banner333

banner309

Gümüşhane’ye yakışır bir stat olacak.

Gümüşhane’ye yakışır bir stat olacak.

Gümüşhane 04.04.2017, 19:35
Gümüşhane’ye yakışır bir stat olacak.
banner400

Gümüşhane Valisi Okay Memiş, futbol sezonunun sona ermesi ile birlikte, Yeni Şehir Stadyumunda yapılacak çalışmalar sonrası stadın Gümüşhane’ye yakışır bir stat olacağını söyledi.

Memiş, Olay Gazetesine yaptığı açıklamada, Yeni Şehir Stadyumunda, yeni bir modernizasyon çalışması olacağını belirterek, “Yaklaşık 1 milyon 200 bin Avroluk bir bedelle çimlerin tamamı yenilenecek, alttan ısıtması ile birlikte stadın iç kısmını tamamlamış olacağız” dedi.

ELEKTRONİK KART SİSTEMİNE GEÇİLECEK

Gümüşhanespor takımın ligde yoluna  iyi bir şekilde devam ettiğini kaydeden Vali Memiş, “ Gümüşhanespor’umuz,  PTT birinci lige  çıktığı zaman ışıklandırma zaten zorunlu olacak. Aynı zamanda Passolig dediğimiz Türkiye'de Süper Lig ve 1. Lig maçlarına girmek için gerekli olan elektronik kart sistemine geçilecek. Bunları federasyon yapacak” diye konuştu.

SEYİRCİMİZ SICAK ORTAMDA MAÇLARI SEYREDECEK

Şu an de mevcut olan stattaki tribünlerin tamamının içinin modernizasyonunun yeniden elden geçirildiğine dikkat çeken Vali Memiş,  “Çevre Şehircilik İl Müdürlüğümüz projeyi tamamladı. İnşallah önümüzdeki hafta bakanlığa sunacağız. Onu tamamlamış olacağız. Seyircimizin daha sıcak bir ortamda maçlarını seyredebilmesi için protokol tribünümüz dahil, tribünlerimizin tamamına radyant ısıtma sistemi yapıyoruz. Bu da yaklaşık 1 milyon 400 lira civarında tutuyor. Bunları planladık.  Yeni sezona Allah nasip ederse bunları yetiştireceğiz” ifadelerini kullandı.

BRAGA STADININ AYNISI OLACAK

Bir proje çalışmalarının daha olduğunu dile getiren Vali Memiş, “Bu şehre yakışan bir proje olacak. Bakanlığımıza teklif ettik.  Braga stadının aynısı. Mevcut olan tribünümüzü tamamen yıkıp yerine iki katlı, 5-10 bin kişilik stadımız olacak. Bunda da sadece şu anda mevcut olan tribünün yerini genişleterek, yükselterek 10 bin kişilik tribün düşünüyoruz. Karşı tribün ile birlikte bütünleştirildiğimiz zaman burası yaklaşık 12-13 bin kapasitede olacak. Bizim şehrimizin de ihtiyacını karşılamış olacak. Bunlar henüz düşünce aşamasında, bakanlığa Braga stadının aynısı olsun diye teklif edildi, görüşüldü. Benim, sayın vekillerimizin, belediye başkanımızın Spor Genel Müdürlüğümüze ilettiğimiz şey bu. Nereden bakarsan bakalım, stadımızın yeri çok güzel. Gümüşhane ölçeğinde en iyi yerlerden biri. İleride imkan olursa güneşi kesen dağın kaldırılması ile birlikte çok daha güzel bir ortama kavuşmuş olacak. Dağ da kaldırılabilir. Artık devlet dağları deliyor. Ancak ilk önceliğimiz dediğim şekilde alttan ısıtma, radyant ısıtma ile birlikte bu problemimiz tamamen ortadan kaldırmak olacak” açıklamasında bulundu.

İbrahim Özdemir-Figen Tok

Kaynak: www.gumushane.gen.tr
Yorumlar (0)
2
az bulutlu
Namaz Vakti 28 Mart 2024
İmsak 04:39
Güneş 06:05
Öğle 12:32
İkindi 16:03
Akşam 18:49
Yatsı 20:09