye kadınların kararı HAYIR!

2003 yılında antidepresan kullanımı 14 milyon kutu iken, bu sayı 2015 yılında 55 milyona ulaştı. Mutsuz insanlar yarattınınız. Artık insanlar mutlu olsunlar, sokağa çıkan, parka giden, kahkaha atan kadına iffetsiz denilemesin diye kadınların kararı HAYIR!

Biliyoruz ki; 16 Nisan en çok kadınlar için önemli. Ya güneşin aydınlığı, ya ortaçağ karanlığı. İşte bu yüzden kadınların kararı HAYIR! 16 Nisan'da geleceğimizin “HAYIR”na; sayımız da yeter gücümüz de. Haydi kadınlar, sesimizi ve gücümüzü birleştirelim. Eşit ve özgür günler için bir araya gelip, geleceğimizi birlikte inşa edelim. 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar gününü kutluyor, sevgi ve saygılarımızı sunuyoruz.

Belgin ÇAKIR

CHP İl Kadın Kolları Başkanı

Yorumlar (0)
2
az bulutlu
Namaz Vakti 25 Nisan 2024
İmsak 03:47
Güneş 05:22
Öğle 12:25
İkindi 16:13
Akşam 19:18
Yatsı 20:46