banner333

banner309

Gümüşhane İl Özel İdaresi’nin Sayıştay denetim raporları açıklandı

İl Genel Meclisi’nin Meclis Başkanı Şerif Bayraktar başkanlığında devam eden Kasım ayı toplantılarında Sayıştay tarafından hazırlanan 2015 yılı denetim raporu okundu. Kanun gereği İl Genel Meclisi üyelerine bilgi verilmesi zorunluluğu olan gündem maddesiyle ilgili yılda 2 kez kuruma gelerek günlerce denetim yapan Sayıştay denetçilerinin hazırladığı rapor Encümen Müdürü Erol Nazır tarafından Meclis üyelerine aktarıldı.

Gümüşhane 18.11.2016, 21:42 18.11.2016, 21:44
Gümüşhane İl Özel İdaresi’nin Sayıştay denetim raporları açıklandı
banner400

 -Özel İdare alnının akıyla

Gümüşhane İl Özel İdaresi’nin 2015 yılı Sayıştay denetim raporları açıklandı. Binlerce işlem yapılan kurum denetimden alnının akıyla çıktı.

İl Genel Meclisi’nin Meclis Başkanı Şerif Bayraktar başkanlığında devam eden Kasım ayı toplantılarında Sayıştay tarafından hazırlanan 2015 yılı denetim raporu okundu.

Kanun gereği İl Genel Meclisi üyelerine bilgi verilmesi zorunluluğu olan gündem maddesiyle ilgili yılda 2 kez kuruma gelerek günlerce denetim yapan Sayıştay denetçilerinin hazırladığı rapor Encümen Müdürü Erol Nazır tarafından Meclis üyelerine aktarıldı.

Çeşitli denetim mekanizmaları tarafından sürekli denetime tabi tutulan ve her yıl binlerce işlem yapılan İl Özel İdaresi’nin Sayıştay denetçileri tarafından yılda 2 kez olmak üzere detaylı denetimden geçtiğini belirten Nazır, denetim raporunda yalnızca 3 konu hakkında uyarıda bulunulduğunu ve bu eksikliklerin de zaten giderildiğini hatırlattı.

İl Özel İdaresi’nin yıl boyu yapılan denetimlerden yüzünün akıyla çıktığını belirten İl Özel İdaresi Genel Sekreter Vekili Selahattin Kocaman, yüzlerce kalemde yapılan denetimler sonucunda 3 konu tespit edildiğini hatırlattı. Denetimlerde ödemelerden yazışmalara kadar herşeyin incelendiğini belirten Kocaman, “Tertemiz bir sayfamız var” diye konuştu.

Rapor üzerine yapılan değerlendirmelerin ardından konuşan İl Genel Meclisi Başkanı Şerif Bayraktar ise bu durumun İl Özel İdaresi için büyük bir başarı olduğunu belirterek, “Binlerce dosya ve işlemin incelendiği denetimlerde en ufak bir eksikliğin bile çıkmaması büyük bir başarıdır. Özel İdaremizi başta Genel Sekreterimiz Ekrem Akdoğan olmak üzere idarecisinden, memuruna işçisine kadar tebrik ediyoruz. Önümüzde idaremizle ilgili tertemiz bir sayfamız var” dedi.

Toplantının ardından İl Genel Meclisi üyeleri Genel Sekreter Vekili Selahattin Kocaman’ı tebrik ederek, başarılarının devamını diledi.

Yorumlar (0)
2
az bulutlu
Namaz Vakti 28 Mart 2024
İmsak 04:39
Güneş 06:05
Öğle 12:32
İkindi 16:03
Akşam 18:49
Yatsı 20:09