banner333

banner309

Gümüşhane’ye “Turizm Konseyi” Kurulması İçin Girişimler Başladı

Geçmişten günümüze miras kalan yüzlerce tarihi eseriyle, yaylaları gölleriyle, ormanları dağlarıyla adeta bir cennet bahçesi olan açık hava müzesi Gümüşhane’de turizme yönelik söylemlerin eyleme dönüşmesi için “Turizm Konseyi” kurulacak.

Gümüşhane 28.01.2021, 20:45
Gümüşhane’ye “Turizm Konseyi” Kurulması İçin Girişimler Başladı
banner400

Geçmişten günümüze miras kalan yüzlerce tarihi eseriyle, yaylaları gölleriyle, ormanları dağlarıyla adeta bir cennet bahçesi olan açık hava müzesi Gümüşhane’de turizme yönelik söylemlerin eyleme dönüşmesi için “Turizm Konseyi” kurulacak.

Geçtiğimiz günlerde MÜSİAD, GÜSİAD, TÜMKİAD, Süleymaniye Kayak Kulübü, Cebeli Karaca Kültür Turizm Tanıtım ve Kalkınma Derneği başta olmak üzere sektör temsilcilerini bir araya getiren Gümüşhane Turizm, Kültür ve Tanıtım Derneği konseyin kurulması için Vali Kamuran Taşbilek'le görüşmesini gerçekleştirdi.

Gümüşhane Turizm, Kültür ve Tanıtım Derneği Başkanı ve İl Genel Meclisi üyesi Kemal Emiroğlu, girişimlerine başladıkları Turizm Konseyinin amaç ve görevlerini şöyle sıraladı: "Gümüşhane'nin turizmde kalkınmasına öncülük yapmak, çok sesli söylemlerden tek sesli söylemlerin yapılmasını sağlamak, hedef belirlemek ve takip etmek, turizm kalkınma bölgesine alınmayan Gümüşhane'yi kalkınma bölgesi ilan ettirmek ve destek alınmasını sağlamak, turizm alanlarında mimari ve restorasyon projelerinin hazırlanmasına ön ayak olmak ve takip etmek, tanıtım videoları hazırlatmak, turizm yol haritasını belirlemek, projelere öncülük etmek, kamp alanları belirlemek, turizmle ilgili kararlar almak, uygulatmak ve takip etmek, turizm rehberleri eğitmek, turizm konaklama alanlar belirlemek ve yatırımcıları davet etmek, bakanlıklarla iletişim ve destek talep etmek."

“Söylemlerin eylemlere geçeceği bir döneme girmeliyiz ve bunu da başarmalıyız”

Turizm Konseyinin yönetim ve alt kurullarının oluşumu noktasında çalışmalara başladıklarını kaydeden Emiroğlu, konuyla ilgili Gümüşhane Valisi Kamuran Taşbilek’le görüştüklerini ve olumlu dönüş aldıklarını belirterek, “Sayın Valimizle turizmle ilgili fikir alışverişinde bulunarak Gümüşhane Turizm Konseyi’nin oluşturulması, Gümüşhane turizmine ne yapabileceğimizi konuştuk. Söylemlerin eylemlere geçeceği bir döneme girmeliyiz ve bunu da başarmalıyız. Sayın Valim bu konuda Gümüşhane Turizm Derneğine tam destek vereceğini ve bu oluşumun da en kısa zamanda yapılarak toplantıları yapmamızı istedi. Tarihi ve kültürel değerleri olan ilimizin daha verimli bir şekilde çalışılması açısından turizm konseyinin oluşturulması elzemdir. Bu noktada bize desteklerinden dolayı Sayın Valimize teşekkür ediyoruz” dedi.

Turizmde artık “ne yapmalıyız” söylemlerinden “yapmalıyız” söylemlerine geçilmesi gerektiğini, Turizm Konseyi oluşturulduğunda Gümüşhane’ye turizmle ilgili geniş bir çalışma yapacaklarını ifade eden Emiroğlu, “Şehrin turizmine katkı koymak için çalışmalarımızı dernek olarak yapacağız. Bu sürede dernek olarak konsey oluştuktan sonra yapacağımız koordineli çalışmalarla alt kurullar oluşturarak Gümüşhane’deki turizm potansiyelinin gerçek manada Gümüşhane’nin açık hava müzesi, tarihi ve kültürel değerleri olan ilimize katkı koymaya çalışacağız. Bu noktada tüm fert ve kurumlarımızı destek vermeye davet ediyorum” diye konuştu.

Kaynak: www.gumushane.gen.tr
Yorumlar (0)
2
az bulutlu
Namaz Vakti 27 Nisan 2024
İmsak 03:44
Güneş 05:19
Öğle 12:25
İkindi 16:13
Akşam 19:20
Yatsı 20:49